Ege Postası
Geri

Gezi kararı için ‘Hesabını verecekler’ demişti: AK Partili Dağ’dan Özel’e ‘ahlaksız’ göndermesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Gezi Parkı davası kararının ardından kullandığı “Bu kumpası kuranlardan hesabını teker teker soracağız" ifadelerine tepki gösterdi. Açıklamasında “ahlak” göndermesi yapan Dağ, “Özgür Özel, her zamanki seviyesizce hakaret ve tehditleriyle iyice çizgiyi aşmış, hadsizleşmiş, seviyesizleşmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi ahlaki seviyesini, ahlaksızlığını, edepsizliğini bir kere daha göstermiştir
Gezi kararı için ‘Hesabını verecekler’ demişti: AK Partili Dağ’dan Özel’e ‘ahlaksız’ göndermesi
Haberler / Politika
27 Nisan 2022 Çarşamba 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 2013 yılında ülkede milyonlarca insanın katıldığı Gezi Parkı eylemlerine ilişkin görülen davada, beraat kararının bozulmasının ardından geçtiğimiz gün Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıkmış ve mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti.Mahkeme, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası vermişti.

Gezi Parkı davasında verilen kararlar kamuoyunda büyük tepki toplarken muhalefet partilerinin mensupları da karası sert bir dille eleştirmişti. 

“HESABINI TEKER TEKER VERECEKLER” DEMİŞTİ

Karara tepki gösterenlerden biri de CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel olmuştu. 

Özel yaptığı açıklamada, "Hukukun ve adaletin gereği yapılmadı. Tek adamın gönlü yapıldı. Buradan söz veriyoruz; bu kumpası kuranlardan hesabını teker teker soracağız" demişti.

Özel’in ifadeleri AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit olarak algılanırken iktidar partisi mensuplarından Özel’e tepki yağmaya başladı.

DAĞ’DAN ÖZEL’E YANIT

Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla, Özel’in ifadelerine tepki gösterdi. 

Özel için “ahlaksız” yakıştırması yapan Dağ, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Birilerinin gez parkı eylemlerini masum gösterme çabası yersizdir. Devleti milyonlarca dolar zarara uğratan , vatandaşı huzurunu bozan, demokrasiye darbe vuran gezi parkı eylemleri en net tabiriyle bir darbe girişimidir. Terörizm ve vandallığın güven ve huzur ortamını baltaladığı, demokratik yollarla milli iradenin seçtiği hükümetin devrilmek istendiği, milli serveti milyonlarca dolar sabote eden Gezi Parkı net ifadesi ihanettir. Bu ihanetin karanlık destekçilerinin aldığı hapis cezalarına tepki göstermek, kameraların karşısına geçerek kinini kusan CHP grup Başkanvekili Özgür Özel, her zamanki seviyesizce hakaret ve tehditleriyle iyice çizgiyi aşmış, hadsizleşmiş, seviyesizleşmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi ahlaki seviyesini, ahlaksızlığını, edepsizliğini bir kere daha göstermiştir.

Şu unutulmamalıdır ki; millet düşmanları kendisine dost tutanlar, milletin cumhurbaşkanını tehdit edemezler. Teröristler sokakları ateşe verirken el ovuşturanlar milletin vicdanında müebbet hapse mahkum olmuşlardır. 20 yıldır o müebbet hapsi orada çekmeye devam etmektedirler. Siz öyle kalacaksınız. Millete rağmen olmaktan vazgeçin, haddinizi bilin, demokrasi ve hukuka saygı gösterin.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası