EGEPOSTASI- AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Osman Gökçek, sosyal medya hesabından Kordon’un görüntülerini paylaşarak CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.
Gökçek, İzmir Ticaret Odası’nın Kordon tarafında bulunan bölümünde yaşanan su baskınına belediye ekiplerinin müdahale etmediğini savunarak durumu ‘sorumsuzluk’ olarak nitelendirdi.
Gökçek, açıklamasında “İzmir Ticaret Odası’nın Kordon tarafında 5 saattir müdahale edilmeye su baskınına tek bir belediye görevlisinin gelmemesi büyük bir ihmaldir. Şehrin merkezinde yaşanan bu tablo kabul edilemez. Bu sorumsuzluk derhal giderilmeli, vatandaş mağduriyeti son bulmalıdır” ifadelerini kullandı.
CHP’DEN YANIT GECİKMEDİ
Gökçek’in CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan paylaşımına ise CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan yanıt geldi.
Arslan, meydana gelen afet üzerinden siyasi hesap yapılmasına sert çıkarak, “Bu kent kimsenin siyasi kariyer basamağı değildir. İzmir’i hedef alarak milletvekilliği hesabı yapmayın” ifadelerine yer verdi.
‘MELİH GÖKÇEK’ VURGUSU
CHP’li Arslan, açıklamasının devamında Gökçek’in babası Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’e de atıfta bulunarak “Ha bu arada Osman sevgili babacığın neden görevden alındı? Hırsız mıydı ? Fetöcü müydü? Yoksa başka bir nedeni mi vardı?”şeklinde ti’ye aldı.
Arslan’ın açıklamalarının tam hâli şu şekilde:
“İzmir selle, kasırgayla mücadele ederken ekran başından alay edenler şunu bilmeli;
Bu kent kimsenin siyasi kariyer basamağı değildir.
İzmir’i hedef alarak milletvekilliği hesabı yapmayın.
Bu şehir afetle dalga geçenleri değil, dayanışma gösterenleri hatırlar.