Ege Postası
Geri

Golan Tepeleri’ndeki barışgücü askerleri için güvenlik riski arttı

Suriye ile İsrail arasında artan gerginlik Golan Tepeleri'nde iki ülke arasındaki ateşkesi gözetleyen Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı barışgücü UNDOF askerleri için de güvenlik riskini artırdı. Bazı ülkelerin askerlerini geri çekmesi...
Golan Tepeleri’ndeki barışgücü askerleri için güvenlik riski arttı
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye ile İsrail arasında artan gerginlik Golan Tepeleri'nde iki ülke arasındaki ateşkesi gözetleyen Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı barışgücü UNDOF askerleri için de güvenlik riskini artırdı. Bazı ülkelerin askerlerini geri çekmesi sebebiyle barışgücünün gece devriyelerini kaldırdığı açıklandı.

BM Genel Merkezi’nde gazetecileri bilgilendiren UNDOF Komutanı Iqbal Singh Singha, bölgede pek çok sorunla mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi. Birliklerin ateş altında kaldığını, askerlerin alıkonulduğunu, ofislerinin ve silahlarının yağmalandığını belirten Singha, bunlara ilaveten Avusturya gibi ülkelerin asker çekme kararını eleştirdi.

UNDOF komutanı olarak bazı kararlar almak zorunda kaldığını belirten Singha, yaşadıkları güvenlik sorunları ve asker sayısındaki azalmanın buna kendisini zorladığına işaret etti. Singha, operasyon alanını mecburen daralttıklarını ve gece devriyelerini de geçici olarak durdurduklarını söyledi.

Emrindeki askerleri mevcut şartlara göre görevlendirmek zorunda olduğunu vurgulayan Singha, Birleşmiş Milletler’in yeterince yardım edip etmediği şeklindeki bir soruya da, ‘‘elinden geleni yapıyor’’ cevabını verdi.

UNDOF komutasında bölgede farklı milletlerden 911 asker yer alıyordu. Japonya ile Hırvatistan’ın güvenlik gerekçesiyle askerlerini çekmesini takiben oluşan güvenlik açığı Filipinli ve Endonezyalı askerlerle giderildi. BM yetkilileri barışgücünden 380’e yakın askerini çeken Avusturya’nın yerine yeni ülkelerin bulunduğu ve Genel Sekreter Ban Ki-mun’un UNDOF’taki asker sayısını bin 250’ye çıkarma isteğinin gerçekleşeceğini ifade ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası