Ege Postası
Geri

Gönüllüler Beydağ'daki 110 çocuğun yüzünü güldürdü

İzmir'de sosyal medyadan açtığı 'Dünyayı Güzellik Kurtaracak' adlı hesapla bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak, hayırseverlerden topladığı yardımlarla Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara okul eşyası ve kıyafet yardımı yapan Şule Güloğulları, 10 kişilik gönüllü bir grupla bu sefer de İzmir'in Beydağ ilçesinin Çamlık Mahallesi'ndeki çocukları sevindirdi. Gönüllüler Beydağ'daki çocukların yüzünü güldürdü
Gönüllüler Beydağ'daki 110 çocuğun yüzünü güldürdü
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2019 Cumartesi 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de sosyal medyadan açtığı 'Dünyayı Güzellik Kurtaracak' adlı hesapla hayırseverlerden topladığı yardımları Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıran Şule Güloğulları çalışmalarına devam ediyor. Güloğulları, toplanan yardımları 10 kişilik gönüllü bir grupla bu kez de Beydağ ilçesinde bağlı Çamlık Mahallesi'ndeki 110 çocuğa elden teslim ederek, onlara umut oldu. Kırsal mahallenin muhtarı ile iletişime geçerek buradaki çocuk sayısının 110 olduğunu öğrenen Güloğulları, önce hayırseverlere duyurduğu 110 çantayı ve her çantanın içinde olması gereken toplamda 110 pastel, sulu ve kuru boya, kalem, silgi ve defteri bir aya yakın süre içinde topladı. Kırtasiye malzemelerinin yanında, her birinde ayrı birinin emeği bulunan 2 çuval ayakkabı, 4 çuval oyuncak ve 5 çuval kıyafet hazırlandı. Bir minibüsü dolduracak kadar eşya ve kırtasiye malzemesi, Güloğulları'nın arkadaş çevresinden oluşan 10 kişilik gönüllü bir ekiple Çamlık Mahallesi'ndeki çocuklara ulaştırıldı.

Şimdiye kadar topladıkları malzemelerinin en fazlasını toplayarak yola çıktıklarını söyleyen Güloğulları, eşyaların hepsinin yeni olduğunu söyledi. Mahalledeki her çocuğun eksiklerini tamamlamaya çalışan gönüllüler, gittiklerinde sıraya girmiş olan çocuklara eşyaları dağıtarak, kalplerine dokundu. Gönüllüleri coşku ile karşılayan çocukların hediyelerini aldıklarında çok mutlu olduklarını söyleyen Güloğulları, "En başta 4 kişi ve 1 araç ile gittiğimiz, ikinci el kıyafetlerle yapmaya çalıştığımız yardımlar, şimdi yerini sıfır eşyalara, daha büyük araçalara, daha büyük bir gönüllü takımına bıraktı. Bir şeyler oldu, birilerinin kalbine dokunabildik. İyilik, suya atılan taşın oluşturduğu halkalar misali yayıldı" dedi.

'BU KÖYDEN DE BİZE GERİYE KALAN KOCAMAN BİR UMUT OLDU'

Türkiye'nin her yerinden hiç tanımadıkları insanların çağrıya kulak verip kitaplar, oyuncaklar, okul çantaları yolladığını söyleyen Şule Güloğulları, "Muhtar ile iletişime geçtiğimizde Çamlık İlkokulu mevcudunun 35 kişi ama köydeki çocuk sayısının toplamda 110 olduğunu öğrendik ve gerekli eşyaları toplamaya başladık. Her eşyada ayrı birinin emeği, ayrı birinin katkısı bulunuyor ve sanırım güzel olan da bu. Güzel olan herkesin bir şeyler yapacak bilince kavuşabilmesi, az da olsa herkesin bir şeyler yapması. Beraber güçlü olduğumuzu görmek bu işin en güzel yanı. Çamlık'a ulaştığımızda köy meydanında büyük bir kalabalığın bizi beklediğini gördük. Araçtan indiğimizde çocuklar tek sıra halinde bizi bekliyorlardı. Okul çantalarımızı oyuncaklarımızı ve tüm malzemelerimizi araçtan indirdik, sırayla yanımıza gelen her çocuğun eksiklerini elimizden geldiğince tamamlamaya çalıştık. Bir çocuğun yüzündeki tebessüme sebep olabilmek en büyük amacımızdı. Tüm dağıtım bittikten sonra çocuklarla çok güzel oyunlar oynayıp pastamızı kesip döndük" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası