Ege Postası
Geri

Görevine iade edilen Başkan Yiğit'ten ilk açıklama: 'Sürecin benimle ilgisi yoktu'

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, görevine iade edildi. Kararın ardından ilk kez açıklama yapan Yiğit, sürecin kendisiyle ilgili olmadığını belirterek, “Hak yerini buldu, Balçova için aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Görevine iade edilen Başkan Yiğit'ten ilk açıklama: 'Sürecin benimle ilgisi yoktu'
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2026 Pazartesi 18:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, koltuğuna geri döndü. İlk kez açıklama yapan Başkan Yiğit, "Hak yerini buldu, Balçova için aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Haziran’da gözaltına alınmış, ardından ev hapsi tedbiri uygulanmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Temmuz’da geçici olarak başkanlıktan alınan Yiğit, mahkemenin yeni adli kontrol kararıyla birlikte göreve iade edildi.

'SÜRECİN BENİMLE İLGİSİ YOKTU'

Göreve iade kararının ardından Odatv’ye konuşan Başkan Onur Yiğit, sürecin tamamen kendisi dışında geliştiğini vurguladı: "Süreci biliyorsunuz, benimle ilgili olmayan bir süreç. Seçim kampanyasının son üç gününde, kendileri de siyaset yapan ailem -babam eski milletvekili, annem kadın kolları başkanlığı yaptı- kendi tanıdıkları ve entelektüel ilişkileriyle bir yardımda bulunmuşlar. Bu durum bir şekilde bize bağlandı ve haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldım."

Kamuoyunun ve tüm siyasi partilerin bu süreçte sağduyulu davrandığını belirten Yiğit, "Geri dönüşüm için hep birlikte destek verdiler. Hak yerini buldu, görevimizin başına geri döndük. Umarım bundan sonra da kaldığımız yerden aynı inanç, aynı kararlılıkla Balçova ve İzmir için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'YÜZDE 85 MEMNUNİYETLE HİZMETE DEVAM'

Balçova genelinde tüm siyasi partilerden destek gördüklerini ve daha önce yüzde 85'e yakın bir memnuniyet oranına ulaştıklarını hatırlatan Yiğit, çalışmalarını şu sözlerle özetledi: "Balçova’da karşılığım zaten var. Herkes çalışmalarımızı takdir ediyordu. Bu saatten sonra da bu çalışmalara aynı şekilde devam edeceğiz. Bizim dönemimizde daha güzel, daha yaşanılabilir bir Balçova yaratmak için mücadelemizi sürdüreceğiz."

BELEDİYEDE 'YOLDAŞLIK' VURGUSU

Belediye personelinin yaşadığı mutluluğa değinen Onur Yiğit, çalışma arkadaşlarıyla kurduğu bağın altını çizdi: "Beni tanıyanlar bilir, elbette her kurumda bir hiyerarşi vardır ancak ben her çalışma arkadaşımı bir yoldaş, birlikte iş yaptığımız bir dost olarak görürüm. Emekçilerin hakları benim için çok kıymetlidir. Birçok yerde sıkıntılar yaşanırken ben tüm konsantrasyonumu onların maaşını ödeyebilmek üzerine kuruyordum. Bundan sonra da şartlarını nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye çalışacağız. Onlar da bu moralle Balçova'ya hizmet edecekler. Hep birlikte çok iyi işler yapacağız."

Yiğit "Hep birlikteydik. Birlikte istişare ediyorduk. O yüzden hepimizde böyle bir dostluk havası, kardeşlik havası oluştu. Sağ olsunlar. Onlar da çok sevinmişler. Ben de onlara tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Birlikte iyi işler yapacağız" dedi.

YARIN BELEDİYE'YE GİDECEK

Seferihisar Sulh Ceza Hakimliği'nin 22 Temmuz 2026 tarihli kararıyla adli kontrol şartı getirilmesi üzerine, Anayasa'nın 127'nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Başkan Onur Yiğit'in görevine iade edildiği kamuoyuna duyuruldu.

Başkan Yiğit yarın saat 12.00'de belediyeye gidecek.

CHP'DEN DESTEK AÇIKLAMASI

CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı da Yiğit'in göreve iadesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sarı "Baştan sona büyük bir titizlikle takip ettiğimiz sürecin sonunda Balçova Belediye Başkanımız Onur Yiğit, Anayasa’nın 127’nci maddesi uyarınca görevine iade edildi. Adalet herkes için eşit işlediğinde, halkın iradesi de kişilerin itibarı da korunur. Halkçı belediyecilik anlayışını kısa bir aranın ardından kaldığı yerden sürdürecek olan Belediye Başkanı kardeşimiz Onur Yiğit’e ve Balçova halkına hayırlı olsun" dedi.

 

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit göreve iade edildi!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası