Ege Postası
Geri

Gözaltına alınan avukatlar serbest

İzmir Barosu Başkanlığı gözaltına alınan ve dün gece serbest bırakılan 6 avukatla ilgili açıklama yaptı.Yönetim kurulu adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan meslektaşlarımızın dün gece serbest bırakılmalarından dolayı duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isteriz diye konuştu. İzmir Barosu'ndan açıklama
Gözaltına alınan avukatlar serbest
Haberler / Güncel
31 Ekim 2017 Salı 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir polisinin geçtiğimiz günlerde yaptığı operasyonda, bazı sol örgütlerin propagandasını yaptıkları idddiasıyla gözaltına alınan 6 avukat, dün gece saatlerinde serbest bırakıldı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, gelişme üzerine basın açıklaması yaptı. Gözaltı sürecinde, kamuoyunda yaratılmak istenen “İzmir Barosu gözaltına alınan meslektaşlarıyla ilgilenmiyor” şeklindeki algıya ilişkin konuşan Özcan, "İzmir Barosu, tarihinin her döneminde hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı için mücadele etmiş, bu mücadelesinden darbe dönemlerinde bile en ufak taviz vermemiş bir kurumdur. İçinden geçtiğimiz günler, tüm yurttaşlarımız için olduğu gibi avukatlar için de zor günlerdir. İzmir Barosu bu zor günlerde de her zaman olduğu gibi açık olarak hukukun üstünlüğünden yana taraf olmuş ve her fırsatta bunu dile getirmiştir.İlk örneklerinden biri olan İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi 2011 yılında kurulmuş ve bu merkez aracılığıyla her zaman meslektaşlarımızın yanında olunmuştur. Aynı Avukat Hakları Merkezimiz tarafından, henüz bir hafta önce, son günlerde yoğun olarak yaşanan avukat büro ve konut aramalarında Baro’yu temsilen gönüllü olarak görev alacak kırka yakın meslektaşımıza yönelik atölye çalışması düzenlemiştir " dedi. Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımız büro aramalarında bizzat görev/almıştır. Meslektaşlarımızın büro aramalarının hukuka uygun ve mesleğin onuruna zarar vermeyecek nitelikte yapılması konusuna nezaret etmek üzere başkanlığımızca temsilci görevlendirmeleri ivedilikle yapılmıştır.Karşılaşılan sorunların çözümü noktasında Baro Başkanlığı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile sürekli temasta bulunulmuştur. Arama tutanaklarına temsilcilerimiz tarafından gerekli şerhler konularak tamamlanmıştir" dedi.

Aydın Özcan, gözaltındaki avukatların gözaltı sürecinin kısaltılması ve bir an önce ifade alınması hususunda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ziyaret edilerek bizzat görüşüldüğünü, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol ve CMK Servisi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Betül Harmanşah'ın ifade ve sorgu aşamasında adliyeyi ziyaret ettiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Meslektaşlarımızın savunmanlarından bilgi almışlar, İfade alma sürecinde gözaltındaki meslektaşlarımızın savunmanlığını üstlenen meslektaşlarımızın sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak üzere Baromuzca gerekli tedbirleri alınmıştır. Elbette İzmir Barosu olarak tüm bunları tek tek sayalım diye yapmadık. Daha önce benzer durumlarda nasıl davrandıysak yine öyle davrandık ve meslektaşlarımızın haklarına en ufak bir halel gelmemesi için çalıştık. Ne yazık ki yaptıklarımızı dile getirmek bile bize zul gelirken, bazılarının vicdan sınırlarını zorlayan eleştirilerine yanıt verme zorunluluğu doğmuştur diye konuşan Özcan, "İzmir Barosu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her ortam ve koşulda meslektaşlarımızın haklarını, bağımsız yargı ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edecektir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi. (Bahri Karataş)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası