Ege Postası
Geri

Gözler Temmuz ayına çevrildi: İşte asgari ücret için kulislerde konuşulan son rakam

Milyonlar asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçtiğimiz günlerde işaret ettiği 500 dolar seviyesi alt sınır olarak belirlendi.
Gözler Temmuz ayına çevrildi: İşte asgari ücret için kulislerde konuşulan son rakam
Haberler / Ekonomi
1 Haziran 2023 Perşembe 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milyonlarca kişi maaş zamları için gözünü enflasyon rakamlarına çevirmiş durumda. Memur zammı, emekli zammı ve asgari ücret zammı için Temmuz ayında belli olacak 6 aylık enflasyon ile yeni maaşlar da şekil alacak. Zam oranının belli olmasına sadece 2 veri kalırken, Mayıs ayı enflasyonu daha da kritik bir hale geldi.

Seçimlerin ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir numaralı gündemi asgari ücret olacak.

BAKAN BİLGİN 500 DOLAR SEVİYESİNİ İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı için dolar üzerinden bir rakam vermişti. Bakan Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir." demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası