Ege Postası
Geri

Göztepe, Giresun'a 3 attı 3 aldı

Trendyol 1. Lig'in 14. haftasında Göztepe sahasında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İzmir ekibi 3-0 kazandı ve üst üste 2. galibiyetini aldı. Göz-Göz'e galibiyeti getiren golleri Kenneth Mamah (2) ve Faruk Can Genç (KK) kaydetti.
Göztepe, Giresun'a 3 attı 3 aldı
Haberler / Spor
3 Aralık 2023 Pazar 21:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'in 14. haftasında Göztepe ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Göztepe, 3-0'lık skorla kazandı.

Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri 23 ve 72. dakikalarda Kenneth Obinna Mamah ve 55. dakikada Faruk Genç kalesine attı.

Geçen hafta Tuzlaspor'u 2-0 yenerek üst sıralar için yeniden iddasını güçlendiren Göztepe, puanını 26'ya çıkardı. Giresunspor ise 9 puanla düşme hattında kaldı.

Göztepe, gelecek hafta Gençlerbirliği deplasmanına gidecek. Giresunspor ise Sakaryaspor'a konuk olacak.

Maçtan dakikalar

23. dakikada Messaoudi’nin sağ kanattan içeriye çevirdiği topa topuğuyla vuran Mamah, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-0

25. dakikada Ogün’ün sağ kenardan penaltı noktasına ortasında Mamah'ın şutu yandan dışarı çıktı.

33. dakikada Yalçın’ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Messaoudi'nin şutunda kaleci Erkan, meşin yuvarlağı güçlükle çelmeyi başardı.

56. dakikada Yalçın’ın kullandığı köşe vuruşunda Nielsen’in kafasından seken top, Faruk Can’ın ayağına çarparak ağlara gitti. 2-0

72. dakikada sağ taraftan Yalçın’ın ortasında ön direkte Messaoudi'nin kafayla aşırttığı topla arka direkte buluşan Mamah, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 3-0

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Seyfettin Ünal, Mehmet Şengül

Göztepe: Lis, Taha Altıkardeş, İsmail Köybaşı, Tarkan Serbest, Doğan Erdoğan, Mamah (Dk. 87 Fıratcan Üzüm), Nielsen, Yalçın Kayan (Dk. 75 Traore), Tijanic (Dk. 74 Celil Yüksel), Messaoudi (Dk. 74 Kubilay Kanatsızkuş), Ogün Bayrak (Dk. 87 Yunus Emre Gedik)

BitexenGiresunspor: Erkan Anapa, Mert Han Kurt, Çekdar Orhan (Dk. 64 Talha Ülvan), Kuwas (Dk. 83 Kasım Alperen Köşker), Şahin Dik (Dk. 64 Metin Caner Akbayrak), Ertuğrul Şenlikoğlu, Savicevic (Dk. 80 Enishan Ceylan), Mehmet Keskin, Anıl Yiğit Çınar, Furkan Kütük, Faruk Can Genç

Goller: Dk. 23 ve 72 Mamah, Dk. 55 Faruk Can Genç (Kendi kalesine) (Göztepe)

Sarıkartlar: Dk. 26 Faruk Can Genç, Dk. 45+1 Furkan Kütük, Dk. 90+1 Anıl Yiğit Çınar (Bitexen Giresunspor), Dk. 39 Tijanic (Göztepe)

Stanimir Stoilov: “Oyun felsefemizi oluşturmaya çalışıyoruz”

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Giresunspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Çok sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ne oyuncularım ne de hocalar olarak her şey iyi gibi bir düşünceye kapılmayacağız. Çünkü biz şu anda kendi dominant oyun felsefemizi oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun üstüne koyarak devam edeceğiz” dedi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “Bizim için çok iyi ve önemli bir galibiyet oldu. Maç içinde çok fazla fırsat bulduk ama bunları istediğimiz gibi değerlendiremedik. Özellikle ön tarafta bitiricilik anlamında daha konsantre olmamız gerekiyor. Bunu başarabilirsek bizim için daha iyi olur, çünkü maçı daha erken bitirebilirdik. Oyun tarzımızı istediğimiz gibi oynamaya çalıştık. Daha domine, önde basan, agresif ve dinamik bir futbol oynamaya çalıştık. İstediğimiz uygulamaları ve değişiklikleri yaptık. Böyle devam etmek istiyoruz, çünkü başarıyı bize bu getiriyor. Aynı zamanda taraftarlarımızı da mutlu etmeye devam edeceğiz. Göztepe'mizin çok fazla taraftarı var ve daha da kalabalık bir kitle maçlara gelmeye başladı. Onlar için her zaman daha iyisini vermeye çalışacağız” diye konuştu.

Mehmet Birinci: “Transfer tahtası açılırsa bu takım ligde kalır”

Giresunspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci, Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, "Terimizin son damlasına kadar çalışacağız. Giresunspor taraftarından özür diliyoruz” dedi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Giresunspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci, “Öncelikle Göztepe takımını tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Normal oyunumuzdan çok daha kötü bir oyun sergiledik. Tabii tecrübe ve tecrübesizliğin bir maçıydı bu. Bizim takımımız kendi çocuklarımız altyapıda yetişen çocuklar ama maalesef bu tip maçlarda yetersiz kalıyorlar. Bugün çok kötü oynadık. Normal oyunumuzu oynayamadık. Bir tane kornerimiz bile yok. Yine her zaman olduğu gibi ölü toplarda golleri yedik. Yönetim kurulumuz transfer tahtasını açmak için yoğun bir tempoyla çalışıyor. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Transfer tahtamız açılırsa bu takım ligde kalır. Eğer açılmazsa biraz zor günler yaşarız. Çünkü herkes elinden geleni yapıyor. İlk 11 haricinde kulübeyle dönüp baktığımız zaman oyunun gidişatını değiştirecek oyuncumuz yok. Tecrübesiz bir takımız. Ama mecburuz. Çünkü transfer tahtası kapalı. Üç puanımız da silindi. Moralimiz kalmadı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası