Ege Postası
Geri

Göztepe'de kötü gidiş sürüyor!

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında Göztepe ile Çorum FK İzmir'de karşı karşıya geldi. Konuk ekip Çorum FK rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Kırmızı-Siyahlı takımın golleri Geraldo ve Atakan Akkaynak'tan geldi. Ev sahibi Göztepe'nin golünü ise Diouf kaydetti.
Göztepe'de kötü gidiş sürüyor!
Haberler / Spor
26 Ağustos 2023 Cumartesi 23:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Göztepe, sahasında Çorum FK'yi konuk etti.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Çorum FK 2-1 kazanırken goller; 1. dakikada Geraldo ve 15. dakikada Atakan Akkaynak'tan geldi. Ev sahibi Göztepe'nin tek golünü ise 18. dakikada Mame Diouf kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Çorum FK puanını 6'ya yükseltirken, Göztepe 1 puanda kaldı. Ligin bir sonraki maç haftasında Göztepe deplasmanda Altay'a konuk olurken, Çorum FK evinde Gençlerbirliği'ni ağırlayacak

Öte yandan stadının zemininin yetişmemesi nedeniyle ilk haftadaki Sakaryaspor karşılaşmasını Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynamak zorunda kalan Göztepe, bu sezon Gürsel Aksel Stadı'ndaki ilk maçına çıkmış oldu.

İlk 2 haftada ligde gol atmayan 5 ekipten biri olan Göztepe, taraftarının yoğun destek gösterdiği karşılaşmada ilk kez golle atma başarısını gösterdi.

Maçtan dakikalar

1. dakikada Nielsen’in geri pası kısa kalınca Ahmet İlhan alıp yanındaki müsait pozisyonda olan Geraldo’ya verdi. Angolalı oyuncu şutunda top ağlara gitti. 0-1

15. dakikada sol kanattan Verheydt’in derinlemesine pasında savunma arkasına sarkan Ahmet İlhan, çaprazdan ortasını yaptı ve Atakan Akkaynak kafayla topu filelere gönderdi. 0-2

18. dakikada Ogün’ün kenardan yaptığı ortada Diouf'un gelişine vuruşu ağlarla buluştu. 1-2

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ali Yılmaz, Nurettin Dinçer Demir, Kadir Beyaz

Göztepe: Lis, Ali Dere (Dk. 46 Yunus Emre Gedik), Ogün Bayrak, Atınç Nukan, Tarkan Serbest, Yalçın Kayan, Celil Yüksel (Dk. 60 Taha Altıkardeş), Traore (Dk. 70 Kubilay Kanatsızkuş), Diouf, Nielsen (Dk. 60 Tijanic), Messaoudi (Dk. 76 Palmer)

Ahlatcı Çorum FK: Ali Türkan, Toure, Inainfe, Erkan Kaş, Ferhat Yazgan (Dk. 76 Berkay Can Değirmencioğlu), Atakan Akkaynak (Dk. 66 Murat Yıldırım), Ahmet İlhan Özek (Dk. 87 Sinan Kurumuş), Atakan Cangöz, Verheydt (Dk. 76 Eren Aydın), Arda Yılmaztürk, Geraldo (Dk. 66 Suat Kaya)

Goller: Dk.1 Geraldo, Dk.15 Atakan Akkaynak (Ahlatcı Çorum FK), Dk.18 Diouf (Göztepe)

Sarı Kartlar: Dk. 32 Nielsen, Dk. 40 Traore, Dk. 42 Celil Yüksel, Dk. 45+2 Atınç Nukan, Dk. 90+2 Taha Altıkardeş (Göztepe), Dk. 80 Murat Yıldırım, Dk. 84 Toure, Dk. 90+4 Ali Türkan (Ahlatcı Çorum FK)

Radomir Kokovic: “Maça iyi başlayamadık”

Göztepe Teknik Direktörü Radomir Kokovic, Çorum FK maçının ardından, "Bireysel hatadan gol yedik ve bu da takım olarak enerjimizi düşürdü" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Radomir Kokovic, “Bugün aldığımız yenilgi bizim için çok zor bir yenilgi oldu. Maça iyi başlayamadık. İlk dakikada bireysel hatadan dolayı gol yedik. Bu olay bizim takım olarak enerjimizi aşağıya çekti. Daha sonra rakibimiz ikinci şutunda ikinci golünü buldu. 2-0’dan geri dönmek bizim için zor oldu. Mücadele ettik ama geri gelmeyi başaramadık. Gerçekten şu anda hem takım olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Taraftarımıza bugün galibiyeti hediye edemedik. Onlar her zaman olduğu gibi bizi mükemmel bir şekilde desteklediler fakat biz onlara galibiyeti veremedik. Rakibimizi aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Tahsin Tam: “Bu ligin şakası yok”

Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam, Göztepe maçının ardından, “Böylesine büyük ve güçlü bir camiaya karşı 3 puan aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam, “Oyun tarzını bildiğimiz bir güçlü rakibe karşı kazandığımız üç puan bizi mutlu etti. Rakibimizin kanat ataklarıyla ve defansın arkasını uzun top denemeleriyle bize baskı kurma isteğinde olacağını biliyorduk. Buna dönük önlemlerimizi geliştirmenin üzerine çalışmıştık hafta boyunca. Disiplinli bir oyun ortaya koyduk. Zaman zaman baskı yedik gibi gözükse de topu biraz daha iyi kullanıp doğru opsiyonlar üzerinden hareket etseydik belki daha rahat olabilirdi. Ama çok büyük bir camiaya karşı kazandığımız üç puan açıkçası bizi çok mutlu etti. Aynı disiplini bundan sonraki haftalarda da devam ettirmek zorundayız. Çünkü bu ligin şakası yok. Henüz oturmamış bir lig. Herkes birbirini yenebiliyor, puan alabiliyor. Ciddiyetimizi koruyup rakiplerimize gereken saygıyı göstererek bize de saygı duymalarını sağlayarak renk katacak bir performans ortaya koymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası