Ege Postası
Geri

Göztepe ile Kayseri yenişemedi!

Süper Lig'de 18'inci hafta karşılaşmasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olarak ikinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Göztepe, sezonun flaş takımı Kayserispor'la evinde 1-1 berabere kaldı. Konuk takım maçın 20'nci dakikasında Badji'nin golüyle öne geçerken, 72'nci dakikada Tayfur tabelayı eşitledi. Müsabakanın 76'ncı dakikasında ise Kayserispor'dan Kana Bıyık kırmızı kart gördü. Ayrıca maçın sonunda Kayserisporlu Badji, kırmızı kart gördü. Müthiş maçta 2 gol, 2 kırmızı kart!
Göztepe ile Kayseri yenişemedi!
Haberler / Spor
27 Ocak 2018 Cumartesi 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Süper Lig'de iki sarı-kırmızılı ekibin mücadelesinde Göztepe ile Kayserispor 1-1 berabere kaldı.

Bornova Stadı'nda ilk yarıyı 20. dakikada Stephane Badji'nin golüyle önde tamamlayan rakibi karşısında Göztepe, oyuna sonradan dahil olan Tayfur Bingöl'ün 72. dakikada attığı golle eşitliği yakaladı. İki takımın da skoru değiştirme çabası sonuç vermedi ve müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi.

19. haftaya 30'ar puanla giren iki ekip de puanlarını 31'e çıkardı.

Ligde son 2 maçta Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yenilen Göztepe, Kayserispor karşısında 1 puanla yetindi.

Daha önce Trabzonspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği maçında birer gol atan Tayfur Bingöl, sonradan dahil olduğu karşılaşmada takımının beraberlik golünü kaydetti. Bu sezon 4. golüne imza atan Tayfur, 14 golü bulunan Jahovic'ten sonra takımdaki en golcü isim konumunda bulunuyor.

Kayserispor deplasmanda 3 maç sonra puan kaybetti

Son 2 maçını kaybettikten sonra Göztepe deplasmanından 1 puanla ayrılan Kayserispor, Göztepe maçından önceki son 3 dış saha maçında 3 puanla ayrılmıştı.

Ligin ilk devresinde Kayserispor'un 2-0 kazandığı maçta 1 golü bulunan Badji, Göztepe karşısında takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.

Kayserispor bu sezon 5. kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Maç içinde Kana Bıyık, maçın bitiminde ise Badji'nin kırmızı kart gördüğü sarı-kırmızılı ekipte daha önce Lopes 2, Silvestre ise 1 defa takımlarını eksik bırakmıştı. 

Kayseri ekibinin yeni oyuncusu Artem Kravets, müsabakanın son bölümünde Umut Bulut'un yerine ilk kez forma şansı buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Castro'nun pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Halil Akbunar'ın şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

20. dakikada Kayserispor öne geçti. Poko'nun uzaklaştırmak istediği topu kontrol eden Badji'nin ceza alanı dışından attığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Beto'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0.

44. dakikada Halil'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Gouffran'ın şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

50. dakikada ceza alanı hemen önünde kazanılan serbest vuruşu kullanan Jahovic'in şutunda kaleci Lung topu kornere çeldi.

72. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Sabri'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Tayfur Bingöl, sol çapraz pozisyonda bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Müsabakada ilk sarı kartını 48. dakikada gören Kana Bıyık, 76. dakikada Traoe'ye yaptığı faulün ardından bir kez daha sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İlk sarı kartını 90+1. dakikada gören Badji de maçın ardından ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla cezalandırıldı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Stat: Bornova

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Göztepe: Beto, Tanju Kayhan, Leo, Kosanovic, Traore, Halil Akbunar (Dk. 60 Sabri Sarıoğlu), Poko, Selçuk Şahin (Dk. 89 Ömer Şişmanoğlu), Gouffran (Dk. 60 Tayfur Bingöl), Castro, Jahovic

Kayserispor: Lung, Lopes, Kucher, Kana Bıyık, Atila Turan, Güray Vural (Dk. 65 William), Badji, Espinoza, Mendes (Dk. 78 Sapunaru), Deniz Türüç, Umut Bulut (Dk. 89 Kravets)

Goller: Dk. 20 Badji (Kayserispor), Dk. 72 Tayfur Bingöl (Göztepe)

Kırmızı kartlar: Dk. 76 Kana Bıyık, Badji (Maç bittikten sonra) (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 17 Kucher, Dk. 41 Deniz Türüç, Dk. 45+2 Atila Turan (Kayserispor), Dk. 63 Poko (Göztepe)

MAÇIN ARDINDAN

Süper Lig'de Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, "Üretkenliğimizde eksiklikler oldu." dedi.

Tuna, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, oyuna çok istekli ve arzulu başladıklarını ancak 20. dakikada Kayserispor'un kaleyi bulan tek şutunda, golü yediklerini söyledi. Üstün oldukları maçta ikinci yarıda daha üretken olmaya çalıştıklarını kaydeden Tamer Tuna, şöyle konuştu:

"Bulduğumuz golden sonra daha ofansif olmaya çalıştık. İki 30 puana sahip ve başarılı takımın müsabakası mücadeleci oldu ama oyun anlamında daha üstte olması gerekiyordu. Biz bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Üretkenliğimizde eksiklikler oldu. İyi yoldayız. İlk yarıda da ilk 2 maçta 1 puanla başlamıştık."

Tuna, Poko transferinin ardından Wallace Reis ve Demba Ba'yı kadrolarına katacaklarını belirterek, "Demba Ba inşallah haftaya aramıza katılacak. Göztepe'nin hedefi her maçı kazanacak kadar mücadele vermek. Demba Ba'nın da buna katkı yapacağını iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Demba Ba ile geçen sezon Beşiktaş'ta çalıştıklarını hatırlatan Tuna, "Futbol oynama isteği bizi ona götürdü." şeklinde konuştu.

Tuna, yabancı kontenjanını boşaltmak için 1-2 oyuncuyla yollarını ayırabileceklerini sözlerine ekledi.

Kayserispor cephesi

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica da oyuncularını ve Göztepe taraftarını tebrik ederek, stattaki atmosferin kendileri için zor olduğunu söyledi.

İzmir'den üzgün ayrılmadığını belirten Sumudica, şunları kaydetti:

"Buradan 2 puan aldığımızı düşünüyorum. Sezon bittiğinde puanlarımız eşit olursa ilk maçı kazandığımız için ligi onların üzerinde bitireceğiz. Son 2 maçı kaybetmiştik. Hiç hak etmediğimiz Galatasaray maçı vardı. Malatyaspor maçı da iş kazasıydı. İki maç aradan sonra puan almak sevindirici. Bizi motive eden bir şey daha var. Taraftarlarımız 12-13 saat yolculukla buraya geldiler, onları tebrik etmek istiyorum. Oyunun son 20 dakikasını eksik oynamıştık, oyuncularıma bir kez daha teşekkür ediyorum."

(AA-DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası