Ege Postası
Geri

Göztepe kazanmayı unuttu!

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe ile ikas Eyüpspor karşı karşıya geldi. Isonem Park Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.Göztepe, 8. dakikada Janderson ile penaltı vuruşundan faydalanamadı.
Göztepe kazanmayı unuttu!
Haberler / Spor
28 Şubat 2026 Cumartesi 22:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Süper Lig’de son 3 maçını kazanamayan Göztepe, düşmeme mücadelesi veren ikas Eyüpspor’u da yenemedi. Sarı-kırmızılılar maçın 8’inci dakikasında Janderson’un penaltı atışından yararlanamazken, müsabaka golsüz berabere tamamlandı.

Göztepe bu sonuçla 42 puana yükseldi, 5’inci sırada kaldı. Eyüpspor ise 22 puana çıkıp ligde kalma umutlarını sürdürdü.

GÖZTEPE, 4 MAÇTIR GOL ATAMIYOR

Ligde galibiyet hasreti 4 maça çıkan Göztepe, bu 4 maçta da gol bulamadı. Ayrıca, bu 4 maçın 3'ü 0-0'lık skorla sona erdi.

GÖZTEPE'NİN İSTANBUL'DA ZORLU SINAVI

Göztepe, gelecek hafta RAMS Başakşehir'e konuk olacak. ikas Eyüpspor ise Kocaelispor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

8’inci dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol kanattan ortasına ceza sahası çizgisi üzerinde yükselen Juan, topu Janderson'a indirdi. Janderson'un vuruşunda meşin yuvarlak defans oyuncusuna çarpıp kornere çıktı. VAR'ın uyarısı sonucu pozisyonu izleyen hakem Batuhan Kolak, beyaz noktayı gösterdi. Janderson'un kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Jankat Yılmaz, soluna uzanarak topu kornere çeldi.

24’üncü dakikada Göztepe atağında ceza sahasına gönderilen top defans oyuncularından sekip ceza sahası içerisindeki Juan'ın önünde kaldı. Juan'ın pasında ceza sahası sol önündeki Cherni'nin ortaya çevirdiği topu defans oyuncuları kornere çeldi.

30’uncu dakikada Göztepe atağında Taha Altıkardeş'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği top defanstan sekip ceza sahası sol çizgisi önündeki Cherni'nin önünde kaldı. Cherni'nin yerden gönderdiği meşin yuvarlak Jankat Yılmaz'da kaldı.

65’inci dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda altı pas içerisinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, direğin üstünden dışarı çıktı.

72’nci dakikada Göztepe atağında ceza sahası önünde topla buluşan Juan, meşin yuvarlağı ceza sahası içerisine giren Jeferson'a bıraktı. Jeferson'un sağ çaprazdan şutunu kaleci Jankat Yılmaz, çıkardı.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

STAT: Isonem Park Gürsel Aksel

HAKEMLER: Batuhan Kolak, Selahattin Altay, Serdar Osman Akarsu

GÖZTEPE: Lis – Taha, Heliton, Godoi, Arda (Dk. 85 Ogün), Cherni (Dk. 76 Mohammed), Antunes (Dk. 68 Jeferson), Miroshi, Krastev (Dk. 46 Dennis), Juan, Janderson (Dk. 85 Efkan)

EYÜPSPOR: Jankat – Talha, Onguene, Bedirhan, Umut, Baran, Taşkın (Dk. 89 Jao), Legowski (Dk. 68 Emre Akbaba) , Quinones, Umut (Dk. 89 Radu), Pintor (Dk. 68 Metehan)

SARI KARTLAR: Cherni, Krastev, Jeferson (Göztepe), Jankat (Eyüpspor)

MAÇIN ARDINDAN...

İki takımın teknik adamları maç sonunda değerlendirmelerde bulundu.

ikas Eyüpspor Teknik Direktörü Atilla Gerin, Gürsel Aksel Stadı’nda çok değerli 1 puan aldıklarını dile getirdi. Gerin, “Bu deplasmanda puan çok kıymetli. Biz düşmeme mücadelesi veriyoruz. Penaltı kurtaran kalecimiz Jankat’ı tebrik ediyorum. Oyuncularımız çok ciddi mücadele ortaya koydu. Buradan aldığımız 1 puan, önümüzdeki maçlarda lige tutunma adına çok önemli. Göztepe ile alt liglerde de her zaman kıyasıya rekabet içindeydik. Onlar yüksek toplarla oynuyorlar, ezberlediğimiz bir takım. Taç savunması, korner savunması, hepsine çok çalıştık. Çocuklar da taktiklerimize çok riayet ettiler. Biz çok ciddi pozisyon vermedik. Bir tek penaltı pozisyonu oldu. İki maçtır gol yemiyoruz. Maçın hakkı beraberlikti. 1 puan iyi oldu” dedi.

STOILOV: DAHA FAZLA POZİSYON YARATMALIYIZ

Göztepe’nin Bulgar çalıştırıcısı Stanimir Stoilov ise iç saha maçlarını kazanamadıklarını ve yanlışlar olduğunu dile getirdi. Stoilov, “Son iç sahadaki Kayserispor ve Eyüpspor maçlarını kazanamadık. Bizim aklımızda yanlış şeyler var. Bu maça agresiflikte başlayamadık ama kaçan penaltı var. İkinci yarıda da gereğini yapamadık. Golleri atamadık, hücumsal anlamda hatalar var diye düşünebilirsiniz. Özellikle duran toplarda daha konsantre olmalıyız, daha fazla pozisyon yaratmalıyız” diye konuştu.

BOKELE KADRO DIŞI KALDI

Stoilov, oyunun her iki yönünü iyi oynamaları gerektiğini ifade ederek, “Hem hücumda hem de savunmada iyi oynamalıyız. Bu süreçte gol atamadık. Tabii ki taraftarlar mutsuz oldukları zaman eleştirebilir. Oyuncular ıslıklandıkları zaman güçlü karakter göstermeliler. Sahada düzeltebiliriz, biraz daha mücadele ederek düzeltebiliriz. Biz Göztepe ailesiyiz, bunu asla kaybetmemeliyiz. Bir oyuncu ıslıklandığı zaman herkes etkileniyor. İyi günde, kötü günde destek çok değerli. Bu akşam kadroda olmayan stoperimiz Bokele, antrenmanda isteğimizi sergileyemedi. Bize yardım edecek konumda görmedim ve Bokele’yi kadroya almadım. Oyuncularımız bugün üst seviyede agresiflik gösteremedi. Bokele yerine Furkan ve Taha var. Oyuncularımızın bu takım için her şeyi vermesi lazım. Göztepe’ye yardıma koşacak oyuncu görmediğim zaman oynatmam” yorumunu yaptı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası