Ege Postası
Geri

Göztepe metroda açılış sinyali

Temeli 2005 yılında atılan Üçyol-Üçkuyular metrosunda ikinci etap çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, kalan üç istasyondan ilki olan Göztepe istasyonu açılışa göz kırpıyor. İnşaat faaliyetlerini yürüten yüklenici firmanın belediyeye yer teslimi yapmaya hazırlandığı öğrenilirken, istasyonun açılışı için son kararı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verecek. Diğer yandan, bölgede oturan vatandaşların merakla beklediği metro istasyonu için belediyenin yerel seçimler öncesinde sürpriz bir açılış hazırlığında olduğu öğrenildi.
Göztepe metroda açılış sinyali
Haberler / İzmir
5 Şubat 2014 Çarşamba 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda yerel seçimlerden önce yolcusuz deneme seferlerinin başlayacağı duyurulan İzmir metrosunda ikinci etap olan Üçyol-Üçkuyular'da kalan üç istasyonda çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay metro istasyonlarında geceli gündüzlü devam eden çalışmalar neticesinde güzergah üzerinde kalan ilk istasyon Göztepe'de hazırlıklar büyük ölçüde biterken, belediye ise açılış için gün sayıyor.

 GÖZTEPE İSTASYONU BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

10'uncu seneye giren metro inşaatının Üçyol-Üçkuyular ikinci etap çalışmalarında kalan üç istasyondan sevindirici haber geldi. Nisan ayına kadar tamamlanarak hizmete girmesi beklenen üç istasyondan ilki olan Göztepe'de yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, geçtiğimiz aylarda taşıt trafiğine açılan bölgede metronun hizmete girmesi için geriye sayım başladı. 7 Mart 2014 tarihinde işi bitirip yer teslimi yapması gereken yüklenici firma ÖZTAŞ A.Ş.'nin Göztepe istasyonunda ray döşeme, iletişim hatları, enerji altyapısı ve sinyalizasyon gibi işleri tamamladığı öğrenilirken, önümüzdeki günlerde istasyonu açılışa hazır halde belediyeye teslim etmesi bekleniyor.

AÇILIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Asansör ve yürüyen merdiven montajlarının da bitmek üzere olduğu istasyonda, peronlar ve istasyon altyapılarının yine geçtiğimiz hafta içerisinde bitirildiği bilgisi edinilirken, istasyon civarında kalan ve parka cephesi bulunan bölümde yapılacak çevre düzenlemesi ve zemin üstü çalışmalar neticesinde Göztepe İstasyonu yolculu seferlere hazır hale gelecek. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi, istasyonda ve peronlarda kullanılmak üzere oturma grupları, reklam panoları, kiosk cihazları, bilgilendirme üniteleri, elektronik tabelaları da önümüzdeki günlerde temin ederek istasyona yerleştirecek ve giriş-çıkışlarda yer alan turnikelerin de montajlanmasıyla istasyonu hizmete açabilecek.

POLİGON VE FAHRETTİN ALTAY MART'TA TAMAMLANACAK

Yüklenici firma tarafından Göztepe için 10 Şubat tarihinin belirlendiği bilgisi edinilirken, daha önceden kalan üç istasyonu aynı anda hizmete açma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin firmaya "Hızlanın" talimatı verdiği öğrenildi. Mart ayının başında kalan iki istasyon Poligon ve Fahrettin Altay'ın da tamamlanması beklenirken, yolculu seferler ise test sürüşlerinin ardından Nisan ayında başlayacak. Metronun devamındaki yaklaşık 3 kilometrelik hattın da hizmete girmesiyle birlikte İzmir Metrosu toplam 17 istasyonda tam kapasite ile çalışacak. Metronun hizmete girmesi ile birlikte kent içi trafiğin de büyük oranda rahatlaması beklenirken, otobüs güzergahlarında yapılacak düzenleme ile kent içine giren araç sayısı da azalacak ve hat üzerinde ulaşımda ağırlık metroya verilecek.

SON SÖZ BAŞKAN KOCAOĞLU'NDA

Metroyu yerel seçimler öncesinde hizmete açmak için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kalan üç istasyonu eş zamanlı açacaklarını söyleyerek, yerel seçimlerden hemen sonraki günleri adres göstermişti. Başkan Kocaoğlu'nun yerel seçimlerden önce metroda gerçekleştirilecek kısmi açılış fikrine sıcak baktığı öğrenilirken, yine kendisinin vereceği son karara göre istasyonun hizmete alınıp alınmayacağı belli olacak. Diğer yandan, kendisine yöneltilen "Metro ne zaman açılacak'" şeklindeki sorularına temkinli yaklaşan ve tarih vermekten kaçınan Kocaoğlu'nun ekibi ile birlikte sürpriz bir açılış hazırlığında olduğu da gelen bilgiler arasındaydı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası