Ege Postası
Geri

Göztepe'ye evinde 'Paşa' darbesi

Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta karşılaşmasında Göztepe, Kasımpaşa'yı konuk etti. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Kasımpaşa'nın 3-2'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu mağlubiyetle ev sahibi Göztepe'nin galibiyet hasreti ise 5 maça çıktı.
Göztepe'ye evinde 'Paşa' darbesi
Haberler / Spor
5 Mart 2022 Cumartesi 18:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında düşme hattından uzaklaşmak isteyen iki ekip Göztepe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan zorlu mücadeleyi Kasımpaşa 3-2 kazanarak kritik bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın 5. dakikasında Muleka, Kasımpaşa'yı 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu golden 2 dakika sonra Göztepe, Di Santo ile skoru eşitledi. İlk 45 dakika 1-1 eşitlikle sona erdi.

Kasımpaşa ikinci yarıya da golle başladı. 48'de bir kez daha sahneye çıkan Muleka, İstanbul ekibinin 2. golünü kaydetti. Lacivert-beyazlılar 79'de Muleka'nın pasında Umut Bozok ile maçta 3-1 öne geçti. 81'de Ndiaye farkı 1'e indirse de kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve kritik mücadele 3-2 Kasımpaşa'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Ligde 4 maç sonra kazanan Kasımpaşa bu sonuçla puanını 32'ye yükseltip maç fazlasıyla 14. sıraya tırmandı.

Bu sonuçla 4 maç sonra kazanan Kasımpaşa puanını 32'ye çıkarırken 5 haftadır galip gelemeyen Göztepe ise 27 puanda kaldı.

Kasımpaşa gelecek hafta Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Göztepe ise Trabzonspor'la deplasmanda karşılaşacak.

Kasımpaşa ile Göztepe arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı İzmir temsilcisi 2-1 kazanmıştı.

EL MAESTRO NEŞTERİ VURDU AMA...

Öte yandan Göztepe'de teknik direktör Nestor El Maestro 4 maçtır mağlup olan takıma neşter vurarak sürpriz bir kadroyu sahaya sürdü. Halil, Soner, Berkan gibi asları yedek kulübesine çeken Maestro, Tannane, Moubandje, Di Santo gibi ara transfer döneminde alınan isimleri ilk 11'de oynattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada konuk Kasımpaşa öne geçti. Kendi yarı sahasında Göztepeli Obinna'ya yaptığı baskının ardından topu kapan Hajradinovic'in pasıyla hareketlenen Muleka'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarpıp filelerle buluştu: 0-1.

7'nci dakikada Göztepe eşitliği yakaladı. Kasımpaşalı futbolcuların uzaklaştırmak istediği topu kapan Ndiaye, Di Santo'yu gördü, Di Santo'nun ceza sahası çizgisinden şutu ağlara gitti: 1-1. Golden sonra Ndiaye'nin pozisyonda Evren Eren'e faul yapma ihtimali nedeniyle pozisyonu VAR'dan izleyen Hakem Atilla Karaoğlan gol kararını değiştirmedi.

30'unca dakikada gelişen Göztepe atağında Ndiaye'nin pasıyla buluşan Tannane'nin şutunda top kaleci Ertuğrul'da kaldı.

43'üncü dakikada konuk ekipten Donk'un verdiği pasla ceza sahası dışında topla buluşan Fall'un vuruşu üstten auta gitti.

İlk yarı bu skorla bitti.

48'inci dakikada konuk Kasımpaşa tekrar üstünlüğü yakaladı. Muleka, sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına girip İrfan Can'ı avladı: 1-2.

75'inci dakikada rakiplerinden sıyrılarak sol köşeye sert bir vuruş yapan Umut'un şutunda kaleci İrfan Can topu yumruklayarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

79'uncu dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Muleka'nın çektiği şut savunmadan döndü. Seken topu kontrol eden Muleka, Umut'a pas verdi. Umut'un uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-3.

81'inci dakikada Göztepe farkı 1'e indiren golü buldu. Sol kanattan gelişen Göztepe atağında Halil'in çizgiye inerek kale önüne çevirdiği topa dokunan Ndiaye, topu filelere gönderdi: 2-3.

83'üncü dakikada Eren'in ortasında sol çaprazda topla buluşan Ahmet, şutunu attı. Kaleci İrfan Can iki hamlede topu kontrol etti.

86'ncı dakikada Arslanagic'in uzun pasında ceza sahası sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Ndiaye, topu kalecinin solundan kaleye gönderdi. Ancak meşin yuvarlak sol direk dibinden oyun alanının dışına çıktı.

Karşılaşma konuk ekibin 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Göztepe: 2 - Kasımpaşa: 3

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Serkan Olguncan, Bilal Gölen

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic, Atınç Nukan (Dk. 78 Yalçın Kayan), Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Aytaç Kara (Dk. 80 Soner Aydoğdu), Moubandje (Dk. 80 Berkan Emir), Tannane (Dk. 73 Jahovic), Cherif Ndiaye, Di Santo (Dk. 46 Halil Akbunar)

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Donk, Tarkan Serbest, Evren Eren Elmalı, Fall (Dk. 66 Umut Bozok), Doğucan Haspolat, Eysseric (Dk. 89 Rayane Aabid), Hajradinovic (Dk. 89 Spajic), Mortadha, Muleka (Dk. 82 Ahmet Emin Engin)

Goller: Dk. 5 ve 48 Muleka, Dk. 79 Umut Bozok (Kasımpaşa), Dk. 7 Di Santo, Dk. 81 Cherif Ndiaye (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 32 Aytaç Kara, Dk. 62 Angel, Dk. 82 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 71 Muleka, Dk. 86 Ertuğrul Taşkıran, Dk. 90+9 Tarkan Serbest (Kasımpaşa)

Sami Uğurlu: “Çok değerli bir üç puan aldık”

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu, Göztepe gibi zorlu bir deplasmandan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu, açıklamalarda bulundu.

Sami Uğurlu, “Bugün çok zor bir deplasmanda oynadık. Göztepe seyircisini arkasına aldığı zaman çok etkili olabiliyor. Analizleri çok doğru şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Normalde çok koşan bir Kasımpaşa takımı vardı ancak bunu Göztepe’ye karşı oyunun bütününde bunu oynayamayabilirsiniz. İlk yarıda bekleyerek oynamayı tercih ettik ve çok fazla alan vermemeye çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Kenarda Umut gibi bir silahımız vardı. İkinci yarıda oyunu tutuğumuzda alanlar bulacağımızı biliyorduk. Kanatları etkili kullandığımız zaman pozisyonları sonuçlandıran bir ön bölgemiz var. Çok değerli bir üç puan aldık. Ligin kader maçı diyebiliriz. Bizim için çok büyük bir adım oldu Göztepe maçı. Böyle bir deplasmandan 3 puanla dönmek bizim için umut verici ve sevindirici“ dedi.

Nestor El Maestro: “Bugünü ve geçmişi kenara bırakıp gelecek maçlar için savaşacağız”

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, zorlu bir periyottan geçtiklerini belirterek, “Bugünü ve geçmişi kenara bırakıp gelecek maçlar için savaşacağız” dedi. Maestro, istifa sorusunun sorulmasına üzerine savaşmaktan kaçmayacağını belirterek, “Kulüp benden bunu beklerse tabii ki bu da olabilir” diye yanıt verdi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, açıklamalarda bulundu.

Maestro, “Bugün 90 dakika boyunca her top için savaştık. Bu yüzden oyuncularımızı çok fazla eleştirecek halimiz yok. Zorlu bir periyottan geçiyoruz. Şu ana kadar her oyuncumuza şans verdik ve her ihtimali denedik. Yapılabilecek her şeyi yaptık ama sonuç alamadık. Önceki maçlarımızda olduğu gibi bugün de açıklaması zor olan goller yedik. Maçı kazanmayı imkansız hale getiren durumlar yaşadık. Önümüzde 30 puanlık maçlar var. Bugünü ve geçmişi kenara bırakıp gelecek maçlar için savaşacağız” dedi.

İstifa sorusu

Maestro, gazeteciler tarafından sorulan “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Geldiğim yerde ve ülkelerde bu durum bu şekilde olmaz. Hocalar takımlarını yüzüstünde bırakmazlar. Savaşmaktan kaçmazlar ve sonuna kadar devam ederler. Kulübün tasarrufunun ne olacağını bilemem. Kulüp benden bunu beklerse tabii ki bu da olabilir ama benim görüşüm bu şekildedir.”

“Oyunu sakinleştirmeyi bilmeliyiz”

Kasımpaşa karşısında yenilen golde sahada 9 kişi olmalarının sorulmasına üzerine Maestro, “Saha içerisinde bağırmaktan dolayı sesimi kaybetmiş durumdayım. Oyuncularıma oyunu durdurmaları konusunda bağırdım. Şu an içinde bulunduğumuz durum bizi saha içerisinde gergin duruma getiriyor ama daha akıllıca olmalıyız. Bu tip değişiklik veya oyunun bazı anlarında oyunu durdurup sakinleştirmeyi bilmeliyiz” diye yanıt verdi.

Maestro, Franco Di Santo’nun sakatlığı sebebiyle devre arasında oyundan çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası