Ege Postası
Geri

Greçka diyeti (Grecka Life) nasıl yapılmalı'

Son yılların favorilerinden olan karabuğday, birçok kişinin diyet listesinin bir parçası, diyetisyenlerin de yeni gözdesi haline geldi. 
Greçka diyeti (Grecka Life) nasıl yapılmalı'
Haberler / Güncel
12 Aralık 2016 Pazartesi 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pilav ve makarna gibi ürünlerin yerine tüketilebilen ve glüten içermediği için oldukça yararlı olan bu besin, birçok farklı alternatifle tüketilebilmektedir. Haşlanmış greçkanın rendelenmiş elma ve tarçınla birlikte kullanılması oldukça doyurucu ve uzun süre tok tutucu bir öğün seçeneğidir. 

Artık her yerde kolayca bulunabilen greçka diyeti ile meşhur olsa da, çölyak hastalarının çok iyi bildiği, zengin bir protein kaynağıdır.  Greçka diyeti ile ilgili en bilinen ürün ismi ise ürünüdür.

Greçka Kimler için Uygundur'

Karabuğday olarak bilinen greçka, özellikle kilo vermek isteyenlerin çok sık kullanmaya başladığı bir tahıl benzeridir. Bulgur ve acı fıstıkımsı bir tadı olan bu ürün nötr olduğu için her türlü gıdayla birlikte tüketilebilir. 

  • Diyet yapanlar,
  • Glütensiz ürünleri tercih edenler,
  • Çölyak hastaları,
  • Şeker hastaları,
  • Sağlıklı ve protein açısından zengin beslenmek isteyenler bu ürünü çok sık tercih etmektedir. 

Özellikle pilavını değişik şekillerde yapan hanımlar, karabuğday diyeti dışında da beğenilerek tüketilmektedir. 

Karabuğday Haşlaması

Oldukça kolay olan haşlama her öğünde meyve ve sebzelerle tüketilebilir. Özellikle tok tuttuğu için sabahları meyvelerle birlikte tüketilmektedir. 

 Su bardağı karabuğdayı haşlayıp her öğünde salata ve yoğurtla birlikte tüketilebilir ve uzun süre tok tutmaktadır. 

Karabuğday Salatası

Haşlanmış karabuğdayın, yeşil taze soğan, kırmızıbiber, dereotu, maydanoz ve mısır taneleri ile birlikte salatası yapılıp tüketilebilir. 

Karabuğday Pilavı

 1 bardak karabuğdayı  2 bardak su ile birlikte pilav olarak yapabilirsiniz. Dilerseniz içine et ve sebzeler de ekleyerek farklı pilav çeşitleri yapabilirsiniz.

Karabuğdayın Başka Ne Çeşitleri Var'

Karabuğdaylı un da bulunduğu için birçok farklı ürünü kullanabilirsiniz. Karabuğday ekmeğinin çok popüler olduğu günümüzde, her zaman sağlıklı beslenmeyi tercih edenler bu ürünleri çok fazla kullanmaktadır. 

En çok kullanılan çeşidi bakliyat olarak kullanılan doğal ürünü olan karabuğday her öğün sağlıklı beslenmek isteyenlerin de tercih ettiği bir üründür.  Grecka life ile ilgili bilgi almak isteyenler isimli siteyi ziyaret edebilirler.

Karabuğday Ürünleri Zararlı Mı'

Karabuğday ürünlerinin hiçbir zararları yoktur. Ancak çok fazla tüketildiklerinde kilo yaptıkları için aşırı tüketilmemesi gerekmektedir. 

Özellikle ekmek ve pilav olarak yapılan seçenekleri çok fazla tüketen kişiler kilo almaktadır. Günlük 200 gramı geçmemesi gereken bu ürünlerin tüketilmesi, her zaman zararlıdır. Karabuğday, glütensiz ürünlerle beslenmesi gereken çölyak hastalarının da çok fazla tercih ettikleri bir besindir. 

Yani aşırıya kaçılmadığı sürece herhangi bir sakıncası olmayan bu besinin yan etkisi de yoktur. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası