Ege Postası
Geri

Grip olmamak için neler yapılmalı'

Özel Gözde İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir, sonbahar ve kış aylarında görülmeye başlanan grip hastalığının önemsenmesi gerektiğini vurguladı; alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Grip olmamak için neler yapılmalı'
Haberler / Güncel
6 Ekim 2016 Perşembe 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ateş, kas krampları, öksürük, burun akıntısı ve yorgunlukla kendini gösteren grip hastalığının

özellikle çocuklar ve yaşlıları tehdit ettiğini söyleyen Dr. Arzu İzmir, vücut bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. İzmir, grip virüsünün okullar, kreş, kışla, huzur evleri ve alışveriş merkezleri gibi kapalı ortamlarda öksürme, hapşırma öpüşme ve sarılma yoluyla da yayılmasının arttığını dile getirdi.

GRİP MEVSİMİ KAPIMIZDA

Grip (Influenza) virüsünün her yıl genetiğinin değiştiğini ve ölümlere yol açabildiğini de söyleyen

Gözde İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir, “Grip mevsimi artık kapımızda. Öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Mecbur kalmadıkça toplu alanlara çok fazla gidilmemeli, bu bölgelerde havalandırılmanın artırılması gerekli. Gripli kişilerin tedavisinin başlanması, ellerin düzenli olarak yıkanması şarttır. Doğru beslenmeli C vitamini yönünden zengin meyve sebze ve bol su tüketmek de önemlidir” diye konuştu.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİ

Grip hastalığında hem kendimizi hem de çocuklar ve yaşlıları korumanın önem taşıdığı bilgisini veren Dr. Arzu İzmir, gribi atlatamayan insanlarda sinüzit, bronşit, zatürre ve kulak enfeksiyonunun ortaya çıkabildiğini; hatta yaşlı kişiler ve bebeklerde hastaneye yatışlar da görülebildiğini dile getirdi.

Dr. Arzu İzmir şöyle devam etti: “Gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren kişilerin mutlaka grip aşısı olmasına gerek yok. Bağışımlık sistemi daha düşük olanlar ve kapalı ortamlarda bulunmak zorunda olanlarda aşı gerekebilir. Aşıların mutlaka uzman hekim kontrolünde olması önemlidir”

Halk Sağlığı'ndan grip aşısı uyarısı

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, sonbahar ve kış aylarında görülmeye başlanan grip hastalığının önemsenmesi gerektiğini vurguladı, alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, grip aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salnur, "Sonbahar grip için önlem almamız gereken bir mevsim. Yüksek risk grubundaki kişilerin (65 yaş ve üzerindeki kişiler, kronik akciğer, kronik böbrek, kalp yetmezliği, kanser, vücut direncini baskılayan ilaç alan, organ nakli hastaları, kemik iliği nakli hastaları, kan hastalığı olan hastalar (lösemi, lenfoma gibi), gebeler, 6 aylıktan büyük çocuklar ve hastane çalışanları) ekim, kasım, aralık ayında grip aşısı yaptırabilirler" dedi.

Grip Benzeri Hastalıkö geçiren hasta sayılarını ve bu hastaların birinden aldıkları numuneyi laboratuvarlarımıza göndermektedirler.

Gribe karşı alınacak önlemleri anlatan Salnur, şunları söyledi: 

"Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınmalı. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat etmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalı. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendil çöp kutusuna atılmalı. Sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalı. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır. Yüzeyler sık sık temizlenmelidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası