Gazetenin görüş sayfasında yazar Jean-Marie Gu'henno, son olarak 17 Şubat’ta Ankara’daki patlamayla birlikte Rusya krizi, Türkiye toplumdaki ayrışmalar ve devam eden Suriyeli mülteci dalgasının Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumu değerlendirdi.
Yazar, Türkiye’nin bütün sıkıntılarına karşın jeopolitik açıdan Rusya ile batı ve Ortadoğu ileAvrupa arasında bir denge çengeli olarak varlığını sürdürdüğüne vurgu yaparak Türkiye’yi hala 57 Müslüman ülke arasında ekonomisi gelişmiş, laik görüşlü ve 80 milyon nüfusu ile en demokratik Avrupa’nın güney doğu sınırdaşı olarak değerlendirdi.
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde Rusya, İran ve Kürt savaşçılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren yazar Gu'henno şunları kaydetti: "Türkiye Suriye Kürtleri konusunda batı ile anlaşmazlığa bir son vermeli. IŞİD ile mücadelede ABD, PKK’nın Suriye yapılanması olan YPG ile samimi bir işbirliği yapıyor... Batılı ülkeler diğerleriyle kendi politikalarını birbirleriyle uyumlu hale getirmeli. Türkiye’yi Kürt hakları olmak üzere uluslararası standartlarda tutmalı ve geçen yıl yarıda kesilen barış görüşmelerine yeniden başlaması için ikna etmeli. Aynı zamanda PKK’nın ateşkesi sabotaj etmede büyük rol oynadığını kabul etmeli"
Yazar böyle bir atmosferde batılı ülkelerle Türkiye’nin atması gereken adımları ise şöyle sıraladı:
TÜRKİYE İLE BATI AYNI BOTUN İÇİNDE
"Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi batılı ortaklarıyla birlikte hareket etmeli ve PKK ile barış görüşmelerine yeniden başlamalı, YPG ile de doğrudan görüşmelerle bir anlaşmaya varması gerekiyor. Buna karşılık batı; PKK’yı Türkiye’nin dengesini bozmasının kabul edilemeyeceği yönünde uyarmalı ve barış görüşmelerine geri dönmesi konusunda çağrı yapmalı, Türkiye’nin Rusya ile gerginleşen ilişkilerinin yumuşatılmasına yardımcı olmalı ve Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusuna öncelik vermeli"
Yazar yazısını şu sözlerle noktaladı: "Suriye savaşı çoğalan uluslararası bir trajedi. Bu son coğrafi fırtınalarda Türkiye ve batı açıkça aynı botun içinde"