Ege Postası
Geri

Güçbirliği işçilerinden 'Zorlu' eylem

Güçbirliği Tekstil Fabrikası'nın işçileri alacaklarını istemek için Kemal Zorlu'ya ait şirket binasının önünde eylem düzenledi. İşçiler, tüm hakları ödeninceye kadar her 15 günde bir eylem ve basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Güçbirliği işçilerinden 'Zorlu' eylem
Güçbirliği işçilerinden 'Zorlu' eylem
Haberler / Güncel
1 Mart 2019 Cuma 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) kurulu bulunan ve yaklaşık üç yıl önce ekonomik sebeplerle kapatılan Güçbirliği Holding'e ait iplik üretimi fabrikasında çalışan işçiler alacakları için eylem yaptı. TEKSİF Sendikası üyesi işçiler, patronları Kemal Zorlu'ya ait Güçbirliği Holding'in Konak Şair Eşref Bulvarı üzerindeki binası önüne gelerek eylem yaptı, slogan attı.

Mağdur işçiler 'Dilenmeyeceğiz, direneceğiz tazminatımızı gasp ettirmeyeceğiz', 'Çocuklarımızın geleceği ile oynama', 'Üç yıllık bu zulüm sona ersin', '3 yıl oldu artık tamam' 'Ya fabrika açılsın, ya tazminatlar ödensin' ve 'Kıdem tazminatları çocuklarımızın geleceği', 'Tazminatım benim geleceğim' yazan dövizler taşıdı. 

'İşçiler burada, Kemal Zorlu nerede' sloganları atan işçilerin eylemine Türk-İş'e bağlı sendika yetkilileri de katıldı.

15 GÜNDE BİR EYLEM YAPACAKLAR

Mayıs 2016’da kapanan fabrikada çalışan işçilerin 2-8 aylık maaşları ve tazminatları henüz ödenmediğini belirten Faruk Aksoy, tüm hakları ödeninceye kadar her 15 günde bir eylem ve basın açıklaması yapacaklarını, eylemlerine İzmir'in çeşitli yerlerinde ve Zorlu'ya ait diğer işyerlerinde devam edeceklerini belirtti.

İşçilerin, açtığı davaları kazansa da fabrika hacizli olduğu için çözüm elde edemediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası