Ege Postası
Geri

Gül: Böyle giderse Mısır’ın demokrasiyle buluşması zor olacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’da meydana gelen saldırılarla ilgili, “Korkarım ki böyle giderse Mısır’ın uzun süre demokrasiyle buluşması zor olacak. Bu yolun yol olmadığını bir kez daha hatırlatmak isterim.” dedi.Cumhurbaşkanı...
Gül: Böyle giderse Mısır’ın demokrasiyle buluşması zor olacak
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’da meydana gelen saldırılarla ilgili, “Korkarım ki böyle giderse Mısır’ın uzun süre demokrasiyle buluşması zor olacak. Bu yolun yol olmadığını bir kez daha hatırlatmak isterim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Konseyi 3. Zirvesi’ne katılmak için Azerbaycan’a gitti. Yolculuk öncesi Gül, Devlet Konukevi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mısır’da meydana gelen olaylarla ilgili soruları cevaplandıran Gül, “Korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor Mısır’da. Olup bitenler tabi ki kabul edilemez. Sivil insanlara silahlı müdahale. Gösteri yapan insanlara silahla müdahale asla kabul edilemez, gerekçesi ne olursa olsun. Bunlar çok tehlikeli kapıları açar. Bütün Mısır halkına hem başsağlığı hem de geçmiş olsun diyoruz. Olayların büyüklüğü ortada. Korkum şu ki Mısır içerisinden çıkılmaz bir kaosa girer bu gidişle. Bu yol çıkmaz bir yol Mısır için. Hemen komşumuzda olup bitenler nasıl başlamışt? Sivil halka silahla müdahale olayları bu noktaya getirmiştir. Mısır’daki olaylar sadece Arap dünyasını değil bütün Müslüman dünyasını ilgilendirecek ve etkileyecek bir gelişme gösterdi. Herkesin aklı selimle hareket etmesinin zamanı çoktan geçmiştir. Herkesin bir araya gelmesi gerekir. İlk iş Cumhurbaşkanı'nın serbest bırakılması. Sonra herkesin katılacağı, şeffaf ve düzgün seçimlerin yapılmasıdır. Korkarım ki böyle giderse Mısır’ın uzun süre demokrasiyle buluşması zor olacak. Bu yolun yol olmadığını bir kez daha hatırlatmak isterim. Mısır halkının tamamı bizim kardeşimizdir. Bu söylediklerimiz de Mısır’a duyduğumuz dostluklardandır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası