Ege Postası
Geri

Gül: Savaşa hazır olmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Gül, savaşlardan kaçınmanın en büyük arzu olduğunu belirterek “Ama barışı sağlayabilmek için de eğer şart olursa savaşa hazır olduğumuzu göstermek zorundayız” dedi.
Gül: Savaşa hazır olmak zorundayız
Haberler / Politika
13 Mayıs 2014 Salı 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Hava Kuvvetleri, dün envanterine katılan A400M Atlas nakliye uçağı ile stratejik ölçüde ulaştırma yeteneğine sahip oldu.  Zırhlı araç, Fırtına Obüsü, küçük uçak ve avcı ATAK helikopterlerini taşıma, gerektiğinde uçan Hastaneye dönüştürülme imkânına sahip nakliye uçağı, 9 bin kilometrenin üzerindeki mesafelere uçabiliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İhtiyaç olduğunda bundan sonraki savaşlara, savaşlardan kaçınmak en büyük arzumuzdur ama barışı sağlayabilmek için de, barış ve huzur içerisinde yaşayabilmek için de eğer şart olursa, ona hazır olduğumuzu da gösterebilmek mecburiyetindeyiz” dedi.
Törene Gül’ün yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile eski komutanlar ve bazı ülkelerin büyükelçileri ile askeri ataşeleri katıldı. Daha önce törene katılacağı belirtilen Başbakan Erdoğan ise törene katılmadı.
 
‘Önemli bir yetenek’
Orgeneral Akın Öztürk, törendeki konuşmasında şunları söyledi:
“Artık stratejik ulaştırma yeteneğine sahibiz. Daha fazla personeli, malzemeyi ve ekipmanı, daha uzak mesafelere, daha hızlı şekilde taşıyabileceğiz. Yüksek yük kapasitesine ve uzun bir menzile sahip ATLAS uçağımız, Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir yetenek, anakarasına bağlı olmaksızın harekât icra edebilen büyük ve etkili hava gücünün bir gereği ve devletimiz için stratejik bir kabiliyettir.”
 
‘Kapasite yükseltiliyor’
Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, Türkiye’nin’’Araba yapmadan önce uçak yapan’ ülkelerden birisi olduğunu vurguladıktan sonra şöyle devam etti:
“Bugün de hava nakliye filomuzu, geleceğin uluslararası askeri nakliye uçakları ile donatarak çok daha güçlü hale getirmenin gururunu hep beraber yaşıyoruz. Bazıları uçakları sadece paramızla alıp kullanıyoruz zannedebilirler. Hayır, aldığımız uçakların bir kısmını da biz yapıyoruz. Bu uçaklar tanıtılırken bu konsorsiyumdaki ülkelerin bayrakları yanında Türk bayrağı da vardı ve var olmaya da devam edecek bu şekilde” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası