Ege Postası
Geri

Güllerin Efendisi güllerle hatırlandı

Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin 1442`nci yıl dönümü kapsamında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri gül dağıtımı ve mehteran gösterisi ile başladı.Kutlu Doğum programının açılışı Çarşı Atik Camii’nde yapıldı....
Güllerin Efendisi güllerle hatırlandı
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin 1442`nci yıl dönümü kapsamında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri gül dağıtımı ve mehteran gösterisi ile başladı.

Kutlu Doğum programının açılışı Çarşı Atik Camii’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kahramanmaraş Kur'an okuma birincisi Mustafa Avni Çevik, Kur’an'ı tilavet etti.
Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen açılış programın ilk konuşmasını Elbistan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat yaptı. Müftü Pat, “O’nu anmak, O’nu anlamak için bu programları yapıyoruz. 1400 sene evvel gelen O Nur’un nuruyla onurlanacağız. Peygamber, kadınlara o günkü şartlarda onurunu kazandırdı. Çocuklara, yaşlılara onurunu kazandırdı. Dünya ve ahret saadetine giden yolları bize gösterdi. O’nu canlı cansız herkes seviyordu. Çünkü alemler O’nun için yaratılmıştı.” dedi. Müftü Pat, açılışa katılanları ve tüm Elbistanlıları, Kutlu Doğum Platformu olarak hazırladıkları programlara davet etti. Ayrıca, Kutlu Doğum Platformu’na destek verenlere de teşekkür etti.

Kaymakam Metin Maytalman ise, ‘Bugün burada toplanmamıza vesile olan Sevgili Peygamber’imize salat ve selam olsun’ diyerek başladığı konuşmasında, Hz. Muhammed’in 23 yıllık risalet dönemi sonunda muazzam bir toplumsal dönüşüm sağladığını söyledi. Kaymakam Maytalman, şöyle konuştu: “Herkesin bildiği gibi Peygamber’imize peygamberlik gelmezden evvel Arap Yarımadası’nda insanın fıtratında var olan değerlerden uzaklaşmış, yozlaşmış bir toplum mevcuttu. O toplumda; her türlü çirkinlik, her türlü yozlaşma söz konusuydu. Kadınlara değer verilmiyordu. Kimse kız çocuğu sahibi olmak istemiyordu. Fuhuş vardı, şirk vardı. Bu ortamda İslam dini, ilahi vahiy inmeye başladı. Sevgili Peygamber’imiz bu 23 yıllık zaman dilimi içerisinde bin bir türlü cefaya katlanarak tebliğ görevini yürüttü. 23 yıllık zaman diliminde yepyeni bir toplum yani asr-ı saadeti inşa etti. Günümüzde insanlar dünyanın değişik yerlerinde hayvanlar gibi boğazlanıyor. Bu kadar uzağa gitmemize gerek yok. İlçemizde sokaklarda insanlar bıçaklanıyor mu, silah çekiliyor m? Hırsızlık yapanlar, tiner çekenler var m? Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Demek ki biz asr-ı saadete vücut veren ilkelerden ya nasiplenmemişiz ya da bunları bir kez daha çalışmamız gerekiyor. Peygamber’imizin insanlara tebliğ ettiği manevi topluma vücut veren ilkeleri bu hafta münasebetiyle yeniden gözden geçirmeliyiz.”

Konuşmaların ardından, Malatya Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi büyük ilgi ile izlendi. Daha sonra Kutlu Doğum Çadırı’nın açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Maytalman ve beraberindeki protokol üyeleri, Kutsal Emanetler'in fotoğraflarının yer aldığı çadırı gezdi. Katılımcılara Kutlu Doğum pilavı ikram edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası