Ege Postası
Geri

Gün Ortası'nda 'İYİ Parti' konuşuldu: Karizması 10 numara

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarıyla Ankara’da yaptığı toplantıyı ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndaki teşkilatlanma sürecini değerlendirdi. Gün Ortası'nda 'İYİ Parti' konuşuldu
Gün Ortası'nda 'İYİ Parti' konuşuldu: Karizması 10 numara
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki toplantıda İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarının yaptığı çalışmaları ve kırsal kalkınma modeli, kooperatifleşme gibi temaların iyi anlatılması gerektiği şeklindeki açıklamalarının yerinde olduğu konusunda hemfikir oldu. Nakçı ve Umutoğulları, CHP’li belediye başkanlarının yaptığı ve birçoğu iktidar partisi tarafından ülke genelinde de uygulanmaya başlanan Okul Sütü projesi gibi projelerin halka iyi anlatılması için parti programına alınması gerektiğini söyledi.

ULUPINAR’I AK PARTİLİLER DE SIK ARIYOR DİYE BİLGİ GELDİ

Adem Nakçı, İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın ilçe başkanlarını atama sürecini haftaya bitireceğini ve iyi gittiğini belirterek, çok sayıda AK Partilinin Ulupınar’ı arayarak yönetimde kendisine ya da çevresine yer bulmaya çalıştığını iddia etti:

“Sayın Yıldırım Ulupınar, bu hafta hızlı hızlı hareket edecek. Kendisine sordum, ketum kaldı. İlçeleri önce oluşturacaklar. AK Partililer sık arıyor diye bilgi geldi. Ben de olur mu dedim. Olur dediler. Her ilçe asgari bin beş yüz tane koltuk var dedi, il yönetimi dahil. Gidenler gitmeyenler birbirlerine girdi, kavga etti. Ben üst akılım diye isim önererek il yönetimine girmeye çalışıyorlar. Kendine yer bulmak ya da kendi arkadaşlarını taşımak istiyorlar. Bilmedikleri bir şey var. Yıldırım Ulupınar bu işin kurdu, yılların siyasetçisi. Bunları kaale alacak bir isim değil. Çok fazla görüşen var. CHP’ye gidersem çok laf olur korkusu olan bazı insanlar da var. Ara geçiş noktası olarak İYİ Parti’yi kullanacaklar. İYİ Parti İzmir’de bence iyi gidiyor. İnce ve derinden yapıyorlar bu işi. Yıldırım Ulupınar, Müsavat Dervişoğlu, Aytun Çıray gibi kenti bilen ve kentin nabzını iyi tutan insanlar var. Hafta sonuna kadar birkaç ilçe daha atanır. Bir sonraki hafta İYİ Parti çok net, çok spontane hareketlere başlayacak.”

VATANDAŞ AKŞENER’E OY VERECEK, KARİZMASI ON NUMARA

Gazeteci Mithat Umutoğulları ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra en karizmatik kişi olduğunu ve bu partiye oy verenlerin aslında Akşener’e oy vereceğini belirterek, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın teşkilatlanma faaliyetlerinin yavaş gittiğini söyledi.

MERAL AKŞENER, TAYYİP BEY’DEN SONRAKİ EN KARİZMATİK LİDER, MİLLET SEVİYOR AMA…

Umutoğulları, “Meral Hanım bir siyasi organizasyonu çok güçlü, teşkilatlanmayı ve örgütlenmeyi bilen biri. Uzun yıllar siyasetin içinde. Akşener’in bir organizasyon gücü, sokakta bir gücü ve sokakla ilişkisi var. Buradaki vatandaş Akşener’e oy verecek. Akşener’in karizması fena değil, on numara. Tayyip Bey’den sonraki en karizmatik lider. Millet seviyor. Bir erkek bile onun kadar sert konuşmuyor. Bizim vatandaşımız seviyor. Tabanla ilişkisi iyi. Emine Ülker Tarhan falan kim. Mukayese bile edemem. O nedenle hızla teşkilatlarını tamamlamalı. 3 ay sonra ilçe başkanları seçimi yaparsın hızlı hızlı, seçim yaparak, gerekirse çarşaf liste yapacaksın, formülü neyse, hızlı şekilde yönetimi oluşturursun. Kalan bir buçuk yıl içinde seni taşır götürür onlar. Ama bu kadar zaman kaybı yanlış. Bence çok büyük bir zaman kaybı var. Ulupınar atandı, sessiz sedasız iş yapıyor. Ne yaptığını kimse bilmiyor. Kimse bir şey yapmadı demiyor. Kimse ne yaptığını bilmiyor” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Belediye başkanları Ankara’da.

Adem Nakçı: Bu programda iki kez il başkanını konuk ettik. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu üstüne basa basa İzmir’den bahsediyor. Yerel yönetimlerin çalışmalarından, kooperatiflerle işbirliğinden bahsediyor. Bir çiçek lazımsa gidip merkezden alıyoruz, süt ya da mandalina lazım ise gidip alıyoruz. Bursa’yı da özelikle örnek vermiş. Bursa ile özdeşleşmiş markalar var. Verin bakalım Bursa’yı nasıl uçuracağız demiş. Doğru yere temas etmiş. Umarım orada olan belediye başkanları bundan feyz alır da kırsalda kalkınmasına destek verirler.

Mithat Umutoğulları: Mandalina konusunda güzel işler yaptı Seferihisar. Oradaki üreticiye yeni bir pazar oluştu. Mandalinayı kurutup satıyorlar.

Adem Nakçı: Bayındır’da çiçek ön planda. Kooperatifçilik İzmir’e yeni bir soluk getirdi. Mehmet Şener’in yumurtacılarla ilgili kurduğu bir kooperatif var. Yine CHP’nin il eski sekreteri Yücel Özen’in Ödemiş, Tire, Beydağ’daki kestane ve ceviz üreticilerini bir araya getirdiği kooperatif var. Kozak yaylasının en değerli altını çam fıstığı. Köylülerin yaşamı değişti. Her evin önünde arabalar var. Köy çağ atladı. Kestane 20-25 lira iken o tesis kurulunca her yerde gördüğün Ödemiş, Bozdağ, Tire’den çıkan kestaneler daha uygun fiyata piyasada artık. Köylü de kazandı. Kılıçdaroğlu iyi bir yere parmak basmış. CHP’nin kırsalda ne kadar zayıf olduğu biliniyor. Bu projeleri orada anlattığın vakit oradaki insanların hayata ve siyasete bakış açıları değişecek diye düşünüyorum.  

Mithat Umutoğulları: Büyükşehir belediye başkanını yerden yere vurup bundan siyasi avantaj elde etmek isteyenlere sormak lazım; bu kadar acımasızlık bence doğru değil.

Adem Nakçı: Ciddi anlamda bazen çıkış yapan adamlar var ya, partililerin çıkıp bunların karşısında durması, katıra babasının eşek olduğunu anlatmak lazım. Kim üstüne alınırsa alınsın. Bazıları eşek değilse bu ülkede çocuklarına, torunlarına ne kalacağını düşünmeli. Siyaseti ülkenin geleceğine dönük yapmak lazım. Bu dünya, bu ülke iyi olmak, iyi kalmak zorunda. Yücel Özen, Mehmet Şener gibi insanlar biraz daha çıksa keşke. Diyarbakır’a gitti il başkanı. Çok mu zor old? Broşür götürür koyarsın. CHP bunu parti programına alacak gibi görünüyor. Parti Okulu’nda CHP’nin yaptığı yatırımları anlatacaksın. Aile Sağlığı Sigortası senindi, asgari ücret senin teklifindi, okul sütü projesi senin projen değil miydi ülke geneline mal oldu. İlçe eğitim sekreterlerini toplarsın. Gider sokakta anlatırsın. Vatandaşın ayağına gitmek lazım. Gitmezsen elitist, sosyete, deniz kenarı partisi diye suçlarlar ve oy alamazsın.

Mithat Umutoğulları: Genç Parti, okul kitapları ücretsiz olacak derdi. Siz doğru proje üretirsiniz biri yapar. İYİ Parti tek tek ilçe başkanlarını atamaya başladı. Balçova ile birlikte iki ilçe başkanı daha atandı. İzmir teşkilatlanmasını yavaş yavaş tamamlıyor. İzmir siyasetine ne getirip götüreceğine bakacağız. İYİ Parti İl Başkanıyla iyi görüşen bir insansın. Son gelişmeler neler'

Adem Nakçı: En büyük handikap AK Parti açısından olacak dedik. Kendine koltuk bulamayanlar isyan pozisyonunda AK Parti’de. Yıldırım Ulupınar, AK Parti’yi iyi biliyor, insanlarla iyi görüşüyor dedik. En son görüştüğümde Balçova’yı atadığını söyledi. Bu hafta hızlı hızlı hareket edecek. Kendisine sordum, ketum kaldı. İlçeleri önce oluşturacaklar. AK Partililer sık arıyor diye bilgi geldi. Ben de olur mu dedim. Olur dediler. Her ilçe asgari bin beş yüz tane koltuk var dedi, il yönetimi dahil. Gidenler gitmeyenler birbirlerine girdi, kavga etti. Ben üst akılım diye isim önererek il yönetimine girmeye çalışıyorlar. Kendine yer bulmak ya da kendi arkadaşlarını taşımak istiyorlar. Bilmedikleri bir şey var. Yıldırım Ulupınar bu işin kurdu, yılların siyasetçisi. Bunları kaale alacak bir isim değil. Çok fazla görüşen var. CHP’ye gidersem çok laf olur korkusu olan bazı insanlar da var. Ara geçiş noktası olarak İYİ Parti’yi kullanacaklar. İYİ Parti İzmir’de bence iyi gidiyor. İnce ve derinden yapıyorlar bu işi. Yıldırım Ulupınar, Müsavat Dervişoğlu, Aytun Çıray gibi kenti bilen ve kentin nabzını iyi tutan insanlar var. Hafta sonuna kadar birkaç ilçe daha atanır. Bir sonraki hafta İYİ Parti çok net, çok spontane hareketlere başlayacak.

Mithat Umutoğulları: İYİ Parti’nin çıkışı aman aman patlamadı. Benim düşündüğüm gibi olmadı. Zor tabii. İzmir ayağına gelince de ben ciddi zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Atanır atanmaz teşkilat yapısını çok hızlı atayıp hemen arkasından geçici bir yönetim oluşturup hemen arkasından kongre havasına sokup partiyi yürüyebilirdi. Atanalı bir ay oldu. Bir ay içerisinde halen ilçede o mu olsun bu mu olsun, CHP’li mi AK Partili mi MHP’li mi olsun deniyor. Ciddi sayıda MHP tabanı da var.

Adem Nakçı: Cevher Cevheri kurucular kurulunda istifa etti. Bütün sıkıntı atanır atanmaz kadroda çok fazla MHP’li olduğu söyleniyor. İzmir’de aynı hataya düşülmemeli.

Mithat Umutoğulları: AK Parti’de siyaset yapma imkanı olmayan, son dönemde parti içinde yaşadıkları sorundan dolayı, AK Parti’de bir düşüş, çöküş yaşandığı algısına kapılanlar kendilerine yeni bir yer, yeni bir pencere bulmaya çalışıyorlar.  Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar. Bir partinin içine girmenin ne kadar zor olduğunu biliyor Yıldırım Ulupınar. Çok kolay ilçe başkanlığı verirseniz sıkıntı yaşarsınız. Benim beklentim, hızlı bir şekilde gelecekler, atamalar yapılacak, hemen arkasından bir kongre yapılırdı. Şu an bunu yapan tek parti CHP. Diğer partilerde bu yok. Bir seçim havasının olduğu parti olursa heyecan katar. İYİ Parti şu an kapalı kutu, kimse ne olduğunu bilmiyor. İl başkanında o heyecanı görmüyorum. Geldiğinden beri yer tutmayla uğraşıyor. İl başkanı bununla uğraşmaz. Yanındaki adamlar onu yapar. Bir aydır oturup kalkıyorsanız halen üç beş ilçe atadıysan sıkıntı var. Atayacaksın abi, atayıp geçeceksin. İktidar partisinin ve medyasının yıpratmaya çalıştığı mağdur olan bir Meral Akşener ve arkasından alınan bir mahkeme kararıyla yapılamayan bir kurultay. Ve ardından parti kurulması süreci başladı. Dört bir tarafta teşkilatların tabelasını çakacaksın, üye kayıtlarını alacaksın. Meral Hanım bir siyasi organizasyonu çok güçlü, teşkilatlanmayı ve örgütlenmeyi bilen biri. Uzun yıllar siyasetin içinde. Akşener’in bir organizasyon gücü, sokakta bir gücü ve sokakla ilişkisi var. Buradaki vatandaş Akşener’e oy verecek. Akşener’in karizması fena değil, on numara. Tayyip Bey’den sonraki en karizmatik lider. Millet seviyor. Bir erkek bile onun kadar sert konuşmuyor. Bizim vatandaşımız seviyor. Tabanla ilişkisi iyi. Emine Ülker Tarhan falan kim. Mukayese bile edemem. O nedenle hızla teşkilatlarını tamamlamalı. 3 ay sonra ilçe başkanları seçimi yaparsın hızlı hızlı, seçim yaparak, gerekirse çarşaf liste yapacaksın, formülü neyse işte, hızlı şekilde yönetimi oluşturursun. Kalan bir buçuk yıl içinde seni taşır götürür onlar. Ama bu kadar zaman kaybı yanlış. Bence çok büyük bir zaman kaybı var. Ulupınar atandı, sessiz sedasız iş yapıyor. Ne yaptığını kimse bilmiyor. Kimse bir şey yapmadı demiyor. Kimse ne yaptığını bilmiyor.

Adem Nakçı: Sen iktidarı hedefliyorsun. Sen bu adımı düşünürken ince  eleyip sıkı dokuyacaksın.

Mithat Umutoğulları:  İYİ Parti bir heyecan yarattı. Yıldırım Ulupınar’ın bir kere karizma çizik. İyi siyasetçi olabilirsin, buna bir şey demiyorum. Bir iki partiye gitmişsin. Doğruyol ve AK Parti. Olmamış. Öbür yapıya gitmişsin o da seni kabul etmemiş. İsminden korkmuş olabilirler. Senden ürkmüş olabilirler. Siyasi becerinden korkmuş olabilirler. Yapı seni itmiş. Şimdi sen gelmişsin yeni bir partiye. Ulupınar’ın yaşadığı şu, AK Parti’ye giderken çok büyük cümleler konuşmuş. Ben AK Partiliyim demiyor AK Partili. Sen Bülent Delican’ın ağzından ben AK Partiliyim dediğini duymadım, milletvekillerinin üstüne basa basa AK Partiliyim dediğini duymadım. Bir başka partiden gelen Ulupınar gibi tecrübeli bir siyasetçinin en son kullanacağı söz bile değil. O şimdi onun altında eziliyor. Büyük laflar konuştu, bunlar da kendisine sıkıntı yaratıyor. O yüzden Yıldırım’ın tüm örgütlenme yapısını, ilçe başkanlarını atayacak hızla. Ekonomik olarak güçlü olmasına gerek yok ama kesinlikle organizasyon gücü çok iyi olan biri olması gerekiyor.

Adem Nakçı: Başka partilileri arayıp bizim partiye gel, şunu verelim bunu verelim anlayışı yok diyor Yıldırım Ulupınar.

Mithat Umutoğulları: İdeolojik eksen kayması var Türkiye’deki insanlarda. Milli görüşçüler gibi. Sen Hüsnü Boztepe, - CHP’ye hayatını vermiş- Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan, Hüseyin Kocabıyık bunlar AK solculardı ilk geldiklerinde. Bu yapı içerisinden gelenlere hangi davadan konuşacaksı? Onlar konuşur biz yaparız diye sloganları vardı. CHP’lilerin en güzel yaptığı şey konuşmak. Övünebileceğim tek şey solcu olmak. Vicdanı olan bir adam solcu olur zaten. Bu kesin.  Ben sosyalist devrimciyim  demiyor. Onun dışında benimle o konuyu tartışacak adamın sadece içinde bunduğu siyasi hareketteki kendi durumuna göre konuşacağını düşünüyorum.

Adem Nakçı: Özen hanımın etrafındakilerin birçoğu içimizdeki solcuların en tehlikelisi AK solculardı dedi. İslam ve sol çok uyuşuyor. Ensar dönemi çok önemli. Peygamber efendimiz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyor. O dönemde de Ensar içinde fakir olanlara zenginlerin sürekli desteği var. Herkes aç yaşamasın, eşit olsun diye. Veda hutbesi de manifesto olarak kabul edilir. Final sözü, Acemin Arap’a, Arap’ın Acem’e üstünlüğü yoktur şeklinde. Bu kadar net. Ama nedense sağ mantıklar dinleri yok, Allaha inanmıyorlar diyor solcular için. Muhafazakar kesim dikkatli bakarsa komunist yapının yaşam felsefesinin kendi içlerinde olduğunu fark edebilirler. Günümüzdekiler mücahit değil müteahhit olduğu için böyle bakmayacaklar. Bu kadar iktidarın nimeti var iken bu tarafta teşkilatlanma zordur. Benim gözümün önünde Yıldırım Ulupınar’ı üç dört defa arayan AK Partili gördüm. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası