Ege Postası
Geri

Gün Ortası’nda Gündem CHP Kongresi

Gün Ortası programında gündem bugün de yaklaşmakta olan CHP İzmir İl Kongresi oldu. Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üzerinde uzlaşılacak mutabık kalınacak aday arayışının yankıları sürer ve CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Musa Çam sert açıklamalar yaparken il başkanlığı kongresinin tek aday yerine iki ya da üç  adaylı olabileceği görüşünü savundu. Gün Ortası’nda gündem CHP Kongresi
Gün Ortası’nda Gündem CHP Kongresi
Haberler / Yerel Politika
27 Aralık 2017 Çarşamba 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi’nin tek aday yerine iki ya da üç adayla gerçekleşebileceğini belirtti.

ÜÇ ADAYLI KONGRE OLURSA KİMSE ŞAŞIRMASIN

Radyo Egepostası'nda Gün Ortası programında konuşan Adem Nakçı, “Kongre günü yaklaştıkça aday sayısının artacağını düşünüyorum. Şimdiden bir sürü isim var. Kimi genel merkezden icazet arıyor, kimi ben örgüte kendimi teslim ettim diyor, kimi başka şey söylüyor. Ama neticede ortaya çıkan isimler var kimse de bu isimleri yok sayamıyor. Yok sayamadığı için de pazarlıklar tıkanıyor. Dışarıdaki yapı kalabalık. Herkes iki adaylı kongre diyor üç adaylı çıkarsa da kimse şaşırmasın. Durum o kadar gergin ve vahim bir duruma gidiyor” açıklamasını yaptı.

NAKÇI: GİDİŞAT KAVGAYA GİDİYOR

Gazeteci Adem Nakçı, kongrede üçüncü kutubun çıkacağını, gidişatın kavga olduğunu savunarak, “İki kutuplu seçim bekliyor herkes. Ama üçüncü kutup çıkabilir. Kazanmasa da seçimi belirleyecek noktaya geldi. Siyaset sahnesi kurulduğunda il başkanı kim olacak dendiğinde dengeyi anında çok rahat değiştireceğini düşünüyorum. İlçe başkanlarıyla belediye başkanları arasında kavga başlarsa kimse şaşırmasın. Yapılar el altından sipariş filmler yazdırıyor, kaos yaratmak için. Gidişat kavgaya gidiyor” dedi.

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ismi il başkanlığı için geçen Deniz Yücel’in B sınıfı ehliyete sahip olduğunu, partinin önemli kademelerinde görev almadığını ve deneyimsiz olduğunu söyledi.

UMUTOĞULLARI: DENİZ YÜCEL’İ KURBAN SEÇTİLER

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmış olan İrfan İnanç Yıldız ile adı geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Yücel’i karşılaştıran Gazeteci Mithat Umutoğulları, İrfan İnanç Yıldız isminin konuşulmaya başlanmasının hemen ardından Deniz Yücel isminin ‘kurban’ olarak ortaya atıldığını savundu.

UMUTOĞULLARI: YÜCEL İYİ SÜRÜCÜ AMA B SINIFI EHLİYETİ VAR, TIR KULLANAMAZ

Umutoğulları,  “İlk Aziz Bey Hasan Karabağ, Alaattin Yüksel, Aziz Kocaaoğlu görüşmesinden sonra Cemalettin Alper ve birkaç ilçe bakanının İnanç Yıldız ismini söylemesinin hemen ardından genç bir isim deyip  Deniz Yücel’i kurban seçtiler. Aziz Beyi aradım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Hatta bir isim daha vardı onunla beraber. Kesinlikle ve kesinlikle böyle bir şey yok dedi. O zaman başka şeyler geliyor insanın aklına. Deniz Yücel, tıra binecek ama B sınıfı bir ehliyeti var. İyi sürücü ama hayatında hiç tır sürmemiş. Tır kullanması mümkün değil. Bu ismin konuşuluyor olması bile gelinen nokta açısından sıkıntılı bir durum. Deniz Yücel partinin hiçbir kademesinde görev almamış. Büyükşehir belediyesi meclis üyesi. Aziz Beyin hakkı vardır. Onu da sıkıntıya sokacak bir isim olur. Onun çok doğru olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

UMUTOĞULLARI: İNANÇ YILDIZ HAKKINDA KAYGIM YOK

Mithat Umutoğulları, neden İrfan İnanç Yıldız ismine sıcak bakıldığını ise şöyle açıkladı: “İrfan İnanç Yıldız gençlik kolları genel başkanlığı yapmış bir isim. Kaygım yok. Yapabileceğini düşünüyorum. 6,5 yıl MYK’da oturup üst düzey siyaset yapmış birinin İzmir örgütünün başına geçmesini şanssızlık olarak görmem. Sadece meclis üyeliği bulunan Deniz Yücel, herhangi bir il ya da ilçe yönetiminde görev de almamıştır. Belediye başkanı olsun İnanç diyemezdik. Ama örgüt içinde örgütte bu kadar üst düzey görev almış bir insanın adının konuşulması yanlış değil.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Bütün belediye başkanlarının neredeyse tamamı olur demiş. İtiraz eden olmamış. Gelmeyen 3-4 tane belediye başkanının da telefonla fikrini almış. Bunlar önemli gelişmeler.

Adem Nakçı: Belediye başkanları feragat etti, yazılmayacak adam sayısı 23 tane.

Mithat Umutoğulları: Muhtemelen kendisi de olmaz. Aziz Beyin de olmayacağını düşünüyorum. Bu da örgütün elini rahatlatacak. Çok sayıda isim yazılıyor. Bize de çok isim geliyor. Bu işin hakikaten cılkı çıktı. Yazılan isimlerden rahatsız olmaya başladı isimlerinin yazılmasından.

Ademe Nakçı: Kongreye 12 gün kaldı. Her gün beş tane isim yazsan 60 tane isim olur. Biri mutlaka çıkar. Dün Utku Gümrükçü’nün toplantısındaydık. Utku Bey siz rahatsız olmadınız m? Ben gazeteci olarak rahatsız oldum dedim. Kimse de itiraz etmedi. Gümrükçü de yorum yapmadı. Sen ben öbürü yazmadığımız için millet niye yazmıyorsun diyor. Anlatınca haklısınız diyor. İrite olma huyu başlıyor insanlarda bu kez. Adamlar da haklı kardeşim. Kimse de kusura bakmasın. Pişirip pişirip isimleri koyuyorlardı. Salih Özçiftçi ve Altan İnanç. Sonunda Aziz bey, ben bu isimleri istemiyorum dediği için kimse konuşmuyor. Şimdi Süha Barlak ve Deniz Yücel. Barlak yaşını almış bir siyasetçi. Pırıl pırıl gençlere ihtiyaç var. Yücel meslek sahibi, iş erbabı. Adam 33 yaşında. Deniz Yücel adını gören, görür görmez ismini çizecekler. O kadar çok irite olmaya başladı partililer. Yaptığın işin etkisi yaptığın şeyin başarısızlığı sonucundan daha beter bir hale sokuyor seni. Basit kolay. İsim yazmak. Böyle bir dünya yok.

Mithat Umutoğulları:  İlk Aziz Bey Hasan Karabağ, Alaattin Yüksel, Aziz Kocaaoğlu görüşmesinden sonra Cemalettin Alper ve birkaç ilçe bakanının İnanç Yıldız ismini söylemesinin hemen ardından genç bir isim deyip  Deniz Yücel’i kurban seçtiler. Aziz Beyi aradım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Hatta bir isim daha vardı onunla beraber. Kesinlikle ve kesinlikle böyle birşey yok dedi. O zaman başka şeyler geliyor insanın aklına. Deniz Yücel, çok insanlar gördüm hak etmeden koltuğa oturan-il başkanlığı şeyinde tıra binecek ama B sınıfı bir ehliyeti var. İyi sürücü ama hayatında hiç tır sürmemiş. Tır kullanması mümkün değil. Bu ismin konuşuluyor olması bile gelinen nokta açısından sıkıntılı bir durum.

İrfan İnanç Yıldız gençlik kolları genel başkanlığı yapmış bir isim. Kaygım yok. Yapabileceğini düşünüyorum. 6,5 yıl MYK’da oturup üst düzey siyaset yapmış birinin İzmir örgütünün başına geçmesini şanssızlık olarak görmem. Sadece meclis üyeliği bulunan Deniz Yücel, herhangi bir il ya da ilçe yönetiminde görev de almamıştır. Belediye başkanı olsun İnanç diyemezdik. Ama örgüt içinde örgütte bu kadar üst düzey görev almış bir insanın adının konuşulması yanlış değil. Deniz Yücel partinin hiçbir kademesinde görev almamış. Büyükşehir belediyesi meclis üyesi. Aziz Beyin hakkı vardır. Onu da sıkıntıya sokacak bir isim olur. Onun çok doğru olacağını düşünmüyorum.

Tacettin Bayır ile Musa Çam çok güzel özetledi. Toplantıya katılmayarak cesurca söylediler. Bugün kimse bunu konuşmuyor. Aziz Beyin yaptığı şey önemli. Bu kadar kritik süreçte tek adaylı gitmesi önemli ama geçmiş dönemde Kocaoğlu’nun taraf olması, siyasetin çok içine girmesinin yaptığı işe gölge düşürdüğünü düşünüyorum. Uzun süre iktidarda olmanın getirdiği sıkıntı var. Genel başkan açıklama yapıyor, örgüt tersini yapıyor. Belediye başkanları karışmasın demişti. CHP’de işler tersine işliyor. Ama birinin de bunu yapması lazım. Örgüt ciddi yara almadan. Örgütte herkes fedakarlık yapsın deniyor ya bu bile suiistimal edilebiliyor.

Adem Nakçı: Partinin ve delegenin özgür iradesi var, olmalı.

Mithat Umutoğulları: CHP içerisinde bence ciddi sıkıntı bunlar. Parti bunu aşamıyor. Hiç AK Parti’de duydun mu'

Adem Nakçı: Bu kadar isim var. Evvelden birinci kuvvetti medya şimdi kaçıncı. Şimdi şakşakçı oldu. Toplumda konuşmasını bilmeyen, abicilikten başka bir şey bilmeyenler abicilik yapıyor. Bir abisi yazdırıyor. Biz niye yazmıyoru? Niye ilçe başkanları 23 kişi toplanıyor, bu hareketin nereden çıktığını yazıyoruz. İlçe başkanları toplanacak da niye, nasıl toplanaca? Gerekçe neyd? Bazı arkadaşlar siparişle iş bitiriyor. Çünkü abileri onlara destek veriyor. Üç tane daha eleman almamız lazım diyorlar.

Aziz Kocaoğlu inisiyatif almıştır, almaması da gerekiyor. İli o yönetiyor. Bu kentin şehremini. Çık karşısına şunlar yanlıştır de o zaman. Siyasi satranca döndü. Aziz Beye alternatif sunmak mı istiyorsun, bir yapı da çıksın gücünü ortaya koysun. Zaten genel merkez tek adaylı kongre istemiyor ki.

Mithat Umutoğulları: Madem Aziz’e karşıysan çık. Tacettin Bayır en son söylenecek şeyi en başta söyledi.

Adem Nakçı: İnsanların çoğu rahatsız. Bayır’ın dediği gibi 2019’un dizaynı olarak değerlendiriyor birçok kişi bu süreci. Kongre günü yaklaştıkça aday sayısının artacağını düşünüyorum. Şimdiden bir sürü isim var. Kimi genel merkezden icazet arıyor, kimi ben örgüte kendimi teslim ettim diyor, kimi başka şey söylüyor. Ama neticede ortaya çıkan isimler var kimse de bu isimleri yok sayamıyor. Yok sayamadığı için de pazarlıklar tıkanıyor. Dışarıdaki yapının kalabalık. Herkes iki adaylı kongre diyor üç adaylı çıkarsa da kimse şaşırmasın. Durum o kadar gergin ve vahim bir duruma gidiyor.

Mithat Umutoğulları: Bence bu iş patlarsa büyük patlayacak.

Adem Nakçı: İki kutuplu seçim bekliyor herkes. Ama üçüncü kutup çıkabilir. Kazanmasa da seçimi belirleyecek noktaya geldi. Siyaset sahnesi kurulduğunda il başkanı kim olacak dendiğinde dengeyi anında çok rahat değiştireceğini düşünüyorum. İlçe başkanlarıyla belediye başkanları arasında kavga başlarsa kimse şaşırmasın. Yapılar el altından sipariş filmler yazdırıyor, kaos yaratmak için. Gidişat kavgaya gidiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası