Ege Postası
Geri

Günay: “Emek veren arkadaşlar dışlanmış”

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti eski Milletvekili Ertuğrul Günay, AK Parti’nin İzmir adaylarını Egepostası’na değerlendirdi, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Günay, “İzmir gibi AK Parti için oldukça zor ve önemli bir seçim bölgesinde uzun zamandan bu yana büyük bir emek ve özveri ile çalışan birçok arkadaşın dışlandığın görmekten üzüntü duydum. Buna çok şaşırdığı söyleyemem çünkü iktidar partisi bir süreden bu yana emeğe, dürüst çalışmaya, hizmete, özveriye sırtını dönmüş olduğu İzmir’de de bazı örneklerle bunu sergiledi” dedi.
Günay: “Emek veren arkadaşlar dışlanmış”
Haberler / Yerel Politika
21 Ocak 2014 Salı 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER SERVİSİ) - 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonu sonrası partisiyle görüş ayrılığına düşen ve AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın kamuoyuna açıkladığı 27 ilçe belediye başkan adayını Egepostası’na açıklamalarda bulundu.

SIRTINI DÖNDÜ!

Yakın bir tarihte AK Parti’den ayrıldığını hatırlatan Günay, “Ayrılmadan önce adaylıklarla ilgili benimle önemli görüşme ve danışma yapılmadı. O yüzden adayları belirlenme sürecine bir katkım olmadı. Bugün belirlenen adayları basından öğrendim. Herkese başarılar dilerim. Ancak İzmir gibi AK Parti için oldukça zor ve önemli bir seçim bölgesinde uzun zamandan bu yana büyük bir emek ve özveri ile çalışan birçok arkadaşın dışlandığın görmekten üzüntü duydum. Buna çok şaşırdığımı söyleyemem çünkü iktidar partisi bir süreden bu yana emeğe, dürüst çalışmaya, hizmete, özveriye sırtını dönmüş olduğu İzmir’de de bazı örneklerle sergiledi. İzmir’in gelişmesini, kalkınması önemsiyorum. Aynı zamanda yaşam tarzına olan dikkatini, demokrasi konusundaki kararlılığını önemsiyorum. İzmir’in bu özelliklerine saygılı arkadaşlarımızın hangi siyasi partiden olursa olsun kazanmasını arzu ederim” dedi.

DİKKATE ALINMAMIŞ!
Günay, yerel seçimlerde her siyasi partinin, bölgenin genel eğilimlerine göre bazen parti dışından isimleri aday göstermesinin kabul edilebilir olduğunu ifade etti. Günay, “Ama bu başka siyasal kesimlerden veya çevrelerden getirilen ve yerel yönetime aday yapılan arkadaşların o bölgede uzunca zamandan bu yana partiiçi emek veren teşkilatla uyum içerisinde olması önemlidir. Adaylar teşkilatla görüşülüp danışıldıktan sonra karar verilmesi, bu işbirliğinin, alt yapının kurulması gerekir. Bunların hiçbiri dikkate alınmamış. Bu yüzden de arkadaşların haklı bir gönül kırıklıkları var” dedi.

NE DEMİŞTİ
TABLO DEĞİŞMEZ

İzmir’in bağımsız milletvekili Günay, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerle ilgili de Egepostası’na çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu. Günay, “İzmir’deki tablonun çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Aynı kalmaz. İktidar partisinde 2011 seçimlerine göre ciddi bir oy kaybı yaşanabilir. Bugün AK Partiden ayrılmış olduğum için söylemiyorum. 2013 yaz aylarından itibaren yaşanana bazı olaylardan sonra bu kaygılarımı İzmir için özellikle dile getirdiğimi herkes biliyor. Başka bazı vilayetler için de böyle bir tablonun iktidarı beklediğini görüyorum” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası