Ege Postası
Geri

Günay: Gezi Parkı eylemlerine hiçbir siyasi parti gölge yapmasın

Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin, başında olumlu bir açıklama ile bir günde çözümlenebilecekken bugünlere kadar geldiğini ancak bu durumun da bazı siyasi partiler tarafından...
Günay: Gezi Parkı eylemlerine hiçbir siyasi parti gölge yapmasın
Haberler / Politika
8 Haziran 2013 Cumartesi 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin, başında olumlu bir açıklama ile bir günde çözümlenebilecekken bugünlere kadar geldiğini ancak bu durumun da bazı siyasi partiler tarafından istismar edildiğini söyledi. Haklı başlayan eylemin marjinal gruplar yüzünden şiddet içerikli görüntülere sahne olduğunu, bunun altında da bazı partilerin destek vermesinin yattığını belirten Günay, “Taksim'de ağacı, çevreyi korumak amacıyla başlayan ve toplumda herkes, her kesim, her inanç ve yaş kesiti, özellikle gençlerden yükselen bu harekete siyasi partiler gölge yapmazsa çok iyi olur.” dedi.

Milletvekili Günay, kısa bir süre önce İzmir Valiliği'ne atanan Mustafa Toprak’a hoşgeldin ziyaretinde bulundu. Vali Toprak, Günay’ın bakanlığı döneminde birlikte çok güzel projeler yapma imkanı bulduklarını, aynı şekilde İzmir’de de tecrübelerinden faydalanmak istediklerini anlattı. Ertuğrul Günay ise seçim bölgesi olması münasebetiyle İzmir’e geldiğini ve son dönemde yaşanan tatsız olayların yol açtığı tahribatı yakından görmek istediğini ifade etti. Bu kapsamda AK Parti Karşıyaka ve Çiğli ilçe başkanlıklarını ziyaret edeceğini ve yanan mekanlarda incelemede bulunacağını aktaran Günay, valilik çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

'AK PARTİ BİNALARINI YAKANLARI ŞİDDETLE KINIYORUM'

AK Parti Karşıyaka ve Çiğli ilçe binalarının marjinal gruplar tarafından yakılmasına tepki gösteren Ertuğrul Günay, “Ne yazık ki bütün Türkiye sathında, İzmir dahil olmak üzere bizi oldukça üzen, tedirgin eden, kaygılandıran bir haftanın sonundayız. Bir çevre eyleminden, makul ve masum bir çevre eyleminden, daha sonra bütün topluma yayılan bir öfke dalgası ve kitle eylemi bizi istemediğimiz olaylarla yüzyüze bıraktı. İzmir'de de bu tür olaylar oldu. Buradan Karşıyaka ilçemize gideceğim. Demokrasilerde siyasi partilerin birbirine saygısı esastır ama hiçbir siyasi gruba mal etmek istemediğim bir çete tarafından, AK Parti Karşıya İlçe Merkezi ateşe verildi. Daha sonra da Çiğli ilçemize böyle bir saldırı yapıldı. Hangi eylem, hangi haklı nedenden olursa olsun bu tür cam kırma, bina yakma, insanları incitme, birinin canını yakma davranışları hiçbir haklı eylemin sonucu olamaz ve hiçbir açıklayıcı makul, kabul edilebilir gerekçesi olamaz. Bunları şiddetle kınıyorum.” şeklinde konuştu.

'MARJİNAL GRUPLAR GEZİ PARKI EYLEMİNE ZARAR VERİYOR'

Marjinal grupların Gezi Parkı eylemine zarar verdiğini vurgulayan Günay, “İstanbul’da o haklı başlayan Gezi Parkı eyleminde haklılık noktasını yitirmemeye özenle çalışan harekete de o hareketin masumiyetine çevreci duyarlılığına da bu tür gruplar, bu tür kalabalıklar, bu tür girişimler zarar verdi ve vermeye devam ediyor. Bu ikisinin özenle birbirinden ayrılmasının çok doğru olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da veya Türkiye’nin bir yerinde çevreyi korumak,ağacı korumak, insanı korumak, yaşam alanının güzelliğini korumak için yapılan her türlü girişimi özenle, dikkatle, saygıyla karşılarız, tartışırız, projeler üzerine konuşuruz, makul bir çıkış noktası bulmaya çalışırız ama bu tür farklı eylemlerin arkasına sığınmaya çalışan ve toplumun her kesimini, hem bu çevrecileri hemde onlarla bir biçimde tartışma içinde bulunan bütün öteki çevrecileri rahatsız edici eylemleri de bu tür girişimleri de hiçbir biçimde mazur göremeyiz." dedi.

'VALİ TOPRAK, GELİR GELMEZ ZOR BİR DURUMLA KARŞILAŞTI'

Vali Mustafa Toprak’ın eski bir tanıdığı olduğunu, Diyarbakır gibi zor bir bölgeden geldiğini ve gelir gelmez de böylesine zor bir durumla karşılaştığını aktaran Ertuğrul Günay, onun isteğiyle İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebi olduğu ve kapsamlı bir araştırma yapılacağını söyledi. Müfettişlerin hem polisin orantısız güç kullanmasını hem de AK Parti ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırıları inceleyeceğini belirterek, “Defaatle söylüyorum, yaşam kalitesinin yukarı çıkarılmasıyla meşgulüz. Kimsenin hayat tarzına karışmaya çalışmıyoruz. Bizim adımıza birilerinin hayat tarzına karışmaya kalkanlar, hem topluma hem de bize zarar verir. Bunu çok ciddi bir biçimde kamu kurumları inceleyecek, araştıracak, sonuçlarını hep birlikte öğreneceğiz.” diye konuştu.

'PARTİMİZİN ÖZÜNE UYGUN AÇIKLAMALAR YAPIYORUM'

AK Parti içinde muhalif çıkışlar yaptığı yönündeki bir soruya ise Günay, “Ben partimizin özüne uygun açıklamalar yaptığım kanaatindeyim. Bizim partimizin adı, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Adaleti hiçbir zaman, hiçbir duyguya feda edemeyiz, kalkınma dahil. Bizim için birinci ilke adalettir. Ben bunun üzerine yürüyorum. Belki adalet unsurunu yeteri kadar görmek rikkatini göstermeyen arkadaşlarla söylem farklılığı olabilir ama ben işin özüne ve aslına uygun davrandığımı sanıyorum.“ şeklinde cevap verdi.

'SABIRLI BİRKAÇ GÜNE İHTİYACIMIZ VAR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını yeterli bulup bulmadığı sorusuna karşılık ise şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız da yurtdışından döndükten sonra özellikle dün Avrupa ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşmada, demokratik talepleri dikkatle ve saygıyla gözeteceklerini, görev aşımı konularıyla ilgili araştırmalar başlatıldığını, çevre duyarlılığı taşıyan insanların da kendisiyle işbirliği yapmaları çağrısını dile getirdi. Bunlar sanıyorum ki sükunetle konuyu konuşmamız için dikkate almamız gereken sözlerdir. Umuyorum bu minval üzere hepimiz daha sakin ve toplumu yatıştırıcı sözler söylemeye devam ederiz. Bu kadar büyük boyutlara ulaşan bir sorunun çözümü, baştan bir günde mümkün olabilirdi ama bu aşamadan sonra galiba bir günde mümkün olmaz. Sabırlı birkaç güne ihtiyacımız var diye düşünüyorum.“

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası