Ege Postası
Geri

Günay'dan 100 gün lansmanı: İşte göreve gelindiğinden bu güne yapılan çalışmalar

31 Mart seçimlerinde CHP'den aday olduğu Güzelbahçe Belediye Başkanlığını kazanan Mustafa Günay, görevdeki 100 gününü anlatacağı bir lansman düzenledi.
Günay'dan 100 gün lansmanı: İşte göreve gelindiğinden bu güne yapılan çalışmalar
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2024 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, seçilmesinin ardından ilk 100 günlük sürede hayata geçirilen projelerini halka ve basına açık olarak yaptığı lansmana ilgi büyük oldu. 31 Mart'ta Günay, "Güzelbahçeli hemşehrilerimin güvenoyunu alarak başladığımız bu süreci en iyi şekilde bitirmek için gece gündüz demeden çalıştık ve bu projeleri ortaya koyduk” dedi.

"Mazbatayı aldığımız gün sahile başlayacağız" diyen Başkan Günay, " Hiç beklemeden söylediğimiz sözleri yerine getirmek için ekiplerimizle birlikte çalışmaya başladık. Aksatmadan, eksiltmeden halkımıza çalışacağımızın sözünü vermiştik. Durmak için, konuşmak için gelmedik çalışmak için geldik. Ekibim beni tanıyor ben ekibi mi? Bir kişi çıkarmadan hatta üstüne işçi alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

Öte yandan Başkan Günay, lansmanda yaptığı konuşmada;

''Merhaba sevgili Güzelbahçe’liler 

Emeğini alın teriyle kazanan işçi kardeşim, emekçi kardeşim işinin başında olan basın emekçisi kardeşim, uzaklardan gelen bize misafir olan dostlarım, benim her şeyim olan sevgili Güzelbahçe’lim hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Şubat ayının başında çıktığım bu hizmet yolunda önce kendimi ve ailemi sizlere tanıttım, sonra 15 yıllık bilgi ve birikimimi anlattım. Daha sonra mart ayının başında bir lansman yaparak karşınıza çıktım, projelerimi sundum. Sahnede alkışlandım, kimi hayal dedi, kimi imkansız dedi, kimi göreceğiz dedi, evet benimle yol yürüyen yol arkadaşlarım bu projeleri yapsa yapsa Günay Başkan yapar dediler. Evet, Güzelbahçe halkı partime bana, aileme, ekibime inandınız ve beni başkan olarak seçtiniz. 

100 gün önce yola çıktığımızda aklımızda tek bir şey vardı: Güzelbahçeli hemşehrilerimin yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmak. Makamı mevkii değil, halkı ve halk için neleri yapabilirimi düşünüp onun için çalışmaktı. Makamda değil sokakta, makamla değil halkla başaran bir başkan olma hayaliyle karşınızdayım.

Makamlar, mevkiler, isimler gelip geçicidir. Aslolan hizmetlerle anılmak, gönüllere yazılmak, eserler bırakabilmektir. Bıraktığımız her eser gelecek nesiller için birer miras olacaktır. Biz makamın sahibi değil sadece ve sadece emanetçisiyiz. Gücümüzü halktan, enerjimizi ortaya koyduğumuz çalışmalardan alıyoruz.
Meclis üyesi seçim sonuçları geldiğinde bir burukluk yaşadım, çünkü en genç meclis üyelerimden biri olan Dilara’ya bir söz verdim. 15-0 yapacağım demiştim. Olmadı 14-1 oldu üzüldüm ama bu sonuç beni daha da hırslandırdı. Biran önce Güzelbahçe halkına sözünü vermiş olduğum projelerimi yerine getirmem gerekiyordu. Mazbatamı aldım sabah şantiyeye giderek, ‘de haydin arkadaşlar’ gün çalışma günü, gün koşma günü dedim ve sahile ilk kepçeyi vurduk. 

1 ay sonra tüm Güzelbahçe halkının sevgisini kazandık.  ‘Bu hızla giderse 6 ay sonra yapılacak proje kalmayacak’ dendi. Ancak ben böyle düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var.  Ninelerimizin, dedelerimizin, annemizin, babamızın evlerine daha sıcak bir yemek götüremedik. Okula giden çocuklarımızın ceplerine harçlık koyamadık, gençlerle el ele tutuşup özgürlük şarkısı söyleyemedik. Ondan dolayı yolumuz uzun, emekçi yol arkadaşlarımın bana verdiği enerjiyle, Güzelbahçe’nin adından önce İzmir de sonra tüm Türkiye’de söz ettireceğiz. Terzi Fikri abimizin dediği gibi ne yaptımsa halkım için halkla birlikte yaptım. Evet ben de her şeyi halkım için halkımla beraber yapacağım, halkımla birlikte yapmaya devam edeceğim. Çünkü bu makama halkımın bana göstermiş olduğu güvenle geldim.

Güzelbahçe’mde yaşayan her ‘Can’ benim için değerli. Belediye Başkanı olmadan önce; bir baba, bir kardeş, bir ağabeyim, Güzelbahçe’liyim ve Güzelbahçe halkının hizmetkârıyım.
Bulunduğum yer temsil makamı olduğu gibi hizmet makamı da.  Yapılan her hizmetin asıl sahibi Güzelbahçeli hemşehrilerim ve Güzelbahçe Belediyesi’nin çalışanları, mesai arkadaşlarım, yoldaşlarım, yol arkadaşlarım, kardeşlerimdir. İlk 100 günü en hızlı koşan mesai arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, kardeşlerimi huzurunuzda ayakta alkışlıyorum. 
Sizinle gurur duyuyorum.'' dedi.

Mazbatasını aldığı günden itibaren kolları sıvayarak verdiği sözleri bir bir yerine getiren Başkan Günay, ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen kaynakların etkili ve verimli kullanılması için gerekli planlamaları yaptı ardından söz verdiği gibi çalışmalarına başladı.

İşte Mustafa Günay’ın 100 günde yapmış olduğu projeler ve çalışmalar:

‘Sahil Projesi olmazsa olmazımdı’

Vatandaşın sahil için büyük bir beklentisinin olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Günay, “ Seçimde vaadimizi her yerde söylüyorduk mazbatamızı alır almaz başlayacağız. Aldık ve dört bir yandan çalışmalarımıza başladık. Çok beğenildi çok taktir topladı. Çük kötü bir durumdaydı, burası Güzelbahçe’nin gerçek yüzü. Deniz ve doğa Güzelbahçe’nin vaz geçilmez iki unsuru. İnsanlar sahili iyi kullanamıyordu. Bir nevi işgal altındaydı. Buna bir düzen getirmemiz gerecekti onu da bu süreçte başardı. Hem vatandaşımız rahat nefes alabilecek bir sahilde yürüyüşünü yapıp oturabiliyor hem de esnafımız kendisine ayrılan alanda rahat bir şekilde müşterisine hizmet sağlayabiliyor. Halk memnun, esnaf memnun, Güzel bahçeliler mennun bize de bu memnuniyetin keyfini yaşamak kalıyor. Halkım mutluysa ve huzurluysa daha fazla ne ister bir belediye başkanı” diye konuştu.

Güzbel Cafe ve Güzbel Plaj Cafe Yeniledik ve İndirim sağladık

Belediyediyemizin şirketi olan Güzbel Şirketinin 3 adet kafesi var bunlardan biri Mithatpaşa üzerinde sahil kenarında bir diğeri yine yalı mahallemizde emeklilerimiz ve yaşlılarımızın uğrak yeri olan Gönülağa Parkı içinde bulunan Güzbel Kahve ve Siteler Mahallesinde Mavi Bayraklı Plajımızın içinde yer alan Güzbel Plaj Kafelerimizi yeniledik ve hizmete açtık. İlk belediye başkanı olur olmaz %10 indirim yaptık. Bunu az bulduk bir %10 daha indirim yaparak toplamda %20 indirim yaptık. Güzbel Kafelerdeki indirim ve yenilenen yüzü halkımızı çok mutlu etti. Sahil şeridinde 10 TL’ye çay bulamazsınız. Ailenizle gelip rahatlıkla yemek yiyip denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Biz de  hem kaliteli hem indirimli bir şekilde vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağladık. Ayrıca ilçemizde bulunan kadın kooperatiflerimize Güzbel Kafemizin için haftanın altı günü satış yapacakları bir alan verdik. Evlerinde yaptıkları tatlıları, börekleri sarmaları burada satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar. 

Payamlı Yolu Projesi

Payamlı ve Küçükkaya köylerimizin merkeze ulaşımını kolaylaştırmak için yolu kısaltarak 6 adet virajı kaldırıp alternatif bir yol yaptık. 

Çamlı Meydanı

Çamlı köyümüze verdiğimiz sözü yerine getirerek köyümüze yeni bir meydan kazandırdık.

Çamlı Dolmuşları

Yelki dolmuş son durağını Çamlı köyüne uzatarak vatandaşın ulaşımla ilgili sorununu çözdük.

Dikey Peyzaj Çalışması

Kentin önemli noktalarından biri olan Seferihisar caddesine cepheli duvara dikey peyzaj çalışmaları yapıp kente yeni bir estetik alan kazandırdık.

Gasilhane Açılışı

Görece gelir gelmez halkımızın önemli bir talebi olan gasilhaneyi 28 günde hizmete sunduk. İyi günde, kötü günde halkımızla yan yanayız. 

Masalar 

İlçemizin için büyük öneme sahip olan muhtarlarımız, STK’larımız Odalarımız için masa kurduk. Bu iş için belirlediğimiz personelimizle sürekli iletişim içinde, her türlü sorunları çözüme kavuşuyor. Ayrıca Güzelbahçemize yeni yerleşen vatandaşlarımıza ‘hoş geldiniz’ ziyaretleri yapıyoruz. 

Şehit ve Gazilere Özel Hizmet

Ayrıca  Bu vatan Uğruna evladını şehit vermiş ,gazi olmuş ailelerimiz belediye hizmetlerinde öncelik veriyoruz ve Güzbel Cafelerimiz de Şehit ailelerine Gazilerin kendilerine %30 indirim uygulanacak.

Gençlik Masası

Gençlik Kulübü kurarak, ilçemizde bulunan gençleri bir araya getirim, sosyal, kültürel etkinlikler yaparak, gençlerimizin geleceğe dair fikirlerini rahatlıkla konuşabilecekleri, proje üretebilecekleri bir merkez kurduk.

Bisikletli Temizlik Aracı ve Süpürge aracı

Her bir sokağımızı çiçek gibi yapmak için 11 adet bisikletli temizlik ekibi kurduk. Ekipler her gün sokaklarda temizlik çalışması yapıyorlar. Yenilene bilir enerji destekleyen politikalarla, yüzde yüz elektrik süpürme aracı aldık. Bu araçlarla ayrıca ilaçlama ve konteyner dezenfeksiyonu yapabiliyoruz.

Salça ve Üzüm Sıkma Makinesi 

Seçimde verdiğimiz sözü yerine getirdik. Özellikle köylü kadınlarının istediği makineleri alıp teslim ettik.

Kadın Kooperatifleriyle İş birliği

İlçemizde bulunan Çamlı ve Yelki kadın kooperatiflerine Güzbel Cafelerimiz de yer vererek, kadınlarımızın evlerinde yapmış olduğu ürünleri burada rahatlıkla satma imkanı sağladık.

GÜZELKART Uygulaması

Özel Atagöz Tıp Merkezi ve Özel Gazi Hastanesi ile birlikte protokolü imzalayarak, vatandaşımız ‘Güzelkart Uygulaması’ ile tüm sağlık sorunlarını bu sistem üzerinden çözüyoruz. Ayrıca Özel Gazi Hastanesi Evde Bakım Hizmeti’ni vatandaşlarımızın evine kadar getirmiş olduk.

Huzur Evleri

İlçemizde bulunan huzur evlerini ziyaret ederek, yaşlılarımızın yanındayız her isteklerinde belediye olarak yapmaya hazırız.

Ali İsmail Korkmaz Parkı

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir’de katıldığı protestolardan sonra sokak ortasında saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Biz de Ali İsmail Korkmaz’ın ismini Güzelbahçe’de parka vererek yaşatacağız.

Güzelbahçe – Foça Feribot Seferleri

Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle Foça-Güzelbahçe seferlerimizi başlattık.

Atmıyoruz Dönüştürüyoruz

Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçemizi koruyarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kurduğumuz atölyede eski, kırılmış işlev görmeyen bank, çöp kutuları, park mobilyalarını ekiplerimiz atölyeden elden geçirip yeni banklar çöp kutuları ve kent mobilyaları üretiyoruz.

Personelle İmece

Geleneksel hale getirdiğimiz Müdürlerimiz, büro personelimiz, amirlerimizle birlikte Fen, Temizlik ve park Bahçeler Müdürlüklerimize haftanın bir günü çalışmalarına destek veriyoruz. Ekip ruhunu her birimde, her kademe de daha çok yaşatmak için çalışmaya devam ediyoruz. 

E-İmara Geçiş

Halkımıza hizmet konusunda ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan E- İmar hizmetini hayata geçirdik. Vatandaşlarımız bu sayede belediyeye gelmeden imar durumunu öğrenebilecek. Bu hizmetimizle halkımıza hem zaman hem de ulaşım açısından maliyet kazandırdık. 

Gece Pazarı

İlçemizde yaz gecelerinin vazgeçilmez buluşma noktası ‘Gece Pazarı’mızın bu yıl açışını bando takımıyla birlikte kortej ve canlı müzik eşliğinde gerçekleştirdik. Gece Pazarı’nda gerekli dokunuşları yaparak daha düzenli ve disiplinli hale getirdik.

Üç Fidan Anması

Suavi, İlkay Akkaya ve Geniş Merdiven gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı bir araya getirerek CHP İzmir İl Başkanımız, milletvekillerimiz belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızın katılımıyla Üç Fidanı’mız için asıldıkları saatte anma gecesi düzenledik.

Kadınlarımız İçin Çanakkale Gezisi Düzenledik

Ülkemizin kurtuluşu ve Cumhuriyet’imizin kuruluşu için tarihi ve manevi değere sahip olan Çanakkale’yi görmeleri ve köylü kadınlarımız için gezi düzenledik. Kadınlarımıza unutulmaz anılarla dolu bir gün yaşattık. 

Milli Maç Heyecanı

A Milli Futbol Takım’ımızın çeyrek finale kadar yükseldiği maçların heyecanını halkımızla birlikte yaşadık. Atatürk Mahallesi Çarşısı ve Yelki Arslan Kulaksız Parkı’na kurduğumuz dev ekranlarla, milli duygularla yaşadığımız sevinç ve hüzünlerde halkımızla tek yürek olduk.

Ekonomi Üniversitesi Temel Atma

Güzelbahçe’mizin üniversite kenti olma yolunda attığı dev adım olan Ekonomi Üniversitesi’nin temel atma töreniyle ilçemizin eğitim vizyonunda ciddi bir mesafe kat edildi. Üniversitemize ilk öğrenci kayıtlarını gerçekleştirecekleri ve sonraki tüm süreçte desteğimiz devam edecek.

Üniversite Öğrencilerini Kampta Bir Araya Getirdik

Özgür Üniversite Hareketi’ne destek verdik. Üniversite öğrencilerimizin yaz kamplarında bir araya gelerek konser, söyleşi ve gösterim gibi bir araya geldikleri etkinlikler için gençlerimize lojistik, gıda gibi konularda destek sağladık.

Sporcularımızı Dünya Olimpiyatlarında Destekledik

İmkansızlıktan başarı hikayesi çıkardık. İlçemizde ikamet eden maddi imkanı olmayan yada kısıtlı olan sporcularımıza gerekli imkanları sağladık. Sporcularımızda kazandıkları madalyalarla göğsümüzü kabartarak gururumuz oldu. Güzelbahçe Belediyesi Bayrağı’nı uluslararası alanda dalgalandırdılar.

Yelki Düğün SalonuYelki halkımızın önemli bir ihtiyacı olan Düğün Salonu projesini hayata geçirdik. Gençlerimiz ciddi bir maliyet olan önemli bir zorluğu kolaylaştırdık. Salonumuz çok kısa sürede tamamlandı ve vatandaşlarımız düğün için tarih aldı. 

1. Yelki düğün salonu 

Yükselen düğün masraflarına bir de düğün salonu masrafı halkın belini büküyor. Biz de yelkili vatandaşlarımıza bir düğün salonu kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. 21 Temmuzda ilk düğünü yapacak şekilde düğünü salonunu bitireceğiz. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası