Ege Postası
Geri

Gündoğdu: Yarınki mitingde bir taraftan dua bir taraftan beddua okunacak

Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde 'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' mitingi yarın saat 16.00’da Ankara Sıhhiye Meydanı’da gerçekleşecek. Yüzlerce örgüt için çağrıcılık...
Gündoğdu: Yarınki mitingde bir taraftan dua bir taraftan beddua okunacak
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde 'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' mitingi yarın saat 16.00’da Ankara Sıhhiye Meydanı’da gerçekleşecek. Yüzlerce örgüt için çağrıcılık görevi yaptıklarını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, insanlığın dirilişi için yarın buluşacaklarını söyledi. Gündoğdu, "Yarın ki mitingimizin bir tarafı dua olacak; mazlumlar için dua. Bir tarafı da beddua okunacak. Zalimler için yaşasın cehennem çağrısını hep birlikte yapacağız." dedi.

        Mısır ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan katliamları protesto etmek için yüzbinler yarın Ankara’da bir araya gelecek. Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği'nin organize ettiği miting öncesi bir araya gelen 4 örgütün genel başkanı, herkesi yarın ki mitinge davet etti.

        "YÜZLERCE ÖRGÜT ADINA ÇAĞRICILIK YAPIYORUZ"

        Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, yaptığı açıklamada, 'Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş' ismini verdikleri mitingin adını 'Mazlumlar İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliş' olarak değiştirdiklerini dile getirdi. Gündoğdu, bunun Suriye'de, Mısır'da ve başka yerlerde öldürülen insanların topyekün adı olduğunu bildirdi. Gündoğdu, Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği olarak bir araya geldiklerini fakat sadece yüzlerce örgüt adına çağırıcılık görevi yaptıklarını ifade etti.

        Gündoğdu, şöyle konuştu: "Yarın ki mitingimizin bir tarafı dua olacak; mazlumlar için dua. Bir tarafı da beddua okunacak. Zalimler için yaşasın cehennem çağrısını hep birlikte. Demokrasinin beşiği sayılan ülkeler sınıfta kalmıştır. Batıdan, ABD’den, AB’den, BM’den mazlumlar lehine medet ummak ölü gözünden yaş beklemek gibi bir şey. Onun için yarın saat 16.00'daki miting için tüm Türkiye’den kardeşlerimizi bekliyoruz. Darbelere karşıyım demek yetmez, darbelerden zarar görenlerin yanında yer almak lazım. Bu mitingle biz, Suriye katilinin kimyasal silahla çocukları yaptı bu vahşetin, Mısır’daki diktatörün yaptığı vahşetin yarın bizim başımıza da gelmemesi için bu mitinge katılmamız lazım. Basınımızda istirham ediyorum, bunun duyurusunu daha güçlü yapalım. Halkımızdan da mazlumların sesini çıkartmaya davet ediyorum, seslerini çıkartmaya davet ediyorum."

        "ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKTIR"

        Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da "Mitingin amacı esasen ülkemizin ve kendimizin onuruna, şahsiyetine, geleceğine sahip çıkmaktır. Mısır direnişine sahip çıkmayı, kendi geleceğimize sahip çıkmak olarak görüyoruz. Mısır’daki kardeşlerimiz için ağıt yakmak yerine onların dalgalandırdığı bayrağı bütün dünyaya taşımak üzerimize düşen sorumluluktur." diye konuştu.

        "MAZLUMLAR İÇİN SIHHIYE'DEYİZ"

        Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, burada Mısır halkının yalnız olmadığını, darbeye darbe demek gerektiğini, kavganın insanlığın ortak kavgası olduğunu göstereceklerini dile getirdi. Ünsal, yarın ki miting için 'Mazlumlaricinsihhiyedeyiz' hashtagini kamerala göstererek, yüzbinleri Sıhhıye Meydanı'na davet etti.

        Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut da düşüncelerini şöyle paylaştı: "Yarın yapacağımız mitingimizin tüm mazlum coğrafyalara Mısır ve Suriye için, mücadele eden direnen Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum. Mısır’ın bu kutlu direnişi inşallah Müslümanların uyanışına, dirilişine ve yeniden tek vücut olarak birlikte hareket etmesine vesile olacaktır. Şu an Türkiye genelindeki tüm şubelerimiz Ankara’ya akın edecekler. İnşallah yarın ki miting mazlumların kurtuluşuna vesile olacak."

        Konuşmaların ardından genel başkanlar ayağa kalkarak hep birlikte Mısır’ın sembolü haline gelen 'Rabia' işareti yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası