Ege Postası
Geri

Güneş altında tören, çocukları bunalttı

Bahçelievler’de yeni eğitim yılının açılışında minik öğrenciler sıcağın altında 2 saat bekledi. Protokolün gölgede takip ettiği tören, konuşmalar sebebiyle uzayınca öğrencilerin kimi su ile serinlemeye çalıştı. Kimileri ise yere...
Güneş altında tören, çocukları bunalttı
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bahçelievler’de yeni eğitim yılının açılışında minik öğrenciler sıcağın altında 2 saat bekledi. Protokolün gölgede takip ettiği tören, konuşmalar sebebiyle uzayınca öğrencilerin kimi su ile serinlemeye çalıştı. Kimileri ise yere çökerek güneşten korunmayı denedi.

Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için ilk ders zili çaldı. İstanbul’da ise 2 milyon 700 bin öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim yılının açılışı nedeniyle Bahçelievler’deki Yayla İlkokulu’nda tören düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu törene Cumhurbaşkanı’nı uğurladığı gerekçesiyle katılamadı. Vali Mutlu’yu temsilen törende Vali Yardımcısı Harun Kaya yer aldı. Kaya’nın yanı sıra törene; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Tören için ilkokul öğrencileri okulun bahçesindeki yerlerini erken saatlerden itibaren almaya başladı. Çocuklar güneşin altında bekletilirken, protokol üyeleri de kendileri için ayrılan platformda töreni izlemeye devam etti. Protokoldeki yetkililere okul öğrencilere çiçek hediye etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra öğrenciler hep birlikte öğrenci andını okudu. Törende sırayla protokol üyelerinden bazıları konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim yılının bütün öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi. Vali Yardımcısı Harun Kaya ise, Vali Mutlu’nun törene katılamadığını belirterek bütün öğrencilere Mutlu’nun selamını iletti. Kaya, yaz boyunca iyi çalıştıklarını ve İstanbul genelinde 64 bin dersliğin üzerine çıktıklarını anlattı. Kaya bu yıl yeni yaptıkları ve hizmete açmayı planladıkları 5 bin dersliğin olduğunu anlattı.

Bu arada, protokoldekilerin konuşmaları uzayınca öğrenciler de güneşin altında beklemekten sıkıldığı görüldü. Bir süre sonra motivasyonu dağılan öğrenciler güneşten korunmak için çeşitli yöntemleri denedi. Kimi elindeki kitabı başına tutarak, kimi su şişesi ile serinleyerek sıcaktan korunmaya çalıştı. Öğrenci velileri de çocuklarının yanına gelerek gazete kağıdı ile çocuklarına gölde yapmaya çalıştı. Arkadaşlarının arasında yere çökerek töreni izleyen çocuklar da dikkat çekti. Protokoldekiler ise kendilerine ayrılan platformda tören sonuna kadar gösterileri izledi.

Tören sonunda ise minik öğrencilerden oluşan bir grup, halk oyunları gösterisi sundu. Gösteri izleyenlerden tam not aldı. Bu gösterinin ardından ilk ders zili çaldı ve çocuklar sınıflardaki yerlerini aldı. Çocuklara geçtiğimiz yıllar olduğu gibi bu yıl da ders kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı. Yayla İlkokulu’ndaki ilk dersi ise Vali Yardımcısı Harun Kaya verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası