Ege Postası
Geri

Güney Kore’deki ekonomik kalkınmanın aktörü kim'

Güney Koreli milletvekili Chun Soon-ok, yazdığı son kitapta ülkenin inanılmaz ekonomik kalkınmasındaki asıl aktörlerin kim olduğu yazdı.Ana muhalefetteki Demokrat Parti’nin sembol isimlerinden milletvekili Chun Soon-ok, son olarak kaleme aldığı...
Güney Kore’deki ekonomik kalkınmanın aktörü kim'
Haberler / Dünya
2 Temmuz 2013 Salı 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Koreli milletvekili Chun Soon-ok, yazdığı son kitapta ülkenin inanılmaz ekonomik kalkınmasındaki asıl aktörlerin kim olduğu yazdı.

Ana muhalefetteki Demokrat Parti’nin sembol isimlerinden milletvekili Chun Soon-ok, son olarak kaleme aldığı kitabın tanıtımı parlamentoda yaptı. ‘Han Nehri mucizesinin aktörü kim'’ adlı kitabından milletvekili Chun, Güney Kore’nin ekonomik kalkınmasındaki asıl aktörlerin kim olduğu yazdı. Chun, kitabında 60’lı ve 70’li yıllarda 20 yaşını doldurmamış kadın işçilerin uzun soluklu çalışmalarının ülke ekonomisinin gelişmesin büyük rolu olduğunu ileri sürüyor.

60’lı yıllarda işçi hareketinin önde gelen isimlerinden Chun Tae-il’in kız kardeşi olan Chun, eğitimini İngiltere’de tamamladı. 1970 yılında, ‘İşçi Hakları’ yasasının değiştirilmesini isteyen bir gösteride kendisini ateşe vererek hayata veda eden ağabeyinden dolayı tanınan Chun, Güney Kore’nin ekonomik kalkınması ve işçi haklarına ilişkin yazdığı doktora teziyle birincilik ödülü almıştı. Kitap tanıtımından konuşma yapan Chun, “O yıllarda 20 yaşından küçük kadın işçilerimiz sayesinde şimdi bu ekonomik kalkınma gerçekleşti. Aradan 40 yıl geçmesine rağmen bu kadınların çalışma şartlarında halen değişme yok. Bugün bile günde 12 saatten çok çalıştıkları oluyor. İşçi Hakları yasalarımızda halen düzenlememiz gereken bir çok madde var.” ifadelerini kullandı.

Muhalif Chun’un kitap tanıtımına ise geniş bir çevreden katılım oldu. Başta iktidardaki Seanuri Partili vekiller olamak üzere bir çok milletvekili katılım gösterdi. Tanıtımda muhalefetten Demokrat Parti Başkanı Kim Han-gil konuşma yaparken, iktidardan ise Seanuri Partisi Ulsan Milletvekili ve Hyundai Ağır Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Chung Mong-joon sahneye çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası