Ege Postası
Geri

Güney Koreli mağdur işletmeciler Kuzey Kore sınırında

Güney Koreli mağdur işletmeciler Kuzey Kore sınırında Pyongyang yönetimi ile görüşmek için sessiz protesto yaptı. Kuzey Kore’nin Keasong Sanayi Bölgesi’nde yatırımları olan mağdur Güney Koreli işletmeciler, iki ülke arasındaki ‘Birleşme...
Güney Koreli mağdur işletmeciler Kuzey Kore sınırında
Haberler / Dünya
30 Mayıs 2013 Perşembe 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Koreli mağdur işletmeciler Kuzey Kore sınırında Pyongyang yönetimi ile görüşmek için sessiz protesto yaptı.

Kuzey Kore’nin Keasong Sanayi Bölgesi’nde yatırımları olan mağdur Güney Koreli işletmeciler, iki ülke arasındaki ‘Birleşme Köprüsü’nde sessiz protesto gerçekleştirdi. 250’den fazla kişinin katıldığı gösteride herhangi bir pankartın açılmaması dikkat çekti.

Keasong Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda yöneticileri ve çalışanlarından oluşan göstericiler, normalde Parlamento önünde yapmayı planladıkları gösteri emniyet tarafından yasakllanınca, soluğu ‘Birleşme Köprüsü’nde aldılar. Basına açıklama yapan göstericiler, “Biz burda gösteri yapmıyoruz. Sadece Kuzey Kore ile görüşmemize izin verilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Keasong Sanayi Bölgesi’nde yatırım yaparak fabrika ve imalathana açan Güney Koreli işletmeciler, yaklaşık 50 bin Kuzey Korelinin de istihdam edilmesini sağlamıştı. İki ülke arasında gerginlik çıkması ile, Kuzey Kore bölgeye giriş-çıkışları yasaklamıştı. Gerginliğin bitmesinden sonra Keasong Sanayi Bölgesi’nin normalleşmesi için yapılan görüşme teklifleri karşılıklı reddedilmişti. Bunun üzerine bölgede yatırımları olan işletmeciler de sivil toplum olarak Kuzey Kore yönetimi ile görüşmeye çalışmıştı.

Bugün yaklaşık 100 araçla Kuzey Kore sınırına gelen Güney Koreli mağdur işletmeciler, Birleştirme Bakanlığı’ndan Kuzey Kore’ye izin çıkmaması üzerine saat 10.00 gibi köprüden ayrılmaya başladı. Bir çok işletmeci neler olup bittiğini öğrenmek istediğini dile getirdi. Kendilerinin Güney Kore makamlarına Kuzey Kore ile görüşmek için bir kaç kez başvuruda bulundaklarını ifade eden mağdur işletmeciler, Pyongyang yönetimi ile görüşmelerine engelin hangi taraf olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası