Ege Postası
Geri

Gürçeşme'ye dev istinat duvarı

Tehlike oluşturan ve yolu daraltan evlerin yıkımından sonra şimdi de istinat duvarıyla tam güvenlik sağlanıyor
Gürçeşme'ye dev istinat duvarı
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Gürçeşme Ferahlı Mahallesi Dayko Yokuşu’nda Konak Belediyesi tarafından başlatılan istinat duvarı çalışması İzmirlilere rahat bir nefes aldırdı. 35 yıldır bölge sakinlerine sıkıntı yaşatan, son yıllarda ise trafiği tam bir çileye dönüştüren dar sokak, Konak Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. İlk etapta kamulaştırma kapsamında, tehlike oluşturan ve yolu daraltan evler yıkıldı. Yıkımın ardından Konak Belediyesi Asfalt ve Şantiye Ekipleri, çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Özellikle sabah ve iş çıkış saatlerinde yoğun trafik yaşanan Dayko Yokuşu’nda, araç trafiğini rahatlatacak yol genişletme ve istinat duvarı düzenlemesi gerçekleştirildi. Tamamlandığında 15 metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğunda olacak dev duvarın büyük bölümü ortaya çıktı.

Konak büyük bir aile

İzmirlilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kentin sorunlarına ekonomik, pratik ve hızlı çözümler getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:

“Konak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana İzmirlilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptık. Kentin ihtiyacı o kentte yaşayanların ihtiyaçlarıyla ölçülür. Başından beri anket çalışmalarıyla, halkımızın isteklerini iletebilecekleri çözüm hattımızla, sorunu yerinde ve anında tespit ettik. Biz sadece bir yerel yönetim değil, İzmir’in kalbinde bir kent olarak büyük bir aileyiz.”

Hem estetik hem kullanışlı

15 metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğundaki duvar doğal taşla örülüyor. Duvarı ayakta tutan demir kirişler sağlam ve uzun ömürlü bir yapının temelini oluşturuyor. Her dört metrede kademeli yükselen duvarın her kademesi 3 veya 4 metre  genişliğinde. İzmirlilerin güvenliği düşünülerek örülen istinat duvarı aynı zamanda estetik bir görünüme sahip. Duvar üstünde oluşturulan pencere şeklindeki oyuklar, doğal taşla uyumlu bir görüntü sergiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası