Ege Postası
Geri

Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

24 Haziran seçimlerinin ardından genel merkez yönetimine bayrak açan ilk isim olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kesin ihraç istemiyle YDK'ya sevk edildi. Gürsel Erol için kritik karar
Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi
Haberler / Politika
28 Haziran 2018 Perşembe 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 24 Haziran'da, CHP’nin 41 yıldır milletvekili çıkaramadığı Elazığ’dan milletvekili seçilen, seçimin hemen ardından partisinin genel merkez yönetimini istifaya çağıran Gürsel Erol’un kesin ihracı istendi. PM'de Erol'un disipline sevkine karar verildi.

Seçimlerin ardından sosyal medya hesabından "Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum” paylaşımında bulundu. Erol, CHP önünde oturma eylemi başlatacağını da duyurmuş ancak bir gün sonra "partililerin karşı karşıya gelmemesi için" eylemi iptal ettiğini açıkladı. Gürsel Erol’un genel merkeze yönelik hareketi bugün PM'de görüşüldü. 

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde olağanüstü toplandı.  Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda disipline sevk işlemleri görüşüldü. Toplantı sonucunda, CHP'nin 41 yıl sonra milletvekili çıkardığı Elazığ'dan seçilen Gürsel Erol için disiplin kararı çıktı. Erol, CHP PM tarafından 24'e karşı 36 üyenin oyu ile tedbirli olarak "kesin ihraç" talebiyle YDK'ya sevk edildi. 

ONLARA DİSİPLİN SÜRECİ YOK

CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler için bir disiplin süreci işletilmedi. 

CHP Tüzüğü'nde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, "Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak" maddesi bulunuyor.  Öte yandan toplantıda bazı üyelerin, PM'nin "seçim sonuçları değerlendirmesi" yerine "disiplin" başlığıyla toplanmasını eleştirdiği öğrenildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilere yönelik açıklamada bulunmadığı belirtildi.

MERKEZ YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Kılıçdaroğlu, Elazığ'dan milletvekili seçilen Gürsel Erol için ihraç talebinin çıktığı Parti Meclisi toplantısının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini toplantıya çağırdı. Toplantıda, son gelişmelere ilişkin bir dizi kararların alınacağı belirtildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası