Ege Postası
Geri

Gürsu’da ağaçlar kitap açtı

Bursa’nın Gürsu ilçesinde belediye tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kitap Günleri başladı. 8 Haziran’a kadar sürecek Kitap Günleri kapsamında, Gürsulular Gürsu Kent Meydanı'nda oluşturulan alanda yazar ve kitaplarla buluşacak.Açılış...
Gürsu’da ağaçlar kitap açtı
Haberler / Genel
4 Haziran 2013 Salı 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’nın Gürsu ilçesinde belediye tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kitap Günleri başladı. 8 Haziran’a kadar sürecek Kitap Günleri kapsamında, Gürsulular Gürsu Kent Meydanı'nda oluşturulan alanda yazar ve kitaplarla buluşacak.

Açılış törenine Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Öztürk, Gürsu Kent Konseyi üyeleri, ilçe kamu kurum temsilcileri, belediye personeli ve vatandaşlar da katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Özcü, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza kitap okuma sevgisini aşılamak ve yayınevlerini ilçe halkımızla buluşturarak, halkımızın kitaplara ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin faydalı olmasını diliyorum. Çok okuyan mı yoksa çok gezen mi daha çok bilir sorusu, özellikle kitap okuma alışkanlığı olan insanlara yöneltilen meşhur bir sorudur. Elbette ki yaşayarak öğrenmek çok daha etkilidir öğrenmede. Ama yaşarken öğrenebilmek için de, kitapların ışığına ihtiyaç vardır. Okunan kitaplardan alınacak bakış açıları, dersler, bilgiler ve hayat tecrübeleri ışığında, insanın yaşadıkları, gezdikleri ve gördüklerini özümseme yeteneği daha güçlü olur. Her insan ayrı bir dünyadır aslında ve kitaplarda farklı dünyaların bakış açılarını görmemizi ve gelişmemizi sağlar."

Yazar Ülker Kurtcan ve Necdet Tabak, açılış töreninde kitap ve yazarlığa ilişkin yaptıkları konuşmalarının ardından kitaplarını imzaladı. 'Ağaçlar çiçek açtı' sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ağaçlara bağlanan 100 adet kitap da katılımcılar tarafından toplandı.

3. Gürsu Kitap Günleri kapsamında, bugün Mehmet Erdoğan, 5 Haziran 2013 Çarşamba günü Savaş Ünlü, 6 Haziran 2013 Perşembe günü Mehmet Güler, 7 Haziran 2013 Cuma günü Pelin Saydam, 8 Haziran 2013 Cumartesi günü Fahlül Terzioğlu imza ve söyleşileriyle Gürsulularla buluşacak. Etkinliğin finalinin yapılacağı 8 Haziran 2013 Cumartesi günü Kahraman Tazeoğlu ve Aydoğan Topal konserleriyle renklenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası