Ege Postası
Geri

Gururmuz Dilara 'Umman'ı geçti

TÜRKİYE Yelken Federasyonu tarafından 2016 Rio Olimpiyatları için aday sporcu seçilen milli windsörfçü Dilara Uralp, olimpiyat yolundaki en büyük kota sınavlarından birini verdiği Umman'dan başarıyla döndü.
Gururmuz Dilara 'Umman'ı geçti
Haberler / Spor
30 Ekim 2015 Cuma 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin sponsorluğunda Rio 2016 için yarışan Dilara, 17-24 Ekim tarihlerinde yapılan RS:X Dünya Şampiyonası'nda, 21 yaş altı kategorisinde dünya 6'ncısı olmayı başardı. Dilara, olimpiyat kotası almamış ülkeler arasında da 8'inci oldu. Umman Mussanah Beach'te yapılan yarışlarda umut depolayan Dilara, "Beklemediğim bir performans gösterdim. Çok mutluyum ve umutluyum. Şu an olimpiyat kotası almayan Avrupa ülkeleri arasında ülkemi birinci sıraya yerleştirmeyi başardım. Hedefime bir adım daha yaklaştım. Gelecek yıl mart ayı sonunda İspanya Palma Mayorka'da, Avrupa için son kota mücadelesinde Rio biletini almak için mücadele edeceğim. En büyük rakiplerim İsveçli ve Macar windsörfçüler. Olimpiyatlara gitmem için bu yarışta birinci olmam yeterli" dedi. Dilara Uralp, bu uzun yolculukta kendisini yalnız bırakmayan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ne de teşekkür etti.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Dilara'nın Umman'da da Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini ve dünya 6'ncısı olmayı başardığını söyledi. Öztürk, "Dilara ile gurur duyuyoruz. Bu yolculukta hep yanındayız. Kendisinin Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışacağına inanıyoruz" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası