Ege Postası
Geri

Güven: Karabük’te aydınlık uzak değil

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Maliye Eski Bakanı Zekeriya Temizel ile birlikte Karabük’te ilçe ziyaretleri yaparak, Karabük'lülerle buluştular.
Güven: Karabük’te aydınlık uzak değil
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2015 Pazartesi 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve Maliye Eski Bakanı Zekeriya Temizel ile birlikte Karabük’te ilçe ziyaretleri yaparak, Karabük'lülerle buluştular. CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ’ın da yönetim kurulu ile birlikte katıldığı ziyaretlerde tarım ve hayvancılıkla geçinen yöre halkının sıkıntıları dinlendi, çözüm için birlik çağrısı yapıldı. CHP’li Güven, “Karabük'lü üreticimize 12 yıldır yaşadıkları  yetmiş. Artık aydınlık zamanı diyorlar. Onların sesi, aydınlık yarınları olmak için birlik içinde daha çok çalışacağız” dediler.


GİRDİ MALİYETLERİ ORTAK SORUN


 İlk ziyaretin Eflani ilçesine yapıldığı İlçe Başkanı Ahmet Saraç ve partililerden bilgi alındı. Tarım ve hayvancılıkla geçinen ilçe halkı, mazot ve gübrenin pahalılığından şikayetçi oldular. Eskipazar ilçesinde İlçe Başkanı Veysel Korkmaz ve partililer tarihi eserleriyle ünlüilçenin korunması ile ilgili neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verdiler. Ovacık ilçesinde de İlçe Başkanı Rıza Müezzinoğlu ve partililerle buluşuldu. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ovacık halkının engebeli olan arazilerde mazot giderinin çok yüksek olduğu, tarım  yapamaz hale geldikleri, hayvancılıkta da süt işleme tesisinin olmamasının büyük sıkıntılara neden olduğu konuşuldu.


SEÇİMLİK SÖZLER ARTIK KANDIRMIYOR


CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, üretici sorunlarının aslında ülkemizin asıl sorunlarından yalnızca bir tanesi  olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu Karabük ve ilçelerindeki çiftçinin sorununun girdi maliyeti olduğunu kaydetti. Güven,“Ülkemizin her yöresinde çiftçilerimizin  sorunu ortak; girdi maliyetlerinin yüksek olması. Verilen sözlerin 12 yıldır tutulmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Üretici mutlu olamazsa, hiç kimseyi mutlu olamaz. Bunun için tarım politikalarının küçük üreticimizi bitirmeye değil, onların kazançlarını arttırmaya yönelik olması sağlanmalı. Seçimler yaklaşırken verilen vaatlerin bir anlamı yok.  Çiftçimiz, 12 yıldır nerdeydiniz diye soracaktır” diye konuştu. Maliye Eski Bakanı Sayın Zekeriya Temizel'de üretim yapamaz hale gelen ilçelerin yeniden yapılandırılması konusunda partimizin yeni projelerinin bulunduğunu, hem kırsalda hem de sanayide istihdam yaratacağını, safran tarım ve hayvan ürünlerinin yurtdışından ithal edildiğini, bunların hepsinin yerli olarak üretileceğini, bunları göreceğimizi, safran üreticisinin desteklenmesi gerektiğini belirtmiştir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası