Ege Postası
Geri

Güven Kırşehirli engellilerle buluştu

Türkiye çapında yaptığı gezilerde engelli derneklerini unutmayan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, bu kez Kırşehir’de engellilerle bir araya geldi.
Güven Kırşehirli engellilerle buluştu
Haberler / Genel
8 Kasım 2014 Cumartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği’ni CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Kadın Kollu eski MYK Üyesi Meliha Selmanpakoğlu, Kırşehir CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, Kırşehir Kadın Kolu Başkanı Necla Yenidünya, Gençlik Kolu Başkanı Mesut Karakurt ve Nevşehir Kadın Kolu BaşkanıMukaddes Akbaş ile ziyaret eden Güven Kırşehir'li engellilerin yaşadıkları sorunlarla yakından ilgilendi.

Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan’dan bilgiler alan Güven, CHP Engelliler Üst Kurulu’nda tüm Türkiye’yi dolaşarak engellilerle buluştuklarını ve onlardan edindikleri bilgiler doğrultusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Kırşehir’de yaşayan ve hükümet politikalarınedeniyle mağdur olan engelli yurttaşların sorunlarını dinleyen Güven, muhalefet olarak pek çok konuyu gündeme getirdiklerini ve bir takım değişiklikleri de yaptırabildiklerini ancak yönetmeliklerle çıkarılan kanunların uygulanmasının durdurulduğunu kaydetti.

Engelli sorunlarının iyileştirilmeyen hayat şartları nedeniyle tüm Türkiye’de benzerlik gösterdiğini vurgulayan Güven, “Engellilerimizin sürekli rapor almak zorunda bırakılması, engelli maaşlarının düşüklüğü, verilen medikal malzemelerin kalitesizliği, engelli ailelerin yaşadıkları sıkıntılar gibi pek çok sorunu Meclis’te gündeme getirdik. Bir takım değişikliklerin yeni kanunların çıkmasında referans olduk ancak çıkarılan yönetmeliklerle kanunların işleyişi engelleniyor. Biz gerçekten, samimi olarak engelli haklarına sahip çıkıldığını görsek yapılan güzel gelişmeleri anlatırız ama maalesef hükümetin bir çok konuda yaptığı gibi çıkarılan kanunların uygulanmadığını,  kağıt üstünde kaldığını görünce sizin kadar üzülüyoruz” dedi. Dernek Başkanı Servet Avkapan da asıl çalışmayı muhalefetten gördüklerini, seslerinin muhalefet tarafından daha net duyulduğunu ve dinamikleri harekete geçirdiklerini belirtti. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası