Ege Postası
Geri

Güven tazeleyen Çam'dan süreç değerlendirmesi

Güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye başkanıyla bugüne kadar olduğu gibi uyum içinde çalışacaklarını ve partisinin oylarını daha da arttıracağı sözünü verdi.
Güven tazeleyen Çam'dan süreç değerlendirmesi
Haberler / Yerel Politika
4 Aralık 2017 Pazartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Güzelbahçe İlçe Kongresi’nde yeniden başkan seçilen Kazım Çam, kongrede bir konuşma yaparak il, ilçe, belediye başkanları ve milletvekillerini delegeler yerine tüm üyelerin seçmesi gerektiğini ve bunun için Tüzük değişikliğinin yeterli olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a katıldığını belirtti.

Başkan Kazım Çam,  ilçe başkanı olarak her zaman tek liste yapma çabası içinde olduğunu ancak bazı partililerin liste yapmaya çalıştığını, böyle olunca da Milletvekili Tacettin Bayır’ın deyimiyle yumurtaların kırıldığını söyledi.

İKİ LİSTE ÇIKARIRKEN YUMURTALARI KIRMADIK MI, ÇATLATMADIK MI'

Çam, “Görev verildi. Meclis üyeliğine aday olmadım son gün görev verildi. Benim sizden bir ricam var. Yumurtalar kırılıyor, çatlıyor. Yumurtaları biz kırmayız. Çok mütevazi insanlarız. Ben bu güne kadar da adaylık açıklamadım. Yumurtaları iki liste çıkarırken kırmadık mı çatlatmadık m? Delegelikten önce adaylık açıklanmaz. Milletvekilleri olabilir, il başkanlığı yapmış olabilirler her şey olabilirler. Adımız tüzükçü başkan. İlçe başkanı olarak her zaman tek liste yapma çabası içinde oldum. Bizler herkesi çıkarıyoruz, çalışıyoruz. Ama bazı arkadaşlar liste yapmaya çalıştılar. Böyle olunca yumurtalar o zaman kırılıyor” diye konuştu.

ÇAM’IN OLDUĞU YERDE DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLMADI DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, kongre öncesi süreçte delege seçimleri sürecinde sosyal medya üzerinden kendisini listelerin askıda kalma süresiyle ilgili eleştirenlere yanıt vermeyi de ihmal etmedi.

SOSYAL MEDYADA KONUŞANLARA YANITIMI VERMİŞ OLDUM

Çam, demokratik bir seçimin olması için elinden geleni yaptığını söyledi:  “İlçe örgütü olarak tüzüğümüze uygun olarak her şeyi yerine getirmiş bir başkanım. Sosyal medyada tartışma başlatanlara yanıt vermek istedim. Vurun belediye, ilçe başkanına, partiye. Bu mudur yumurtala? Güzelbahçe gibi güzel bir ilçede demokrasi var. Çizik dediler, çıktılar bilmem ne dediler. Askı sürecinde başkan yardımcım bir hafta boyunca listelerin başında kaldı. Sosyal medyada konuşanlara yanıtımı vermiş oldum. Belediye başkanımızla uyum içinde çalışmak oyumuzu arttırıyor. Düşündüm taşındım. Yapabilir miyim ama örgütüm bana bir görev vermek istiyor, ben bu göreve layık değilim diyemezsin. Evet dedim. Ben partime bir şeyler vermek için bu görevi kabul ettim. Sizden şu ricam var; yönetime 12 arkadaş giriyor, altı arkadaş ile giriyor. İlçe başkanlarının en zor görevidir kongreler. Kazım Çam’ın olduğu yerde demokratik bir seçim olmadı diyenin alnını karışlarım.”

KAPI KAPI DOLAŞIP, İŞİNİ-AŞINI-ÇOCUĞUNU BIRAKIP ÇALIŞAN KADINLARIN LİSTESİNİ İSTİYORUM

Başkan Kazım Çam, sadece seçim zamanlarında yerden mantar gibi türeyenler olduğunu da vurguladığı konuşmasında, bundan sonra aktif çalışanlara daha fazla dikkat edeceği mesajını verdi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Delege seçiminde de hepinizle konuştuk. Arkadan seçim zamanları yerlerden mantar gibi türeyenler var Güzelbahçe’deKaç arkadaş var Ankara’ya giden. Aynı arkadaşlar, aynı yüzler, aynı koşturan insanlar. Değerli arkadaşlar hep birlikte gidelim. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı diri bir örgüt. Bize gıpta ile bakıyorlar. Başkanım çok iyi gidiyorsunuz, diyorlar. Her mitinge, çalışmaya çok büyük katkılar koyuyorsunuz diyorlar. Kadın kolları başkanımı çağırıyorum. Belediye başkanım, seçimlerde kapı kapı işini, aşını, çocuklarını bırakıp çalışan kadınların ismini, listesini istiyorum. “

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ, HESABINI FİTİL FİTİL FİTİL ÖDETTİRECEĞİZ

Kongre öncesinde silahlı saldırıya uğrayan partisinin Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye yapılan saldırıyı kınayan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, emniyet güçlerinin olayın arkasında kimler olduğunu, azmettiricileri ortaya çıkarmasını beklediklerini, parti ve ilçe örgütü olarak durumun takipçisi olacaklarını deklere etti:

Bizi teselli eden,  çok ağır bir hasar yok. Ama ne acıdır ki ülke ne hale geldi. Eşinin gözlerinin önünde silah çıkarıp sıkmak. Bir şey var mı diye iniyor, arkadan inip kendisini vuruyorlar. Benim bildiğim kardeşim bak kardeşim diyorum, benim aile dostum.  Siyaseti bir tarafa bırakıyorum. Yıllara dayanan aile dostluğum, kardeşliğim var. Mustafa İnce. Kazım abi yetiş Mustafa’yı vurdular diyince dört dakikada orada oldum. Bu kardeşlik kolay oluşmadı. Güvenle oluştu. Siyaseten beklenti ile oluşmadı. Mustafa İnce siyasetten bir şey almaya değil halkına, CHP onurlu bir görev verdi, halkına hizmet etmeye geldi. Kazım Çam siyasete, siyasetten bir şeyler almaya değil. CHP’ye, partime ne katarım diye geldi. Güzelbahçe’de öyle trafik canavarları yok. Akşam gece üçlerde il emniyet müdürümüz, ilçe emniyet müdürümüz cinayet ve şiddet bürolarımız sabahlara kadar ifade verdi. Hepsi koşturdu. Ve bulunacak. Bunun arkasında kimler va? Kimler azmettiriyo? Veya kimdir, nedeni nedi? Bu çıkacak ortaya. Çıktığı zaman kim olduğunu, ne olduğunu anlayacağız. Bunun peşini bırakmayacağız. İlçe başkanı ve ilçe örgütü olarak bunun hesabını fitil fitil fitil ödettireceğiz. Önce kanunlar verecek onların cezalarını. Bunları görüp tanıyacağız. “

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası