Ege Postası
Geri

Güvercinleri ezen araç şöförü için ceza istendi

Konak Meydanı'nın Saat Kulesi'yle birlikte simgesi haline gelen güvercinlerden bir bölümünü ezen banka aracına yönelik şikayetlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Trafiğe kapalı alanda hızla giderek beş güvercini ezen ve kendisini "Ne var, insan mı ezdik'" diyerek savunan araç şoförüne yönelik 2 bin 500 liralık idari para cezası isteyen hayvan severlere Konak Belediyesi'nden olumsuz yanıt geldi. Güvercinleri ezen araç şöförü için ceza istendi
Güvercinleri ezen araç şöförü için ceza istendi
Haberler / Güncel
13 Kasım 2015 Cuma 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 22 Ekim tarihinde trafiğe kapalı Konak Meydanı'nda bir bankaya ait para taşıma aracıyla hızla alana dalan ve beş güvercini ezen şoföre ceza çıkmadı. Olayın ardından İzmir Valiliği'ne başvuran ve güvercin başına 500 liralık idari para cezası isteyen hayvan severlere verilen yanıt ise büyük tepki topladı.
 
 
GÜVERCİN BAŞINA 500 LİRA CEZA İSTEMİŞLERDİ
Konak Meydanı'nda gerçekleşen ve onlarca kişinin tanık olduğu olayda, görgü tanıklarının ifadesi ve fotoğraflarla müracaat eden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, güvercinleri ezen sürücü hakkında ceza isteyerek İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı ve Konak Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Kasıtlı olarak hayvanların ölümüne sebebiyet vermek suçuyla sürücüye kuş başına 500 lira olmak üzere, toplam 2 bin 500 lira idari para cezası isteyen Önder'e yetkili makam Konak Belediyesi'nden gelen cevap ise şaşkınlık yarattı.


 
CEZA TALEPLERİNE "DELİL YETERSİZLİĞİNDEN ÖTÜRÜ" RET YANITI
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği şikayetleri inceleyen Konak Belediyesi, görgü tanıklarının ifadesi üzerine plakası tespit edilen aracın sürücüsünün suçu işlediğine dair şüpheden uzak kesin bir delil bulunamadığı gerekçesiyle ceza başvurusunu reddetti.

NE OLACAK İNSAN MI EZDİK'
Görgü tanıklarının öne sürdüğü üzere, onlarca kişinin gözü önünde meydana gelen ve araç şoförünün kendisine tepki gösterenlere yönelik "Ne olacak, insan mı ezdik'" şeklindeki ifadelerine karşın topu taca atan Konak Belediyesi, şikayetler için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nı adres gösterdi. İdari para cezası taleplerini reddeden belediyenin yetkili makamları açılacak kamu davasını takiben işlem yapılabileceğini belirterek, delil yetersizliğinden ötürü olayla ilgili herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmedi.
 
HAYVANSEVERLERDEN KONAK BELEDİYESİ'NE TEPKİ
Belediyeden gelen yanıt üzerine şoka uğradıklarını ve tavrını hayretle karşıladıklarını belirten şikayet sahibi HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, "Konak Belediyesi'nin bu tavrını anlamak mümkün değil. Daha nasıl kanıt istenmektedi? Kaymakamlığa yazdığımız dilekçede denetleme ve ceza yetkisinin Konak Belediyesi'nde olduğu söylendi. Son zamanlarda Konak Belediyesi ilgisiz ve bilgisiz bir tutum sergilemektedir. Biz bu gelişmelerin üzerine Kaymakamlık bünyesinde bir denetleme ekibi kurulmasını talep ediyoruz. Konak Belediyesi madem bu görevini yapamayacak, yetki devrini iptal etsin ve sorumluluğu tekrar kaymakamlığa devretsin" şeklinde açıklamada bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası