Ege Postası
Geri

Güvercinlerin itlafına kuş besleyenler destek verdi

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde belediye, bir sokağı kirleten güvercinlerin itlaf edilmesini önerdi. On yıl önce Mannheim’da yapılan benzer bir uygulamayı örnek alan belediye yönetimi, bu şekilde sokağın temiz kalacağını düşünüyor....
Güvercinlerin itlafına kuş besleyenler destek verdi
Haberler / Güncel
31 Ağustos 2013 Cumartesi 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Düsseldorf şehrinde belediye, bir sokağı kirleten güvercinlerin itlaf edilmesini önerdi. On yıl önce Mannheim’da yapılan benzer bir uygulamayı örnek alan belediye yönetimi, bu şekilde sokağın temiz kalacağını düşünüyor. Teklife hayvan koruma dernekleri tarafından anında tepki geldi. Posta güvercini besleyenler ise doğadaki kuşların hastalık yaydığını öne sürerek bu teklife destek verdi.

Hobi olarak kuş besleyenler, kendi güvercinlerinin bu hayvanlar nedeniyle hastalık kaptığını, bu yüzden pahalı aşılar yapmak zorunda kaldıklarını savundu.

Hayvan Koruma Derneği Başkanı Monika Piasetzky bu tür bir uygulamanın hayvanları koruma kurallarına aykırı olduğunu hatırlatarak bunun yerine güvercin yuvalarının kontrol altına alarak sokakların temiz kalması teklifinde bulundu.

Bu stratejiye göre güvercinlere vatandaşın az olduğu alanlarda yem veriliyor ve buralarda kalmaları sağlanıyor. Gerçek yumurtaların yerine sahte yumurtaların konması da güvercinlerin sayısını azaltmak için ayrı bir yöntem. Yine tren istasyonları altında güvercinlerin kendilerine yuva yapılabileceği yerlerin kaptılması da faydalı bir yöntem olarak görülüyor..

Alman Hayvanları Koruma Birliği Basın Müşaviri Marius Tünte de güvercinlerin öldürülmelerine kat’i şekilde karşı olduklarını dile getirdi. Çözüm yolu olarak güvercinlere özel yuvalar yapılmasını gösteren müşavir, bu yuvaların 10 ila 20 metre yükseklikte olması gerektiğini dile getirdi. Tünte, güvercinlerle ilgili olarak şehir yönetimlerinin özel bir daire kurup buralarda vatandaşlara destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası