Ege Postası
Geri

Güzelbahçe Adayı Günay'dan mesaj seli: Değişim mağduru oldum

Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay, değişim mağduru olduğunu dile getirerek, "Genel Merkezimiz bir gençleşmeye gitti 'değişim' dedi ve İzmir'de bu değişimi gerçekleştirdi. Ben değişimin mağduru oldum. Ben Urla'dan dosya verdim, ancak Genel Merkez mevcut belediye başkanımızı değiştirmek için beni yuvama geri döndürdü. Genel Başkan senin Güzelbahçe'de emeğin var dedi. Biz de Güzelbahçe'ye dönmek zorunda kaldık" dedi.
Güzelbahçe Adayı Günay'dan mesaj seli: Değişim mağduru oldum
Haberler / Yerel Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde adaylar çalışmalarını hızlandırdı.
Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, kadın ve gençlik kolları başkanları katılım sağladı.

"15 SENE EMEK VERDİĞİM İLÇEM"

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay, "Bir yola çıktık. Yolumuz projelerimiz Güzelbahçe için. 15 sene emek verdiğim ilçeme bu defa partim için hizmet edeceğim. Geçen hafta muhtarlarımızla, STK'larla ve odalarımızla toplantı yaptık ve önerilerini aldık" ifadelerine yer verdi.

"DEĞİŞİM MAĞDURU"

Değişim mağduru olduğunu belirten Günay, "Genel Merkezimiz bir gençleşmeye gitti 'değişim' dedi ve İzmir'de bu değişim gerçekleştirdi. Ben değişimin mağduru oldum. Ben Urla'dan dosya verdim Ancak Genel Merkez mevcut belediye başkanımızı değiştirmek için beni yuvama geri döndürdü. Genel Başkan senin Güzelbahçe'de emeğin var dedi. Biz de Güzelbahçe'ye dönmek zorunda kaldık. İlçe Başkanımızla beraber çalışıyoruz. Meclis üyeleriyle değişime gitmeyi ve değişimin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadın ve genç sayısının fazla olduğu bir meclis listesi hazırlayacağız. Biz kadın ve gençleri seçilen yere koyacağız. Bu dönem abilik yapmak düşüyorum. Şu an Yarımadadaki 4 arkadaşımla görüşüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızla değişim sürecinde de beraberdik ve hala çok uyumluyuz. " diye konuştu.

ADAY GÖSTERİLMEYEN BAZI BAŞKANLARA SİTEM ETTİ!

Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarına sitem eden Günay, "Bazı ilçelerde yapılanların yanlış olduğunu düşünüyorum. Aday olmayan belediye başkanlarımızla kol kola girersek İzmir'de 28 yapacak durumdayız. Ancak maalesef.. Görüştüklerimiz var ama, 'ben yoksam parti yok, ilçe yok' düşüncesi hoş değil. 2 dönem başkanlık yapanlarda birinin yerine geldi. Bu işe yıllarını veren Abdül Başkan'a teşekkür ederim. Kucakladı ve sarıldı. Güzelbahçe belediye başkanımıza teşekkür ederim. Mustafa Başkan 'partimden ayrılmam' dedi ve bize destek veriyor. Bazı belediye başkanlarımız var onların yaptıkları hoş değil" ifadelerine yer verdi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Yerel seçim hedeflerinden bahseden Mustafa Günay, "Hedefimiz örgütümüzle beraber İzmir'in şampiyonu olmak. 31 Mart günü Karşıyaka ve Narlıdere'yi geçerek şampiyon olacağız. Burada yola çıkarak Güzelbahçe'nin görselliği ve değişime ihtiyacı var. Güzelbahçe çok hızlı büyüdü ve ciddi bir altyapıya ihtiyacı var. İlk geldiğimizde yalı mahallesini su basıyordu. 15 yıl başkanımızla birlikte altyapıya önem verdik. Bugün Güzelbahçe'de 10 tane yağmur suyunun ana kanala gittiği yer kalmadı. Geldiğimizde Yalı mahallesi çukurdaydı. Geldiğimizde ilk işimiz yalı mahallesindeki kafelerin dış cephelerini değiştireceğiz. Otobandan çıkınca Seferihisar'a giden yollarımızı bitirdik. O bölgeyi güzel bir peyzaj çalışması ile güzel bir hale getireceğiz. İlk işlerimizden biri, kız yurdu olacak. Projesi için arkadaşlarımız çalışıyor. 2 tane yerimiz var. Kahramandere'de yerimiz çok güzel. Ekonominin ne olacağı belli olmadığı için projeyi hayata geçirememiştik. Biz bu dönemde 2 kız yurdunu Güzelbahçe'ye kazandıracağız" dedi.

"EHLİKEYF'İ GERİ ALACAĞIZ"

Projelerinden bahseden CHP'li Mustafa Günay, "Büyükşehir Ehlikeyf'i bizden almıştı. Biz tekrardan Ehlikeyf'i yeniden Güzelbahçe Belediyesi'ne alacağız. Tugay Başkan ile Ankara'da da bu konu hakkında görüştüm. Güzelbahçe Belediyesine bir anaokulu ve 65 yaş üstü eşi ölmüş tek yaşayan vatandaşlarımıza günde 1 öğün yemek vermek için hazırlayacağız. 3 tane okulumuz var. Hamdi Dalan, Ali Bayırlar ve Vali Kazım Paşa'da eğitim gören çocuklarımıza etüt merkezi yapacağız. Bunu da okullarımızla destek alarak yapacağız. 17 tane özel okulumuzdan da destek alarak 3 tane devlet okulumuzda eğitim gören çocuklara etüt merkezi yapacağız" dedi.

"SAĞLIK YOK, NÜFUS AZ"

Sağlık hizmeti verilecek bir alanın olmamasının sebebini nüfus azlığına bağlayan CHP'li Günay, "Bizim sağlık hizmeti için ayrılan bir yerimiz var. Şu an orayı Büyükşehir kullanıyor. 2009'da o alanla ilgili büyük hayallerimiz vardı. Bizi 3-4 yıl emlakçılar oyaladı. Biz o alanı gözümüzde büyütmüştük. Firmaya verir ve teknik ekiple yap işlet devret diye düşünmüştük. 5 yıl buna zaman harcadık. Doğru olan şu oldu, Güzelbahçe nüfusundan dolayı yatırımcılar gelmiyor. Seferihisar ve Urla Devlet Hastanesinden dolayı buraya sağlık için yatırım yapılmıyor. Yerimizi devlete verelim ve hastane yapılsın dedik. Sağlık Bakanlığı uygun görmedi. Nüfusumuz 30 bin olunca ve yakın ilçelerdeki hastaneler olmasından dolayı uygun bulunmadı. Güzelbahçe bu konuda çok mağdur değil. Urla Devlet Hastanesi'nin poliklinikleri var. Biz ilçede özel banka yoksa o ilçe belli bir sayıya ulaşmamıştır. Güzelbahçe'de hiçbir özel banka yok. Ekonomi üniversitesi ile beraber nüfus büyüyecek. Bizim imar çalışması yapmamız lazım. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca'daki gibi farkı bir yola ittiriyor. Biz büyükşehir ile oturup imar durumunda nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Şu an imara açılmayıp yeni yerler oluşmadığı sürece nüfus artmayacak. Urla, Seferihisar alan konusunda daha avantajlı. Bizim 1 yılda 291 kişi artmış. Seçmene vurduğunda da bir sandık yapıyor" ifadelerin yer verdi.

"EN BÜYÜK HAYALİM SAHİLİ GÜZELLEŞTİRMEK"

Hayalini kurduğu projelerden bahseden Günay, "Hayalimi kurduğumuz projelerden birinde başkanımız ÇED raporuna imza attı ancak karşısında bir ucube meydana geldi. Korsan gemiler geldi. Ben bu dönem karayolları ile ortak nokta bulmalıyım. DSİ ile ortak nokta bulmalıyım. Karayollarına çok gittim ancak tek bir yer alabildim. O gün bölge müdürü şu an bakan.  Otoban çıkışındaki kavşağı zorla aldım. Bu yolun kullanım hakkını istedik ve zorla aldık. Bu dönem kimden randevu almamız gerekiyorsa alacağız. Karayolları ile Güzelbahçe çok iç içe.  En büyük hayalimiz sahilimiz. Burayı yapmamız gerekiyor" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası