Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de Cumhuriyet kutlandı

Cumhuriyet'in 91.yıldönümü Güzelbahçe'de törenlerle kutlandı.
Güzelbahçe'de Cumhuriyet kutlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ekim 2014 Çarşamba 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güzelbahçe Şehir Stadyumu'ndaki törene Kaymakam Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakam Mehmet Ünlü, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Cumhuriyet, millet tarafından seçilen parlamentoya dayalı siyasi rejimin adıdır. Bir başka ifadeyle ülkeyi yönetme hakkının bir kişiye, aileye yada zümreye değil; halkın tamamına ait olduğu yönetim şeklidir. Cumhuriyet rejimini anlamlı kılan temel ilkeler ise devleti yönetenlerin seçimle iş  başına gelmesi ve yine seçimle değiştirilmesi, yasama, yürütme ve yargının  birbirine karşı bağımsız olarak işlediği kuvvetler ayrılığının olması, hukuk devleti, demokrasi, özgürlük ve temel insan haklarına saygıdır. Onun için Cumhuriyeti  bilmek yetmez, öğrenmek gerek. Anlamak yetmez, anlatmak gerek.Sevmek yetmez, sevdirmek gerek. Yaşamak yetmez, yaşatmak gerek” dedi.
İlçedeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi, daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu ve tören geçidi yapıldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası