Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de propaganda krizi

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı'da CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getiren bayrak krizinin ardından bu kez AK Parti ile muhalif partiler Güzelbahçe'de karşı karşıya geldi. Güzelbahçe'de AK Parti'nin, İlçe Seçim Kurulu’nun belirlediği kurallara uymadığı ve diğer siyasi partilerin adaylarının olduğu bilboardları afişlerle kapattığı görüldü. Yaşananlara CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile CHP İlçe Başkanı Kazım Çam tepki gösterdi. Güzelbahçe'de propaganda krizi
Güzelbahçe'de propaganda krizi
Haberler / Yerel Politika
12 Haziran 2018 Salı 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 24 Haziran seçimleri nedeniyle Güzelbahçe’de propaganda çalışmaları ilçe seçim kurulunun belirlediği kuralların çiğnenerek yapıldığı iddia edildi. İlçe seçim kurulunun, siyasi partilerin ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantıda aldığı karar uyarınca, kentte bayraklama çalışmalarının sadece seçim bürolarının ve siyasi parti merkezlerinin bulunduğu bölgelerde, afiş ve bilboard çalışmalarının ise ilçe seçim kurulunun kura ile belirlediği yerlerde yapılabileceği kararlaştırıldı.

Ancak bu karara AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’nın uymadığını iddia eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Biz ilçe seçim kurulunun belirlediği yerlere bilboardlarımızı asarken, kuraya katılmayan ve bilboard istemeyen AKP, afişlerini kura ile belirlenen başka siyasi partilerin bilboardlarının üzerine asıyor. Alt geçitlere, elektrik trafolarına gelişi güzel asarak çevre kirliliğine neden oluyorlar. Özellikle bu kural ve yasadışı çalışmayı bir milletvekiline ait anons aracı ile yapılması oldukça manidar. AKP, İlçe Seçim Kurulu’nda alınan kararlara uymuyor. Çevreyi kirletiyor. Tüm siyasi partilerin birbirine saygılı olmalarını ve çevreyi kirletmemelerini diliyorum” diye konuştu.  

SERTEL: SAYGISIZLIK

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise sosyal medyadan, "Bilboardlarda, afiş üstü kapatmalarda bile saygısızlık yapanlar ülkemizi yönetemezler. Muharrem İnce, Meral Akşener Bilboardlarını kapatan AKP’liler hızlarını alamamış RAMAZAN Bilboardını da kapatmış." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı'da da CHP ile AK Parti karşı karşıya gelmişti. CHP'nin seçim bürosunun olduğu binaya AK Parti bayrakları asılmış, CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper tepki göstermişti. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası