Ege Postası
Geri

Güzelbahçe’de Japon Sakura rüzgarı esti

İzmir Japon Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Güzelbahçe Belediyesi ile Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği(JİKAD) işbirliğiyle Güzelbahçe’de Japon Sakura rüzgarı esti.
Güzelbahçe’de Japon Sakura rüzgarı esti
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Şubat 2015 Cuma 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Japon Sakura Esintisi’nin ilk etkinliği Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Etkinlik kapsamında ilk olarak Japon yazı sanatı kaligrafi ile Japon el sanatları atölye çalışmaları ve Japon Kültür Tarihi’nin Satır Başları Kitabı’nın tanıtımı yapıldı. Etkinliğe 7’den 70’e çok sayıda Güzelbahçeli ilgi gösterdi.

Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ve belediye meclis üyeleri de etkinliğe katıldı, Japon yazı sanatı kaligrafi uygulaması yaptı.Daha sonra Tuncel Kurtiz Sahnesi’nde Koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve üç öğrencisinden oluşan Japon Müzik Topluluğu,aralarında “Katibim” ve “Akasya” gibi Türkçe parçaların da yer aldığı çok sayıda Japon ezgilerini seslendirdi.Japon enstrümanı Koto'nun sesine Türk müziğinin geleneksel enstrümanı kanun ile Türk sanatçı Erol Gönüldaş eşlik etti. Gecenin sonunda sanatçılara çiçek verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası