Ege Postası
Geri

HDP, YSK reddedince, AYM'ye gidiyor!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesine (AYM) gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle YSK'ya yaptıkları başvurunun reddedilmesi gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine gidiyorlar. Öte yandan Demirtaş Akdoğan'da 'baraj' yanıtı verdi. 'HDP barajın altında kalırsa süper olur' diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a da yanıt veren Demirtaş 'Kendisi de bu konularda az konuşursa daha süper olur' diye konuştu.
HDP, YSK reddedince, AYM'ye gidiyor!
Haberler / Politika
6 Mayıs 2015 Çarşamba 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selahattin Demirtaş, "Seçim ve seçmen güvenliği tartışmalı bir hale gelmiştir" dedi.

YSK REDDETMİŞTİ

HDP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı başvuruyu oybirliğiyle reddetti. YSK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı HDP tarafından yapılan başvuruyu oybirliğiyle reddetti.

HDP, "milletvekili genel seçiminin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması" amacıyla YSK'ya başvurmuştu.

Başvuruda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yasalarını açıkça ihlal" ettiği iddia edilerek, YSK'nın "seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun yapılmasının sağlanması amacıylaCumhurbaşkanlığı makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uygun davranılmasının sağlanması için gerekli önlemleri alması" istenmişti.


Selahattin Demirtaş'tan Yalçın Akdoğan'a yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ’de öğrencilerle bir araya geldi. Demirtaş, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle HDP’nin YSK’ya yaptığı başvurunun reddedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Sonuç alıncaya kadar, son seçim gününe kadar ayrıca Anayasa Mahkemesi’ne de arkadaşlarımız konuyu taşımak üzere hazırlık yapıyorlar. Belki yarın Anayasa Mahkemesi’ne de bu konuda bir başvurumuz da olacaktır" dedi. 'HDP barajın altında kalırsa süper olur' diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a da yanıt veren Demirtaş 'Kendisi de bu konularda az konuşursa daha süper olur' diye konuştu.

"KENDİSİ DE BİRAZ BU KONULARDA AZ KONUŞSA DAHA SÜPER OLUR"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ’HDP barajın altında kalırsa süper olur’ şeklindeki açıklamasına Demirtaş, "Parlamento, yargı, üniversiteler, medya hepsi Aksaray’a bağlansa daha süper olur. Parlamentoda Ak Parti dışında milletvekili olmasa mesela daha süper olur. Bence sadece HDP’nin girmemesi yetmez. Hayal ettikleri toplum, hayal ettikleri parlamento öyle bir parlamento. Fakat 7 Haziran akşamı neyin süper olduğunu görecekler. Kendisi de biraz bu konularda az konuşsa daha süper olur" dedi.

"HANGİ BAŞBAKAN SÖYLEDİ ONU'"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ’Fitne odaklarına ilişkin inadına çözüm süreci’ açıklaması sorulması üzerine Demirtaş, "Hangi Başbakan söyledi on? Davutoğlu olan. Ne söylediklerini inanın ki kaile almaya gerek yok. Biri ’Kürt sorunu yoktur’ diyor. Öbürü ’çözüm sürecini ısrarla sürdüreceğiz’ diyor. İki Başbakan kendi aralarında anlaşamıyorlar. İki farklı kampanya sürdürüyorlar. Başbakanlardan biri AK Parti’nin bildirgesini savunuyor, diğer Başbakan ise Cumhurbaşkanı olan yani kendi seçim beyannamesini savunuyor. Onda Başkanlık dışında hiçbir yok. AK Parti seçim kazanırsa kendi beyannamesini uygulayamayacak" diye konuştu.

"BU HALKI APTAL YERİNE KOYMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle HDP’nin YSK’ya yaptığı başvurunun reddedilmesine ilişkin olarak Demirtaş, " Yüksek Seçim Kurulu’nun adil olmadığının tescil edildiği bir ortamda doğrusu seçim güvenliğini nasıl sağlayacağız veya seçmen güvenliğini nasıl sağlayacağız. Bu ciddi bir tartışma konusudur artık. YSK Sayın Cumhurbaşkanının şuanda seçimlere müdahale etmediğini söyleyemez. Bu halkı aptal yerine koymaktır. Halk aptal değildir, herkes ne olduğunun farkında, bir suç işlendiğinin farkında. Fakat YSK bunu tescillemiyor. Her gün YSK’ya başvurumuz rutin olarak devam edecek. Sonuç alıncaya kadar, son seçim gününe kadar ayrıca Anayasa Mahkemesine de arkadaşlarımız konuyu taşımak üzere hazırlık yapıyorlar. Belki yarın Anayasa Mahkemesi’ne de bu konuda bir başvurumuz da olacaktır" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası