Ege Postası
Geri

HDP adayı Kürkçü'ye İzmir'de en çok sorulan 5 soru

İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren HDP adayı ve HDK Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü seçmenden en çok gelen 5 soruyu ve yanıtlarını açıkladı
HDP adayı Kürkçü'ye İzmir'de en çok sorulan 5 soru
Haberler / Yerel Politika
12 Mayıs 2015 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP İzmir 1. Bölge 1. sıra Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü seçim çalışmaları sırasında en çok karşılaştığı 5 soru ve yanıtlarını açıkladı. İzmir'de büyük ilgi gördüklerini ve en az iki milletvekili çıkaracaklarını söyleyen Kürkçü, Bianet'e yaptığı açıklamada seçim çalışmalarında en çok karşılaştığı 5 soru ve 'kısa yanıtlarını' şöyle sıraladı:
1-) HDP Tayyip Erdoğan ’ın istediği başkanlık sistemini destekleyecek m? Bu konuda pazarlık var mı'
Seni başkan yaptırmayacağız. 
2-) Hem AKP ’ye muhalif olduğunuzu söylüyorsunuz, hem de çözüm süreci için AKP hükümetiyle masaya oturuyorsunuz. Bu ikisi nasıl bağdaşıyor. 
Hükümette CHP olsaydı onunla görüşürdük. 
3-) HDP sadece Kürtlerin haklarını savunmuyor m? Neye dayanarak Türkiye partisi olduğunuzu iddia ediyorsunuz' 
HDP Türkiye partisi, gücünü Türkiye toplumunun çoğulcu dokusundan alıyor ve her yurttaşın eşit ölçüde saygıdeğer olduğuna inanıyor. 
4-) Demokratik özerklik dediğiniz şey tam olarak nedi? Bunun bir bölücülük projesi olduğu söyleniyor.
Konak tünelleri ve İnciraltı bölgesinin planlanması gibi konularda söz hakkının İzmirlilere ait olmasıdır. 
5-) HDP kadınların özgürlüğü konusunda ne kadar samimi' 
HDP kadınlar adına konuşmıyor, HDP’de kadınlar konuşuyor. 

Aydınlardan HDP'ye destek açıklaması
 
Öte yandan İzmirli akademisyen, edebiyatçı, sanatçı, avukat, meslek odası üyesi ve sendika yöneticilerinden oluşan 550'yi aşkın kişinin imzalarıyla HDP'ye destek verdiklerini açıkladı.

Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda HDP'ye destek veren aydınlar görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cem Terzi, tarihsel bir dönemeçten geçen Türkiye'de HDP'nin de tarihsel bir rol oynadığını ve birçok toplumsal muhalefeti birleştirdiğini söyledi. Terzi, “HDP barajı geçerse AKP diktası yıkılacak. HDP barajı geçemezse AKP Türkiye'yi Ortadoğu'da süren mezhep savaşlarına sürükleyecek. HDP barajı geçemezse, Türkiye barajın altında kalacak.Demokratik cumhuriyeti kurmak için, politik ve ekonomik gücün gerçekten ve eşitlikçi biçimde, tamamen halkın, Türkiye halklarının elinde olması için HDP'yi destekliyoruz. En önemlisi barış için, kardeşin kardeşi öldürdüğü bir savaşa saplanmamak için, bu son şansımız olduğu için HDP'yi destekliyoruz" dedi.

Toplantıda HDP milletvekili adaylarından Pınar Aydınlar, Özer Akdemir, İbrahim Akın, Berrin Esin Kaya, Zeki Gül ve Ertuğrul Kürkçü de katılarak konuşma yaptı. Kürkçü, "Hepimiz, hepimiz için mücadele ederek, yeni yaşamı kuracağız, kazanacağız. Kendimize vereceğimiz oylar, hepimize kutlu olsun" dedi.

Adaylardan İbrahim Akın; yıllardır sürdürülen mücadelenin gücüyle, İzmir'de dolaşılmadık yer bırakmayacaklarını ve başarı hikayesinin 7 Haziran'da barajı aşarak sağlanacağına dikkat çekti.

HDP'ye destek bildirgesini akademisyen Doç. Dr Ayşen Uysal okudu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası