Ege Postası
Geri

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) düzenlediği toplantı ile Selahattin Demirtaş’ı resmi olarak Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi.
HDP'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu
Haberler / Politika
4 Mayıs 2018 Cuma 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’li milletvekilleri, partililer, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile davetliler katıldı.

Seçim çalışmalarında kullanılacak sloganların tanıtılmasının ardından kürsüye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün önemli bir sürecin, dönemin tarihi açıklamasını yapacaklarını söyledi.

Buldan, “Adayımızı sizlere ilan etmek istiyorum. HDP’nin adayı, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan İstanbul Milletvekilimiz Selahattin Demirtaş’tır. Bugün bu açıklamayı buradan, Diyarbakır’dan yapmak bizler açısından çok onur vericidir. Sevgili Selahattin Demirtaş Kürt halkının ve Kürt siyası partilerinin ortak ittifakı olarak bugün Türkiye kamuoyuna duyurulmuştur” dedi. Buldan konuşmasının ardından Demirtaş’ın cezaevinden gönderdiği mektubu okudu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası