Ege Postası
Geri

HDP’li Kemalbay: Deniz Poyraz davası demokratik kamuoyundan kaçırıldı

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yargılandığı davanın demokratik kamuoyundan kaçırıldığını söyledi. Kemalbay açıklamasında, ‘’ Mahkeme bizlerden kaçırıdı. Sonra avukatlarından, savunmadan kaçırıldı. Demokratik kamuoyundan kaçırıldı. İçerisinde kimse yoktu. Tetikçi katil, yargılama heyeti ve polisler vardı. Orada kendi kendilerine bir yargı kurdular. Soracağımız sorular vardı. Bu cinayetin arkasındaki azmettiriciler kimler?’’ dedi.
HDP’li Kemalbay: Deniz Poyraz davası demokratik kamuoyundan kaçırıldı
Haberler / Politika
27 Aralık 2022 Salı 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

17 Haziran 2021’de İzmir’de HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’e yargılandığı davada ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Deniz Poyraz cinayetine yönelik açıklamalarda bulunan Serpil Kemalbay, ‘’Bu saldırıya siyasi bir boyutta bakmak gerekiyor. Türkiye’de böyle bir siyasi cinayet ilk kez yaşandı. Bu katliamın bütün Türkiye’yi ayağa kaldırması gerekiyordu. Arkasındaki siyasi azmettiricilerin yargı önüne çıkartılması gerekiyordu. Bu gibi davalarda bir kişi üzerinden hukuk süreci devam ediyor ve arkasındaki süreçler aydınlatılmıyor. Adı Onur Gencer olan tetikçi katile ceza verilecek ama bu adaletli değil. Mahkeme bizlerden kaçırıldı. Sonra avukatlarından ve savunmadan kaçırıldı. Demokratik kamuoyundan kaçırıldı. Mahkeme içerisinde kimse yoktu. Tetikçi katil, yargılama heyeti ve polisler vardı. Orada kendi kendilerine bir yargı kurdular. Soracağımız sorular vardı. Bu cinayetin arkasındaki azmettiriciler kimler? Soruşturma süresi 18 saatte tamamlandı. Soruşturmasından yargılanmasına kadar bütün aşamalar bir karartma operasyonu olduğunu düşünüyoruz. Yetki belgesi olmayan avukatları içeri almadılar. CMK’nin gönderdiği sanık avukatı alındı ama Deniz’in avukatları yoktu. Baro başkanları ile beraber oturma eylemi gerçekleştirildi. Savunma sokağa taştı. Kararı kabul etmediğimizi ve bu kararın hukuk ve adalet içermediğini ve katile sahip çıkıldığını ifade etmek için İzmir Adliyesi’nde açıklama yaptık’’ dedi. 

BARIŞ MÜCADELESİ YERE DÜŞMEYECEK 

Poyraz cinayetinin Türkiye’de korku iklimi yaymak için işlendiğine dikkat çeken HDP’li Kemalbay, ‘’Bu katliam Türkiye’de bir korku iklimi yaratmak ve siyaseti dizayn etmek için düzenlendi. Partimizi korkulan bir yer hale dönüştürmek için yapılmış bir siyasi saldırı. Türkiye’nin bu kirli siyasetten çıkması gerekiyor. Soruşturma aşamasında Katil zanlısının telefonunun yok edildi. Whatsapp yazışmalarının mahkemeye sunulmasını talep ettik. Mahkeme taleplerimizi reddetti.  Her duruşma bir karmaşa ile avukatsız, sorgusuz oturumlarla devam etti. Tetikçi fail tam konuşurken ara verildi ve arkada birileri ona akıl verdi. Son 2 duruşma tamamen sabote edildi. Bugün karartılmış olabilir ama Deniz Poyraz’ın bütün talebi barıştı. Deniz Poyraz çok aktif bir HDP’liydi. Deniz’e sözümüz barış mücadelesini asla yere düşürmeyeceğiz. Bu ülkede kardeşçe yaşamayı başaracağız. Bu dava da böyle bitmedi. Demokrasi, barış ve adalet mücadelemiz her zaman sürecek. Deniz Poyraz katledildiği gün, onun etrafında çok geniş bir demokrasi cephesi oluştu. Bütün İzmir’deki demokrasi kurumları, ve siyasetçiler katledilmesinin karşısında yan yana geldiler ve o günkü fotoğraf çok anlamlı bir fotoğraf oldu. Bu fotoğraf herkes için verilsin. Kimin başına bir sorun olursa, kimin canı yanarsa onun yanında adalet isteyelim ve yan yana duralım’’ ifadelerine yer verdi. 

YENİ BİR TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR 

Kemalbay açıklamasının devamında, ‘’Evrensel açıdan, uluslararası hukuk açısından, Türkiye’deki anayasası açısında da bu mahkeme olmadı. Burada hukukun adaletin olmadığı ortaya çıkacak. Adaletin açığa çıkartılması sadece duruşma salonlarında olacak bir şey değil. Yeni bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Bu çürük sistemin değiştirilmesini başardığımız zaman o zaman hukuku ve adaleti getirebiliriz. Gerçek bir demokrasi mücadelesine ihtiyacımız var. Savaşla, çatışmalarla, yolsuzluklarla yüzleşen bir yapıya ihtiyacımız var. Şeffaf ve halkın siz sahibi olduğu yeni başka bir yaşantı kurmamız gerekiyor. Bu şu anki mekanizmayı neresinden düzeltseniz de aynı şey. Hukuk, adalet herkese lazım. Eşitlik, adalet ve demokrasi çerçevesinde yan yana gelebiliriz’’ ifadelerini kullandı. 

ASGARİ ÜCRET VE EYT SEÇİM PAKETİNE DÖNÜŞTÜ 

2023 asgari ücret geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 b,n 500 TL olarak açıklanmışt. Asgari ücret ve ekonomi meselesi hükümet için bir seçim paketi haline dönüştüğünü ileri süren Kemalbay, ‘’Seçim oyunları oynanıyor. Türkiye’de yüzde 50’ye yakın bir kesim asgari ücret ile geçiniyor. Seçimler kapıda olduğu için normalde asgari ücret belirleme komisyonunun açıklaması gereken rakamı Erdoğan açıklıyor. YET’yi de bu paketin içine katmaya çalışıyorlar. Son bir yıldır kur korumalı mevduat sistemi adı altında, yoksuldan alıp, zengine veriyorlar. Her gün enflasyonun altında halkımız eziliyor. Enflasyon en acımasız somürü biçimidir. 12 Eylül’den sonra bile gelir dağılımdaki eşitslzik bu kadar çok değildi. Açıklanan rakam şu an kimsenin cebinde yok. Asgari ücretli o rakamı şubatta alınca zaten daha da erimiş olacak. Ekonomi, halktan, emekliden, EYT’liden yana değil sermayeden yana düzenleniyor’’ dedi. 

HDP BİR BİNA DEĞİL

HDP’ye yönelik açılaan kapatma davasına yönelik değerlendirmelerde bulunan HDP’li Serpil Kemalbay, ‘’Selahattin Demiraş, büyük bir çaba harcıyor. Siyasi rehine olarak tutulduğu Edirne’den demokrasiye yapmak için olağanüstü bir çaba harcıyor. Türkiye’nin girdiği dönemeçte katıları çok büyük. HDP bir bina değil. Halk bizi sahipleniyor. Bu köklü bir mücadele. HDP’nin kapısına kilit vursalarda başka bir çatı altında toplarız. Bu halkın iradesi o sandığa gidecek ve faşist bloğu o sandığa gömecekler. HDP’nin kapatılması iradeyi engelleycek bir hamle değil.  Kirli siyaseti yapanları temizlemek için herkesin ortak çaba sarf etmesi gerekiyor’’ dedi. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası