Ege Postası
Geri

HKP'den suç duyurusu

HALKIN Kurtuluş Partisi (HKP), seçim çalışmalarının engellendiği gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcığılığına suç duyurusunda bulundu.
HKP'den suç duyurusu
Haberler / Politika
22 Ekim 2015 Perşembe 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HKP İzmir milletvekili adayı avukat Tacettin Çolak, suç duyurusu dilekçesini vermeden önce partililerle Bayraklı Adliyesi C Blok önünde basın açıklaması yaptı. Çolak, partisinin kitlelerle tek buluşma aracı olan afiş ve pankartların Seçim Kurullarının ve Valiliğin talimatlarıyla parti il binası önü de dahil olmak üzere toplatıldığını, para cezaları kesmek suretiyle gözdağı verildiğini öne sürdü.

4 Ekim günü polisler tarafından düzenlenen tutanakla Gaziemir Kaymakamlığı'nın 208 lira idari para cezası kestiğini aktaran Çolak, oysa YSK kararına göre 1 Kasım seçimlerinin başlangıç tarihinin 31 Ağustos olarak açıklandığını, dolayısıyla bu tarih aralığında bu tür denetimlerin ve gerektiğinde yazılacak cezaların mülki amirliklerin değil, Seçim Kurullarının yetkisinde olduğunu söyledi.

Çolak, aynı şekilde, emniyet mensupları ile Büyükşehir ve Konak Belediyesinde görev yapan bazı zabıtaların pankart ve afişlerini topladıklarını, 18 Ekim günü parti binasındaki asılı parkartların söküldüğünü anlattı.

Bu nedenlerle, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, polis memurları ve zabıta görevlilerinin “Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi", "Görevi kötüye kullanma", “Seçim propagandasının engellenmesi" suçlarını işledikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep eden Çolak, açıklamanın ardından HKP İzmir milletvekili adaylarıyla birlikte suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu. Çolak, ayrıca İzmir İl Seçim Kurulu Başkanı'na da şikayet dilekçesi verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası