Ege Postası
Geri

HÖH milletvekili istihbaratın başına geçti

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili Delyan Peevski, Ulusal Güvenlik Devlet Servisi'nin (DANS) başına geçti. Başbakan Plamen Oreşarski'nin teklif ettiği Peevski, meclis tarafından onaylandı. Oylamaya aşırı milliyetçi Ataka katılmazken,...
HÖH milletvekili istihbaratın başına geçti
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili Delyan Peevski, Ulusal Güvenlik Devlet Servisi'nin (DANS) başına geçti. Başbakan Plamen Oreşarski'nin teklif ettiği Peevski, meclis tarafından onaylandı. Oylamaya aşırı milliyetçi Ataka katılmazken, GERB milletvekilleri öneriyi reddetti. Teklif, Bulgar Sosyalist Partisi ve HÖH'ün oylarıyla kabul edildi.

DANS'ın başına geçecek kişinin dışarıdan biri olmasının aslında amaçlanan bir şey olduğunu aktaran Başbakan Oreşarski, Peevski'nin ilk görevleri arasında kayıt dışı ticaretin önüne geçilmek olduğunu açıkladı. Hukuk mezunu olan 33 yaşındaki Peevski, medya patronu İrena Krısteva'nın oğlu.

Daha önce Doğal Afetler Bakan Yardımcılığı görevi de yapan Peevksi, 2007'de başlatılan soruşturma sebebiyle görevinden azledilmişti. Görevi suistimal ve yolsuzluktan yargılanan Peeevski, tüm suçlamalardan aklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası