Ege Postası
Geri

Hafriyat kamyonlarından şikayet ettiler

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan 4. Oto Sanayi Sitesi’ne komşu 128/18 sokaktaki özel okul ve işletmeler, hafriyat kamyonları sebebiyle zor günler geçiriyor. O ilçede vatandaş isyanda
Hafriyat kamyonlarından şikayet ettiler
Haberler / İzmir
28 Kasım 2017 Salı 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanlığı’nın Bornova Şeytanderesi’nde açtığı hafriyat döküm sahasında gitmeden önce kantara girmek için EVKA 4’deki kantar tesisine gelen hafriyat kamyonları, 128/18 sokakta uzun kuyruklar oluştururken, okul giriş çıkışları başta olmak üzere, gün içinde tüm firmalara ve okullara büyük sıkıntı yaratıyor.

İMZA TOPLADILAR

Kantar görevlilerinin öğle tatili ile saat 10.00 ve 16.00'da verdikleri çay molaları nedeniyle kamyonların uzun kuyruk oluşturduğu sokaktaki işletmeler de şikayetlerini imza toplayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Belediyeden gelen yetkililerin bölgede incelemede bulunduğunu belirten firma temsilcileri, özellikle mola saatlerinde kamyonların uzun kuyruklar oluşturduğunu ve yolun tek şeride düştüğünü bir kez daha vurguladı. Yağmurlu günlerde kamyonların teker ve kasalarından dökülen çamurun tüm sokağı yürünemez hale getirdiğini belirten firma yetkilileri, "Kamyonların yarattığı yoğunluk ve sokağın trafik yükünün dışında, gürültü ve kirlilik de söz konusu. Malımız geldiğinde aracı yanaştıracak yerimiz kalmıyor, müşterilerimiz geldiğinde çamurdan dolayı araçlarından inemiyorlar. Sokağı yıkamaktan iş yapamaz olduk" dedi.

OKUL GİRİŞ ÇIKIŞI BÜYÜK SORUN

Bölgede üçü özel biri devlet olmak üzere dört okulun bulunduğuna dikkat çeken işletme sahipleri, "Tam okul çıkış saatinde kantar tesisinde çay molası veriliyor. Kamyon kuyrukları okul önünden sanayi içine doğru uzuyor. Çocuklarını okuldan almaya gelen veliler, özellikle kadın şoförler hem yoğunluktan hem de yolların çamurundan büyük rahatsızlık duyuyor. Çocuklar için de okul çıkışı bu kadar kamyon yoğunluğu büyük tehlike yaratıyor" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası