Ege Postası
Geri

Hakim ve savcılara arabuluculuk eğitimi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından verilen arabuluculuk eğitimlerini tamamlayan hâkim ve savcılara belgelerini İzmir Başsavcıvekili Feyzi Öztürk ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen verdi.
Hakim ve savcılara arabuluculuk eğitimi
Haberler / İzmir
18 Mart 2016 Cuma 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Düzenlenen törene, Başsavcıvekili Ömer Ömeroğlu, İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, hâkim ve savcılar katıldı. Törende, 112 hâkim ve savcıya arabuluculuk eğitimi belgesi verildi. Törende konuşan İzmir Adliyesi Başsavcıvekili Feyzi Öztürk, arabuluculuğun idealist insanlarla hayata geçeceğini belirterek, “Çalışanların güler yüzlü olmaları, umutlu olmaları gerekiyor. Artık herkes sahte kelimelerle yaşıyor. Sosyal, psikolojik açıdan eğitim verilmesi için uğraşacağım. İletişimin önemini daha çok fark ettim. Mesai sonrası yorgunlukla geldiğimiz eğitimlerde çok bilgi öğrendim. Bu eğitimleri keşke çok önceden açsaymışız" dedi.

"UZLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR"
Toplum olarak bir olmaya ve uzlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu aktaran Öztürk, "Aynı evdeki insanlar da çok farklı. Kendi içimizde bile tek değiliz. İnsanları olduğu gibi kabul ederek yol almalıyız. Ülkemiz iç ve dışta büyük baskı içinde. Ortak bir hafızamız olmalı" diye konuştu.

"HAYAT BOYU ÖĞRENMEK GEREKİYOR"
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, üniversitenin misyonunda topluma hizmet etmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Esen, "Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte çalışma süresinin artması ve kariyer yollarının değişmesi, hayat boyu öğrenmeye yol açıyor. Artık tek diploma yetmiyor, sürekli bilgilerin yenilenmesi bazen de boyutunun değişmesi gerekiyor. Genç nüfus azalıyor, yaşlı nüfus artıyor. Topluma verdiğimiz katkıyı bu tarz eğitimlerle artırmak istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası